Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Hogy lehet kisgyermek...

Anyukák! Hogy lehet kisgyermekek mellett csinosak és vonzóak maradni?

Figyelt kérdés

Mert nekem nem sikerül. Nincs időm gyakran hajat mosni, beszárítani meg pláne. Fodrászhoz, csak komoly szervező munka után jutok el, jó ha 6 hetente összejön, pedig festetem a hajam. A körmömről ne is beszéljünk. Melegítőbe szaladgálok egész nap a gyerekek után.

Szeretnék mindezen változtatni! Nem ilyen voltam, amikor megismertem a férjemet, azt elhihetitek!

Egyedül az alakomat tudtam megőrizni (de azt is csak a genetikának köszönhetem, tornára nem volna időm)

Kíváncsi vagyok, ki hogyan van ezekkel a dolgokkal!

"7 hónapos és 32 hónapos gyerkőcök anyukája"

2012. szept. 18. 21:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom.

Nekem 1,5 év van a gyerekek között, a kicsi születése után simán visszanyertem a gyerekek előtti alakomat, viszont képtelen voltam elszakadni a farmer-bakancs-póló háromszögtől. Minek vettem volna fel jobbat, két perc után le voltam büfizve, a nagy belém csimpaszkodott a koszos kis ujjacskákkal... és kényelmes cipőben tudtam utána futni. Én rendszeresen kifogástalanul sminkelt és öltözködő anyukát még nem láttam. Van a lepukkant meg a kevésbé lepukkant.

Amikor nagyobbak lettek, még mindig a kényelem maradt a fő szempont, pl. a farmer fekete cipővel és egy egyszerű, de normális felsővel (HM, Reserved, Mango) már jobb egy fokkal.

Egyébként volt egy átváltoztatós műsor, legszívesebben pofán csaptam volna az egyik tanácsadót, amikor egy időhiánytól szenvedő sokgyerekes anyukát próbáltak kikupálni. Azt mondta: ó de szép a lába, miért nem hord többször magas sarkút és szoknyát? Hát miért nem bammeg????? Mert rohan a gyerekekkel, cipeli a cuccaikat, be a kocsiba, ki a kocsiból, rohanás, stb. Ezt trendi szoknyácskában tipegve előadni???

Én vállalnék egy ilyen átváltoztatós műsort, de fordítva: bármely tiptop trendi stylistból egy hét alatt lestrapált tramplit varázsolok, csak csinálja velük a hetet. 6-kor ébresztő, készítsen reggelit, indítsa el a gyerekeket és reggel kap 15 percet magára, zuhannyal együtt. Cipelje a cuccaikat, majd irány a munkahelye, ahol egész nap üljön a seggecskéjén, mert melózni kell. Majd kétszázzal irány a gyerekekért, esti móka, lecke ellenőrzés, aztán ha lefeküdtek, akkor kikészíti a másnapi holmit.. és ekkor megint kap egy órácskát magára (11-től éjfélig), ha nem borul fel addigra, mint a büdösbogár.

2012. szept. 18. 22:45
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A hajamat festetni kéne de nem jutok el oda, nem szép már, unom hogy mindig felfogom, semmi fazonja sincs. Az arcom fáradt, folyton a karikák a kialvatlanságtól. Ugyan a szempillaspirál és szájfény nélkül nem nagyon megyek sehova, ezeket harminc másodperc alatt pakolom fel, igazi sminkben nem voltam már vagy három és fél éve. Magassarkúim porosodnak. Tornacipő vagy balettpapucs, most már bakancs és lapos talpú csizma, kész. Farmer. Felső éppen ami van, mostanág inkább csak laza cuccok, semmi feszülős. Hát sehol sem vagyok a pár évvel ezelőtti énemnek. Nagyon gáz. Várom, hogy majd ha iskolás lesz talán...
2012. szept. 19. 00:03
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

Az első válaszoló vagyok, és most felmerült bennem, hogy azért van pár férfi, aki osztja az észt, hogy az anyukák miért lesznek slamposak, amikor otthon vannak. Vajon melyik férfi tudna végigcsinálni egy napot a gyerekekkel öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben és fényesre pucolt cipőben úgy, hogy reggel megeteti a gyerekeket, távol tartja magától a ragacsos ujjacskákat, majd lemegy játszóterezni, rohan a csúszda tetején vinnyogó gyerekhez, majd elkapja a lengő hinta felé meginduló totyogót, aki közben egy kikukázott banánhéjat készül a szájába tömni. Ja, és frissen borotvált is legyen ám apuka!!!

