Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Hogy lehet kisgyermek...

Anyukák! Hogy lehet kisgyermekek mellett csinosak és vonzóak maradni?

Figyelt kérdés

Mert nekem nem sikerül. Nincs időm gyakran hajat mosni, beszárítani meg pláne. Fodrászhoz, csak komoly szervező munka után jutok el, jó ha 6 hetente összejön, pedig festetem a hajam. A körmömről ne is beszéljünk. Melegítőbe szaladgálok egész nap a gyerekek után.

Szeretnék mindezen változtatni! Nem ilyen voltam, amikor megismertem a férjemet, azt elhihetitek!

Egyedül az alakomat tudtam megőrizni (de azt is csak a genetikának köszönhetem, tornára nem volna időm)

Kíváncsi vagyok, ki hogyan van ezekkel a dolgokkal!

"7 hónapos és 32 hónapos gyerkőcök anyukája"

2012. szept. 18. 21:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

9-es Drága!

Én pont az írtam, hogy rá lehet bízni nyugodtan apára, vagy néha a nagyikra is a gyereket!

4-es voltam

2012. szept. 19. 14:32
 12/21 anonim ***** válasza:
4-es: pont ezért vagy lepontozva :-) Nem tudtad, hogy ezen az oldalon BŰN ezt megtenni? :-)
2012. szept. 19. 16:49
 13/21 A kérdező kommentje:

Csajok!

Komolyan tanácsokat vártam, nem azt, hogy egymást pontozzátok, ráadásul ilyen hülyeségek miatt!

Nekem tényleg nincs segítségem. Az összes rokonom 200 km távolságban él, férjem családja 120 km-re! Ilyen is van!

2012. szept. 20. 09:16
 14/21 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon nehéz. Szerinem úgy már soha az életben nem tudsz annyit foglalkozni magaddal, mint régen.

ÉN régen minden nap edzettem két órát, minden testrészemet külön krémmel kentem, órákig tudtam csipeszelgetni a szemöldököm, és imádtam gyantázni magam itthon. EGy szőrszál sem lehetett rajtam, és mindig mesteri sminket csináltam, figyeltem nagyon az öltözködésemre, ha éppen rózsaszín ruha volt rajtam, akkor ahhoz, ugyan olyan színű öv, táska, hajpánt, zokni, bugyi, melltartó, smink passzolt.

Na így már sosem fogok kinézni!

MÁsfél éve ugyan azt a táskát hordom, edzeni semennyire nincs időm, max hétvégén, meg amíg jó idő volt, lementem futni babakocsisan, de hidegben ezt nem tehetem a kicsimmel. Fodrászhoz fél éve nem jutottam el, még a fogorvos is három hónapja húzódik.

És csak egy gyerekem van. Nem tudom, kettő kicsi mellett hogy lehet? Ha van nagymama segítség, vagy férj, akkor vidd át néhány órára, amíg edzel, vagy szépülsz. Ha nincs, akkor csak alvás időben, de gondolom akkor bőven van más dolgod is.

2012. szept. 20. 22:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Ja bocsi, látom nincs semmi segítséged. Akkor majd talán, ha iskolásak lesznek! :))))

És le a kalappal két gyerek nulla segítséggel!

2012. szept. 20. 22:46
 16/21 anonim ***** válasza:

Én megértelek, de továbbra is úgy gondolom,hogy nem kell ahhoz órákat tölteni magunkkal,hogy jól nézzünk ki!

Reggel egy csinosabb farmert felhúzni ugyanannyi, mint egy kinyúlt melegítőt. Egy szempilla spirál, szem kihúzással kb. 2 perc, akár a gyerek is ott lehet veled a fürdőben!

És apukának akármennyi munkája is van, havonta-kéthavonta nincs az az ember, akinek nincs másfél órája a gyerekére, amíg anya elmegy mondjuk kozmetikushoz. Apa is vállalta a gyereket, ennyit bőven bevállalhat!

Ahogy írtad, az alakoddal nincs gond, tehát sportolnod nem kell!

