Szerintetek normális a sűrű óvónő váltás?
Kis-mini csoportról van szó.
Nem vagyok jártas ezen a téren ezért kérnék véleményeket...Szeptemberben 1óvónővel,és egy másik csoportból kölcsön kapot aztán úgy volt véglegesített dadussal indultunk volna..de az 1szem óvónő felmomondott aug 30.án...Így maradt a dadus,és 1 helyettesítő óvónő...aztán felvettek egy óvónőt,így a dadus,egy helyettesítőés ez az új óvónő volt....majd a helyettesítő helyett is jött egy akit frissen vettek fel...a rlgebben érkezettet kirúgták a próbaidő lejárata után..de másnapra már itt volt helyette egy másik..ja és közben a dadus visszament a régi csoportjába,és jött egy régi aki táppénzen volt....A 2.új óvónő elment magától....így jelen llás...régi dadus táppénzről...valamint a 3.ként jött óvónő,és a helyettesítő....Szerintetek ez normális???
2 dadus,3óvónő +a helyettesítő??
lenne egy óvónő de ő csak 2013elején jön vissza külföldön van....
Addíg hogy mi lesz??
Azt mondják jó ez így mert a gyerekek ismerik egymást ill a terem ugyanaz....az emberekhez nem ragaszkodnak még úgy mondják a vezetők...Ill szocializálódniuk kell amihez jó az ha sok emberrel találkoznak...Kislányom az elején nagyon szeretett menni oviba,de most már el sem akar indulni itthonról,ill van hogy sír is..délután mikor elhozom azt mondja jó volt...de reggelente...pedig imdott menni,mindíg.....
Máshol is ilyen nagy cserék vannak??
Írjatok légyszi tapasztalatokat..
Csak jó lenne egy kis állandósság nekik nem?Én így látom....
Köszönöm!
Csatlakozom az előttem szólókhoz: ez nagyon nem jó a gyerekeknek. Marhaság, hogy egymáshoz és a helyhez kötődnek! Főleg 3 év körül még nem is igazán tudnak egymással mit kezdeni, nagyon fontos a megszokott felnőtt jelenléte.
Sajnos nálunk is hasonló zajlott, a 4 ovis év alatt (a gyerekem évvesztes) 5 óvónő volt, az első 3 évben az egyik legalább fix maradt, az utolsóban viszont őt is áthelyezték (azóta is szenved tőle, mert ezt a helyet szerette). Hogy miért? Mert a vezetőóvónő „sakkozott” velük, a „saját embereit” akarta benyomni a megfelelő helyekre. Aminek a levét a gyerekek (és a pakolgatott óvónők) itták meg.
Az én gyerekem is utálta már a végén az óvódát, és sokat emlegette a régebbi óvónőket…
Szerintem felháborító, olyan, mintha a gyerekeket csak szükséges rossznak éreznék egy óvodában.
Ki az, aki azt mondja, hogy jó ez a gyerekeknek? Nekem meggyőződésem, hogy 6-7 éves kor alatt az állandóság nagyon fontos a gyerekeknek, biztonságérzetet ad. (Sőt, még alsóban is fontos lenne, bár addigra azért talán könnyebben feldolgozzák.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!