Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti gyereketek mennyi idősen...

Ti gyereketek mennyi idősen szokott le a délutáni alvásról? Fokozatosan történt vagy egyik napról a másikra?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lányom kb. 5 éves koráig aludt délutánonként. Fokozatosan szokott le róla, egyre inkább kínszenvedés volt az elalvás, így lassan elhagytuk.
2012. szept. 14. 15:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, ment a zöld kéz.

Kislányom 2 éves 2 hós és nem akar aludni:-(. Szerintem korai még, hogy fenn legyen reggel 8-tól este 9-ig.

2012. szept. 14. 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk is 5 éves kora körül szokott le róla. Addig az óvodában is aludt (persze nem mindig), aztán már egyáltalán nem. De délutáni pihenőt tartottunk egészen iskolás koráig.

Szerintem is aludnia kellene egy két és félévesnek még délután, én nehezen tudom elhinni, hogy van olyan gyerek, akinek „nincs rá igénye már” ilyen korban. Nyilván bepróbálkoznak időnként, hogy ne kelljen (hiszen annyi érdekes dolog van a világon az alváson kívül), de szerintem ha látja rajtad, hogy nincs kecmec, akkor aludni fog.

2012. szept. 14. 16:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is, ment a zöld kéz.

Remélem visszaáll majd az alvásra, jön az utolsó 2 foga és egy kicsit taknyos, hátha ez elmúlik, helyrejön az alvás is.

2012. szept. 14. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Fél (!) éves kora óta egy percet sem alszik délután. Onnan lehetett tudni, hogy le fog szokni róla, hogy akkor volt nyűgös, amikor sikerült valahogy ráerőszakolni az alvást, nem akkor, amikor nem aludt. A doktornő azt mondta, ez nem gond, vannak ilyen gyerekek, akik nem igénylik a napközbeni alvást, és az ilyen picik valószínűleg könnyebben fognak tanulni, mert több inger éri őket, szóval nem tragédia :) Azóta szépen cseperedik, óvodában már unatkozott, iskolában kitűnő tanuló, szóval semmi gondja nem származott abból, hogy nem aludt délután (hacsak az nem, hogy utált az oviban "aludni", mert nem túl izgalmas alvásidőben a plafont bámulni).
2012. szept. 14. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom egyik napról a másikra hagyta el 2 éves volt! Addig mint a kisangyal elaludt egyedül az ágyában, aztán jöttek a hisztik, a balhézás. Megpróbáltam mindent, mivel én is úgy gondoltam még azért kellene aludnia délután, de nem alszik. Nem sorolom fel inkább, hogy milyen praktikákkal próbálkoztam - lényeg egy se jött be nekünk! Most úgy vagyunk, hogy ebéd után van a 'csendes pihenő', tehát lefekszünk az ágyra és olvasunk, mondókázunk, vagy játszunk valamit (én meg reménykedem, hogy elalszik - de persze nem), lényeg, hogy pihen egy cseppet, még ha csak 30-40 perc is.
2012. szept. 14. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Az enyém most szokik le, minden 2. nap tudják csak elaltatni a bölcsiben, itthon se könnyű, van hogy másfél órás altatás után alszi csak be. Sajnálom, hogy nem akar aludni, nehéz lesz emiatt neki majd az oviban, de nem tudok mit tenni. Novemberben lesz 3,kisfiú.
2012. szept. 14. 20:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is, mentek a zöld kezek.

Kezdek megnyugodni. Bár fél 7-kor felmászott a fotelba és aludt kemény fél órát:-).

2012. szept. 14. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!