Ezt csak azért írtam, mert holnapra tuti megjelenik a gyereket csak divatkatalógusban látó kórus, hogy "de mééé nem adsz magadra????"

2012. szept. 19. 00:51
 4/21 anonim ***** válasza:
79%

Ez sok mindentől függ!

Pl.hogy van egy kis minimális segítség, apuka mennyire aktív a gyereknevelésében stb.

Nekem még az alakomat sem sikerült megőrizni. Viszont, ahogy lehetett nekiálltam fogyózni, sportolni, mert útáltam magam. Eddig 30 kg-ot fogytam, még 10 kellene. De már kezdek hasonlítani a régi önmagamra.

Hajnalban kelek, heti 3-4-szer,hogy edzhessek.

Pedig a 9 hónapos fiam van,hogy még 3-szor is fel kel éjjel!

Reggel megkérem apát,hogy kb. 10 percig legyen vele, addig én letusolok és feldobok egy nagyon finom sminket.

Azért ha egy apát nem lehet megkérni,hogy 10 percet legyen a gyerekével, az szégyen!

Bocsánat,hogy ezt írom,de sok anyukát hallok panaszkodni,hogy nincs ideje, nem segít senki stb. De valójában nagyon kevés az az ember, akinek tényleg nincs annyi segítsége,hogy havi egyszer elmenjen mondjuk kozmetikushoz, ha akar. Csak sokszor beleülnek abba,hogy ők így néznek ki, és már is nem is akaródzik változtani!

Ismerős is panaszkodott,hogy nem tudja rábízni a gyereket senkire, pedig heti kétszer úgy elmenne futni egy kicsit! Ja,hogy ezért is nem fogy, mert nem tud futni. Aztán nagyival összefutottam a boltban és mondta,hogy ő már százszor felajánlotta,hogy heti kétszer egy órát szívesen vigyáz a gyerekre.

De én azt is furcsállom,hogy ha apukát nem lehet havi 2-3 órára megkérni,hogy maradjon a gyerekkel. Na én ott gondolkodnék el,hogy valóban apának való-e!

Szóval nyugodtan le lehet pontozni, meg hurrogni, de én azt látom,hogy többször inkább az akaraterő hiánya a gond, nem pedig az idő hiánya.

2012. szept. 19. 05:06
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
én azt hiszem, hogy mostmár könnyen beszélek, 4 éves a fiam, nem picibaba már. 2,5 éves koráig külföldön éltünk, a párom másik országban melózott, szóval tényelg ketten voltunk a picúrral, úgy is néztem ki, ahogy... itthon volt, aki meg sem ismert:) aztán hazaköltöztünk, majdnem 2éve, anyukámra rá tudom bízni a fiamat, mert a férjem továbbra is külföldön van. így el tudok menni már fodrászhoz. (rövid hajam van, itthon megmosom, megszárítom, bezselézem és kész). körmöshöz is járok már egy ideje, ill. tornázok, de azt itthon dvd-re. persze kint azt sem tudtam, mert tuti, h akkor ébredt fel, amikor épp ugrabugráltam. igaz anyukám is dolgozik, de esténként mindent meg tudok oldani, amit akarok. bár most fél éve épp nagyon lusta vagyok és nem tornázom, de érzem már, h el kell kezdenem. én világ életemben farmert hordtam, a magassarkú nagyon ritkán került elő, ez továbbra is így van. nem mondom, h szakadtan, de gatya/szoknya, felső kombóban járok, játszóterezni nem hiszem, h másban lenne értelme. szóval segítség nélkül tényleg brutál nehéz, v úgy is, hha dolgozik az ember lánya (én épp munkakeresésben vagyok és nagyon nem tudom, h lesz időm meló mellett a fiammal is lenni, hétvégén a férjemmel, emellett mosni, főzni, takarítani, magamra is adni). tudom, hogy rengeteg ember végigcsinálta már ezt így, csak nekem tűnik elsőre félelmetesen soknak egy napra :)
2012. szept. 19. 07:34
 6/21 anonim ***** válasza:
89%

Hajat 2 naponta mosok, fodrászhoz 4 hetente megyek, 3 hetente körmöshöz is járok.

Farmert, csinos vászon nadrágot hordok, hozzá csinos felsőt. Kevés smink, de azért van.

