Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam most kezdte az ovit,...

Kisfiam most kezdte az ovit, de még vannak problémák a délutáni ágytisztasággal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már január óta szobatiszta, délutáni alváshoz sem használunk pelust 1-2 hónapja, de 7 esetből 1-szer mindig arra ébred, hogy bepisilt. Az a gond, hogy nyáron nem nagyon aludt délután, így nem tudtuk rendesen hozzászoktatni a pelenka nélküli alváshoz. Most elkezdte az ovit, az első két nap rendben volt, de a harmadik nap bepisilt. Azóta itthon van, mert beteg, de itthon is bepisilt egyszer. Próbálom alvás előtt wc-re küldeni, de nem mindig akar. Legutóbb is azért pisilt be, mert nem ment előtte wc-re, és a hátam mögött még megivott egy csomó vizet alvás előtt. Állítólag az oviban sem akart wc-re menni a többiekkel alvás előtt. De nem mindig van ez a probléma, mert volt hogy elaludt kocsiban, több mint 2 órát aludt, és nem pisilt be.

Mit tanácsoltok, mit tegyek? Nem szeretném, ha probléma lenne az oviban emiatt.

Amúgy 3 éves múlt.

2012. szept. 19. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
elvileg ha délutánra nem szobatiszta nem mehetne oviba.a ritka balesetek elmennek még kis és még a középsőbe is,de az állandó pisi ellen szólni fognak.de csak ha ritkán szerintem nem lesz gond.de lehet nem is lesz vele probléma.
2012. szept. 19. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

3 évesnél még előfordul.

Nálunk a gyerekeket mindig elküldik pisilni lefekvés előtt.

Annyit tehetsz talán, hogy szólsz az óvónéninek, hogy figyeljen rá, hogy a kisfiú mindig pisiljen mielőtt aludni mennek.

2012. szept. 19. 11:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Csak azért aggaszt, mert már az első alkalommal megjegyezte az ovónő elég furcsa fintorral. A dadus viszont megvigasztalt, hogy megesik az ilyesmi, az elején meg főleg.
2012. szept. 19. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia,

Nálunk ugyanez a helyzet. Mondjuk oviba eddig 7 napot járt, beteg lett, most meg elutazunk.

Nem is értem az óvónőket! Hol van ez törvényileg szabályozva, hogy csak a teljesen szobatiszta gyereket veszik fel??? Sehol!

Ez az egész szobatisztaság kérdés Óvodafüggő!

Nálunk kértek vízhatlan lepedőt is annál a gyereknél akinél még előfordulnak balesetek.

Tudom, ez a te helyzetedet nem könnyíti meg sajnos. És ha egy szülő normálisan elmagyarázza az óvodában a helyzetet, akkor sem megy vele semmire.

2012. szept. 19. 12:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Persze nálunk is kértek vízhatlan lepedőt mindenkitől. Akkor meg? Semmibe nem telik nekik levenni, kitenni a polcra, én meg visszahozom másnap kimosva. De mondom, ez csak egyszer fordult elő és egyből szóltak is. Szerintem arra utaznak hátha elviszem ebéd után. Ezért aggódom.
2012. szept. 19. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom elég későn érő típus, sokáig bepisilt kiscsoportban alvás közben, és a következő évben is volt több baleset. Tőlem nem kértek vízhatlan lepedőt, és soha nem is panaszkodtak emiatt. Mikor itthon maradtam a kistesó miatt, felajánlottam, hogy elhozom ebéd után, de csodálkoztak, hogy miért tenném, nekik az a dolguk, hogy megoldják a problémákat, ezt is beleértve.

Lehet, hogy nem ez a megszokott hozzáállás (sajnos), de ilyen is van. Szeretjük is nagyon az ovinkat, más területen is ilyen jók az ovónők és dadusok :)

2012. szept. 19. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!