Én sem oltattam be, el is kapta, túl lett rajta.
Sokat dilemmáztam az ügyön, az ismerőseim között többen vannak, akik beoltatták a gyereküket, mint akik nem, de a gyerekorvosunk azt mondta, fölösleges (vélhetően ez is a gyógyszeripar erős lobbija – ezt nem ő mondta, én gondolom), igen, lehet szövődménye, de elég ritka. Az ismerős beoltott gyerekek közt volt pár, aki újra és újra elkapta a betegséget, igaz, nem voltak olyan „súlyos” tüneteik, mint egy nem oltott gyereknek, de én úgy éreztem elég furcsa, hogy többször is elkaphatja, tehát nem szerez védettséget az oltástól.
A végső lökést az adta, hogy egy gyógyszerész ismerősöm elmesélte, hogy az oltásoknál egyáltalán nem biztos, hogy védettség alakul ki az emberben, ő pl. háromszor oltatta be magát kullancs okozta agyhártyagyuszi ellen, és mikor leellenőrzite magát, kiderült, hogy nem termelt ellenanyagot a szervezete a három oltás ellenére. (Így végül hagyta a fenébe. :)
Egyébként én nem vagyok az oltások ellen, a kullancsosat beadattam a gyereknek, mert folyton a bokrok alatt mászkál – és a fenti sztori ellenére a lelkiismeretem nyugodt legalább. :)
Na én 1 db. oltást adattam be a kettőből! Azért hogy el is kapja, tehát legyen védettsége, de ne legyen annyira drasztikusan sok rajta a kiütés.
Szerintem ez a legjobb megoldás.
Nem kapta meg egyik sem.
Mindkettő túl volt rajt max 1,5 hét alatt mindenféle szövődmény nélkül.
Érdekes nekem, azt mondta a gyerekorvos, hogy ma semmivel nem veszélyesebb betegség a bárányhimlő, mint mondjuk 20-30 éve a mi időnkben. Sőt mióta rájöttek, hogy a fehér lötty amivel kenték, elég sok baj okozója, azóta nincs is annyi felülfertőzés. Akkor is volt aki könnyen viselte, volt aki nehezebben, én speciel nagyon beteg voltam, 40 fokos lázam volt 1 hétig, ráment a fülemre, mandulámra, fertőződött el seb a homlokomon, mégis élek virulok, egy db sebhely a betegség emléke.
nem és nem is fog semmi olyan oltást kapni ami nem kötelező.
nagyon veszélyesek az oltások, károsa, sok mellékhatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!