Kettő vagy több kisgyerek nevelése mellett, hogy jut időd magadra és, hogy nő maradj a párod mellett?
Keveset alszunk :)
Én egy kicsit türelmesebb lettem és muszáj volt felpörögnöm a kis ráérős mivoltomhoz képest.
Takarítás, házimunka, rohangálás munkahelyre/bölcsibe/oviba/iskolába egyenlő egy-egy kisebb tornagyakorlat sorral. De mindenképpen jó mozgás! :D
Otthon próbálj meg egészséges ételeket főzni. Sok zöldség-gyümölcs. És így te és a családod sem válik elhízottá.
Attól, hogy anyuka vagy nem kell slamposan járkálnod. Néha a játszótéren olyan elhízott-magukra szinte semmit sem adó nőket látok, és ez valahogy elszomorít.
Én rendszeresen járkálok turkálóba. Onnan van a gyerkőc és felnőtt ruháink jelentős része. Semmi értelmét nem látom annak, hogy műanyag, viszonylag drága kínai ruhákba bújjunk. Vagy megvegyük 5000Ft-ért a plázában a pamutpólót, amit rongyosra hordok, mert anno 5000Ft bánta.
Nem hiszed el, rengeteg akció van! Főleg hétvégente. Kisebb turiknak is jó a felhozatala. Van, hogy hétvégente 50-100-200Ft-ért vásárolhatsz egy-egy darabot ami újszerű, márkás, és olcsó is. Nem kell minden hétvégén turizni. Elég egy délelőtt és az egész csipet-csapatnak addig be tudsz vásárolni, sőt magadnak is arra a hónapra! De, ha van pl.: a munkahelyedhez közel turi ebédszünetben is kimehetsz. Hidd el, engem és jó pár ismerősömet is a turis ruháinkban is agyon dicsérnek, hogy milyen jól nézünk ki :) Szóval egyáltalán nem hátrány a turizás.
Ha már ebédidő. Ebédidőben kirohanhatsz akár szolizni is. Jó nem nyáron, de akár. Mindig van valamilyen bérletakció. Pl.: többet veszel és úgy 30Ft egy perc. Nem gagyi szoliról beszélek :)
Én sminkekből az olcsóbbat használom(százforintos). Eddig nekem az olcsó tus, és a szempilla spirál is kitűnő volt. Én ennyit használok, nem szeretem a szemhéjpúdereket, szájfényeket, rúzsokat, stb. 500Ft-ból kijön havonta(250 a tus, és a spirál is).
Gyantázást, borotválást, szemöldök kiszedést otthon is el tudod intézni magadnak. Mikor? Ha borotválsz tusolás alatt. Apuka addig olvashat a kisgyerekeknek elő-mesét. Úgy sem elégednek meg egy mesével, az utolsót olvashatod te is.
Ugyanígy te csinálhatod meg a manikűrödet is. Beáztatod a kezed, visszatolod a bőrt, reszelsz, és lakkozol. Maximum 10 perc az életedből kétszer-háromszor egy héten. Lakkot ugyanúgy százforintosból vehetsz szintén kb. 250Ft-ért. Mikor csináld meg? Miután a gyerekek elaludtak, amikor a gyerekek éppen tanulnak, mesét néznek. Attól, hogy a gyerekek egy-két mesefilmet megnéznek egy nap, attól nem leszel rossz anya! Nem jelenti azt, hogy a gyerekek Tv-függők lesznek. Csak neked is marad egy kis időd magadra két játék között amikor elmosogathatsz, átlapozhatsz egy reklám újságot, vagy épp kifested a körmeidet.
Amit én pl.: megtakarítok a turis ruhákon azt a cipőknél elköltöm. Szeretek szép magassarkúkat felvenni, ha valahova ki kell rettyintenem magam, de szeretem a sportos, strapabíró cipőket. Ha anyuka vagy, te sem a 10cm magassarkúban rohangálsz a játszótérre, ugye? És a gyerkőcöknek is jobb bőr szandálban, vagy kis cipőben játszani, és nem full műanyagban. A Deichmannban, Humanicban mindig vannak leárazott cipők. Nagyon jók! :)
És attól, hogy anya vagy nem vagy 24 órás szobaszervíz. Akinek 5 percenként takarítania, mosnia, főznie kell...Neveld a gyerekeket is rendre, tisztaságra. Nem kell minden nap porszívózni, és hasonlók... Legyen neked is egy kis szabadidőd.
Este pedig legyél a párodnak nagyon ellenállhatatlan, és szexi.Pl.: egy-egy új fehérnemű, csipkecsoda, fűző.
Dobd fel a szexuális életeteket játékokkal(szex társasjáték-veheted, de te magad is készítheted, akár a gyerek leselejtezett társasából is...csak más játékszabályokkal :P)
Esetleg a nagyszülőknek kölcsönadhatnátok a gyerekeket egy-egy hétvégére, ha elég nagyok már. Ilyenkor csak kettesben tudtok lenni. Nem fontos elutazni valahova. Maradjatok otthon. Legyetek egész nap ágyban, lazítsatok, romantikázzatok, stb. A párod biztosan értékelni fogja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!