2012. szept. 21. 07:19
 17/21 anonim ***** válasza:
De mi van a férjeddel? Ő sosem tud a gyerekekkel lenni?
2012. szept. 21. 09:38
 18/21 anonim ***** válasza:

A hajmosást én úgy oldom meg, hogy zuhanyozáskor megmosom, utána megtörlöm, és hagyom hogy szépen megszáradjon magától, miközben tevékenyekedek. Kifejezetten ilyen frizurát kérj a fodrásztól. Gondolom a férjed szombaton és vasárnap otthon van. Mind a 2 napra beszéljetek meg neked egy szabad órát,amikor neki sincs más dolga mint játszani a gyerekekkel vagy csak az alvásidejükben otthon lenni velük. Így szombat délelőtt eljuthatsz fodrászhoz vagy kozmetikushoz vagy körmöshöz vagy szoliba, vagy bárhova amit akarsz. Aztán vasárnap pedig lesz egy órád sportolni.

Megoldás még olyan fodrászt v körmöst keresni, akik házhoz jönnek. Ilyen is van.

Ennyit minimum lehet tenni. A házimunkát pedig úgy is be lehet osztani, hogy a gyerekek alvásidejében legyen 10 perced körmöt vágni/szemöldököt szedni stb.... Már csak napi 1 db 10perces rutindolog is sokat adhat az önérzetednek.

2012. szept. 21. 12:27
 19/21 A kérdező kommentje:

A férjemet reggel 7 és délután 6 között nem is látom! Még így is rengeteg munkát hoz haza. El kell tartania a családját, gyed-ből nem élnénk meg.

Hétvége az szent. Akkor együtt van a család, sokat főzök, még sütni is szoktam. Akkor nincs kedvem és nem is akarok elhúzni fél napra a fodrászhoz és kozmetikushoz, mert annyira jó, hogy ráér kicsit a férjem, végre beszélgethetünk, vagy együtt játszhatunk a gyerekkel.

Amúgy már tárgytalan a kérdés. Mert most inkább az érdekelne, hogy tudnám a házimunkában összeszedni magam. A kicsik egymás után alszanak, nehogy nyugodtan főzhessek. A kicsi most ios itt tekereg az ölemben, alig birok írni. Most a külsőm sem érdekel, csak valaki egyszer főzne meg helyettemés takarítaná végig a lakást..

2012. szept. 21. 15:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan örülnének, ha a férjük reggel 7 és este 6 között nem lenne csak otthon...

Rengetegen élnek úgy, hogy apuka reggel elmegy és 10-11 körül ér haza. Barátnőméknél a kisfiú emiatt gyakorlatilag csak hétvégén látja az apját, de muszáj, mert így is örül, hogy van munkája. Ilyenkor pótolnak a 2 nap hétvégéből egy fél napot apja-fia együtt töltenek és imádják egymást! Ilyenkor barátnőm elmegy mozogni, fodrászhoz, kozmetikushoz (kell olyat keresni, aki hétvégén dolgozik), ruhát nézni, de ha semmi ilyen program nincs, akkor megfőz gyorsan 2 napi levest és az aznapi kaját, előkészíti a másnapit. Másfél napot pedig együtt töltenek.

Neki sincsen semmi segítsége, se nagymama, senki és mivel a férje ennyit dolgozik egy fűszálat nincs ideje keresztbetenni, mert ha mégis hazakeveredik este 9-ig, akkor is éjszaka otthon csinálja a papírmunkát.

Ezt most csak azért írtam le, hogy lásd lehetne rosszabb is. Próbáld meg jobban beosztani az idődet, mert valamit rosszul csinálsz. Nem akarlak megbántani, csak és kizárólag segítő szándékkal írok, gondold végig a napodat, hogy mit és hogyan, hátha felfedezel benne hibákat!

Nekem is 2 év korkülönbséggel vannak fiaim, 1 évet voltam itthon egy 0-1 és 2-3 évessel, férjem közben sokat dolgozott, ráadásul rengeteget van napokig külföldön, szóval tudom milyen , amikor behavazódik minden és az ember olyan mint a mosott xar. Amikor a nagy elkezdte az ovit, akkor csak annyi változott, hogy állandóan beteg gyerekkel, gyerekekkel voltam itthon. Az nagy hozta az oviból haza, mire ő meggyógyult elkapta a kicsi, mire a kicsi meggyógyult elkapta a nagy a következőt.

Örülj neki, hogy az alakod megmaradt, mert az a legidőigényesebb elfoglaltság, neked ezzel nem kell foglalkoznod. Hajmosásás beszárítással nem olyan sok idő, főéleg, hogy férjed esténként otthon van.