Nem zavar, ha mondjuk összekoszol a lányom, a farmert épp annyi ideig tart ki mosni, mint a melegítőt. Itthon, a ház körül én is azt hordok, de ha megyünk valamerre, mindig csinosan öltözöm. Magas sarkút is hordok, bár azt inkább vásárláshoz, amikor tudom, hogy nem kell futni a kicsi után. :)

Jatszóra, vagy sétához van egy balett cipő fazonú cipőm, csak van egy pici sarka. Nagyon kényelmes, abban simán utolérem a lányomat.

Smink, hajmosás reggel. Addig a lányom megissza a tejét, megnéz egy mesét.

Utána főzök, aztán megyünk valamerre, ha máshova nem, az udvarra.

Amikor délben alszik, akkor van időm mondjuk szemöldököt szedni, pedikűrözni, vagy hasonló.

Estére ilyenekre már nincs energiám. Mondjuk muszáj lesz, mert jövő héten kezdi a bölcsit.

Segítségem nem nagyon van, egyedül nevelem egy jó ideje. Előtte is csak a férjem volt. Szóval ez sem kifogás. Én jól érzem magam, ha csinosan vagyok felöltözve, nekem erre nagyon nagy igényem van. És most megyek, és megmosom a hajam, mielőtt felteszem az ebédet. :)

2012. szept. 19. 07:55
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

A ruha: pont ugyanannyi ideig tart felvenni a farmert, csinosabb pólót mint a melegítőt meg a kinyúlt, pecsétes pólót. Turiban vettem párat olcsón, az sem baj ha a gyerek leönti, leeszi, összesározza. Ugyanazzal a mozdulattal teszem a gépbe és teregetem ki, mint a melegítőt :-)

A hajmosás nekem necces, mert a fürdő a gyerekszoba mellett van és rögtön felébred a lányom, szóval ezt vagy amikor az apja itt van, vagy torna után a teremben.

Fodrász, kozmetikus: a férjem van a gyerekkel. Ez nem szívesség és nem is igazán kérdés. Együtt vállaltuk, természetes hogy ő "vigyáz rá" ha nekem dolgom van. Ha csak szemöldökszedés és bajuszgyanta, oda viszem magammal a lányom, annyit eljátszik.

Manikűr, pedikűr: eddig sem volt, most sem hiányzik :-)

2012. szept. 19. 09:23
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

Na látom le lettem pontozva, mert én próbálok tenni a slamposságom ellen!

De végül is nem baj! A lényeg,hogy én jól érzem magam!

2012. szept. 19. 09:31
 9/21 anonim ***** válasza:
62%
4-es: nem azért vagy lepontozva, mert adsz magadra. Azért, mert nem tartod természetesnek hogy minimum halálbüntetés jár annak az anyának, aki néha az apjára vagy a nagyszüleire meri bízni szegény gyereket.
2012. szept. 19. 09:44
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ez valamilyen szinten elhatározás kérdése.

Ahhoz, hogy ápolt legyél, nem feltétlenül kell rendszeresen fodrászhoz, körmöshöz járni. Egy jól megválasztott frizura otthon is megoldható, az meg csak belefér, hogy x naponta megmossa az ember a haját.

Én sosem voltam valami nagy öltözködős, frizurázós, sminkelős figura. Talán ezért tudtam fenntartani azt a szintet, ami a gyerekek előtt volt.

2 havonta fodrász: szélfútta pumukli frizura, otthon csak mosni kell, még szárítani sem szoktam. Mákom van, szőke, hullámos hajam van, elég hetente mosni.

Smink szinte soha, én vagyok az, aki elkenem az első mozdulattal. A maximum egy kis szempillaspirál, ha megyek valahova. Ebben is mákom van, határozottan rendben van a bőröm.

Köröm: hetente rövidre vágom, színtelen lakkal átkenem. Tartós, van egy kis fénye, és nem zavar semmiben.

Ruha: A melegítőt kerülöm, mivel a gyerekek menetrendszerint a bokámig rántották. Így itthon is farmert hordok pólóval. Ha elmegyek valahová, akkor farmer, szűk póló, vagy térd fölé érő szoknya, szandi, vagy kényelmes félcipő. A magassarkúban nem is tudok járni.

Szóval nagyon alapjárat az enyém, de nem érzem magam ápolatlannak.

Amit minden nap megteszek: a férjem telefonál, amikor indul haza, 20 perc neki az út. Tiszta póló, Dave dezodor, fogmosás, és két húzás a fésűvel. Ez 5 perc, de legalább normálisan várom haza.

2012. szept. 19. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!