Pánikbetegség kisgyerek mellett. Van valaki itt ilyen?
Egyszer vasalás közben (terhesség előtt) rám tört a pánikroham. Akkor nem foglalkoztam vele annyira, azt sem tudtam, hogy pánikrohamom van. Utána rá 1 hétre ittam egy bögre kávét, amitől szívdobogás érzésem lett, 3 napig nem múlt el, kaptam az ügyeleten nyugtatót (amire rendesen ráálltam, nehéz volt róla leszedni). Ennek a nyugtatónak a mellékhatása az volt, hogy kimarad a menstruáció. Nem is problémáztam rajta, csak amikor következő hónapban közölte velem az orvos, hogy terhes vagyok. Rendesen kétségbe estem, mert én rá voltam állva a nyugtatóra, amit kaptam az orvostól. Sok mellékhatás előjött a "leszokás" alatt (mihelyt megkaptam a hírt, azonnal abbahagytam). Megszületett a kicsi, nem is volt semmi probléma egészen másfél éves koráig, amikor a párom éjszakás volt, rám rám tört a pánikroham. Kétségbeesetten hívtam fel édesanyámékat az éjszaka közepén, akik rohantak autóval, és elvittek magukhoz. :( Annyira gáznak érzem magamat így..
A lényeg: ha egyedül vagyok a kisfiammal (2 éves) a lakásban, azonnal rámtör a pánikroham, és nem tudok mit csinálni. Azonnal el kell mennem hányni, elkezdek remegni, meg a hasam, nem kapok levegőt. Ezzel voltam orvosnál, aki megint nyugtatót írt fel, amitől a helyzet jobb egy kicsivel, de akkor sem akarom nyugtatón élni az életemet.
Családommal, párommal a kapcsolat kiegyensúlyozott, kisfiam jó kisfiú, szavam sem lehet rá. Aki "küzd" kisgyerek mellett ilyen betegséggel, hogy kontrollálja? Igazából az lehet, amitől kijön, hogy mi lesz, ha lesz valami a kicsivel, amíg nincs itthon senki :S Én mit tudok akkor tenni, vagy nem tudom :( Lehet kicsit zagyvaság lett az egész, de kétségbe vagyok esve, mert 26 évesen nem akarom nyugtatón élni az életemet, amikor egyedül vagyok a kisfiammal! :(
tegyél a fejedben rendet:) keress fel egy pszichomókust, a pánikbetegségre van külön gyógyszer.
Amúgy nekem is volt már párszor, de átgondoltam a dolgokat és megoldottam önerőből a "problémákat" :)
Én is pánikbeteg voltam és gyerekem is van.Pszichiáter és pszichoterápia a megoldás.
Ha ennyire súlyosak a rohamaid akkor elkerülhetetlen a gyógyszer az első időben,de ha nem lettél jobban tőle(csak kicsit javultál) akkor nem a megfelelő gyógyszert kapod,vagy nem jó mennyiségben.
Nekem sem vált be az első két gyógyszer,de a dokim addig próbálgatta mig megtaláltuk a megfelelőt.
Már évek óta tünetmentes vagyok.
Ebbe ne nyugodj bele,nem kell gyógyszereken élned.
Javaslok egy magán dokit,drága de legalább nem zavar le 2 perc alatt mint az sztk-ás.
Mellette pszichoterápia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!