Hagyd néha a fenébe a főzést, válassz egyszerűbb ételeket, tervezd be előre az 5 napot, hogy mit akartok majd enni és amikor alszanak készíts elő mindent, főzz meg egyszerre minél több ételt. Írtad, hogy a kicsiknek egyszerre alszanak, tudom, hogy ez megterhelő, de pár hónap és egyszerre fognak aludni és akkor sokkal jobb lesz.

Nagyot vond be a házimunkába, nekem segít teregetni, ruhát szedni, elpakolja a játékait, bugyit, zoknit, trikót berakja a fiókjába, ha porszívózok, akkor kérem, hogy pakoljon el velem, ne kelljen minden vackot megemelnem, tudja, hogy így fele annyi idő alatt végzünk. Fürdő, vécé nálunk állandóan ragyog, pedig heti szinten 20 percet töltök a takarításukkal. Van egy morzsaporszívonk, az étkezések után gyakran használom, így nem hordjuk szét a morzsákat, nem kell 2-3 naponta porszívózni, csak khetente egyszer.

Csak azt vasald, amit muszáj, nem kell mindig mindennek tökéletesnek lenni, mindennek haptákban állnia. Az én nagymamám, anyukám is állandóan élére vasalt cuccokat gyártot, tökéletes ebédekkel és elrohant az élet mellettük, miközben hülyeségekkel foglalkoztak, ahelyett, hogy arra koncentráltak volna, ami igazán fontos..., de ez már más téma.

Én is melegítőben rohangálok itthon, de vettem egy csinosabb sztreccs nacit és pár színes vidám klassz pólót, délután fogom magam és átöltözök ezekbe mielőtt a férjem hazaér. Ezek kényelmes, itthoni, de mégis csinos cuccok, nem tűsarkúban selyemsállal kavargatom a levest :)

Alapozó, szempillaspirál, szemceruza, ez kb 3 percet vesz el a napomból. A hajamat belőni nekem sem nagyon van időm, mert ez már plusz 10 perc nem alvási időben, de azért igyekszem. Vettem szép kis csattokat és variálgatom, hogy tűzöm hátra a hajam.

Körmeim rendben, de nem hosszú, mert a háztartás és a gyerekek mellett engem zavar, de így röviden is meg lehet szépre csinálni, vettem 40 mp-es lakkokat és szinte mindig ki van festve. Manikűrözéshez nekem előtte áztatni kell, na ez képtelenség gyerekek mellett, ezért úgy időzítem, hogy mosogatás vagy kádtakarítás után közvetlenül megcsinálom, mertakkor úgyis ázott a kezem.

Most emiatt biztosan le leszek pontozva, de tévúton járnak azok, akik azt hiszik, csak a nő érdeke, hogy foglalkozzon magával. Egy önbizalomhiányos, elhanyagolt anyuka, aki állandóan úgy érzi, hogy restanciái vannak a háztartással, a gyerekekkel, férjjel, önmagával szemben, az nem csak nem érzi magát jól a saját bőrében, hanem a az egész családi életre rányomja a pecsétjét. Ha te jól érzed magad, akkor sokkal nagyobb türelemmel leszel a gyerekek felé, sokkal többet tudsz adni a férjednek is!

Ez persze nem azt jelenti, hogy a lázas gyereket bébisziterre kell hagyni miközben te masszíroztatni mész magadat, normális kereteken belül mondom.

A válások többsége a kisgyerekes létből adódó problémák miatt történik, főleg akkor, amikor a gyerkek elkezdik a sulit, a szülők kapcsolnak, hogy másképp kellett volna, de addigra más sokszor késő. A környezetemben sorra válnak el az emberek, olyan párok, akikről sosem gondoltam volna, hogy bármi gondjuk van. Rendes, gondoskodó apukával, aki csak a gyerekeinek él, aki a feleségét imádja tréningben is, tipikus "rendes" pasik lépnek le sorra a családjuktól, egyszerűen megdöbbentő :(

Gondold végig, hogy mi szolgálja a család közös érdekét. Az hogy 2x24 órát együtt legyetek hétvégén állandóan friss étel mellett mint tökéletes háziasszony és tökéletes anya vagy az, hogy boldogok legyetek együtt és te jó anya, jó háziasszony legyél és jó nő, jó feleség?

2012. szept. 22. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!