Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen lehet gyermekeke...

Mennyi idősen lehet gyermekeket felelősségre vonás nélkül felügyelet nélkül hagyni? A szomszédban van három gyerkőc-másfél, három, négyésfél évesek. Rendszeresen látom hogy felügyelet nélkül vannak hagyva.

Figyelt kérdés
Múltkor például bedugva maradt a fűnyírózás után a hosszabbító amiből ráadásul kilátszik a vezeték is a kicsi meg azt rágta. A "csendes pihenő" úgy zajlik náluk hogy a három gyerekre rá van zárva az ajtó egytől háromig aztán ott történik ami történik. Ha nem alszanak is ott vannak hagyva. Ilyenkor amíg nem történik semmi baj addig senki nem tesz semmit vagy lehet esetleg lépni valamerre? Esetleg én reagálom túl? Egyáltalán hány éves kortól lehet ennyire magára hagyni egy gyereket?

2012. szept. 16. 15:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én az 5 éveseimet annyi időre hagyom maximum magukra, amíg megcsinálom a reggelit/vacsorát vagy kiteregetek kint az udvaron, de akkor is szólok nekik, hogy hol vagyok, mit csinálok, ha valami kell vagy gond van, szóljanak. Az eszembe sem jutna, hogy rájuk zárjam az ajtót, még ha a kerbe is megyek ki. Persze ha a postás csenget akkor is kiszaladok, de az sem több pár percél és arra mindig figyelek, hogy bármit is hagyjak abba, a kések és egyéb veszélyes dolgok ne legyenek elöl. Ők már azért jobban megértik, mi veszélyes, mit nem szabad, de így a biztos. Másfél és három éves esetében legfeljebb pisilni szaladnék ki, de semmi veszélyes dolgot nem hagynék elöl, sőt, a konnektorok biztosan le lennének dugózva :/ Szerintem anyuka kissé felelőtlen, vannak ilyenek. Ha baszélgetős viszonyban vagytok, esetleg kérdezz rá, hogy nem fél-e, hogy valami történik velük, annyi minden rosszat hallani a tv-ből, hátha elgondolkozik...
2012. szept. 16. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért kívűlről nézve más ám mindig! Lehet hogy oda oda pillant ki mit csinál miközben főz!

Barátnőm 5 éves fia is szól az anyjának ha a kicsi olyat tesz amit nem szabad, szabadon jönnek mennek a lakásban, de rájuk rájuk néz!

2012. szept. 16. 16:36
 13/14 anonim ***** válasza:
73%
én azt mondanám jelezd az illetékes védőnőnek,hogy nézzenek már hívatlanul oda néha,addig még tragédia nem lesz.ez olyan érdekes gyereknevelés,hogy megszülöm őket aztán jó napot,foglalkozás semmi,ellátás semmi gondoskodás semmi a lényeg a lóvé amit kap értük.
2012. szept. 16. 18:00
 14/14 anonim ***** válasza:
hat nem tudom.en biztos hogy figyelnem a gyerekeimet meg a sajat kertben is legalabb 7 eves korukig,fel szemmel akkor is figyelnem oket. de errol jut eszembe hogy meg gyerekkoromban lent a jatszoteren volt ket kislany, az egyik olyan 6 ev koruli a huga meg epphogy csak jart meg beszelni sem tudott csak par szot es az anyjuk egyedul engedte le oket!!raadasul az ablak sem a jatszoter fele nezett! en akkor 14 eves korul lehettem a baratnoimmel es mi vigyaztunk rajuk (nem az anyjuk kert meg) Szoval olyan felelotlen nemtorodom szulok vannak hogy az hihetetlen.
2012. szept. 17. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!