Óvodában hogy "működik" a hiányzás? Akkor viszem/nem viszem, amikor akarom? Indokolni kell?
Nálunk is ez a háromnapos szabály van érvényben. Ez áll akkor is, ha "csak úgy" nem megy oviba a gyerek egy hétig, hiszen az alatt az egy hét alatt is elkaphatott bármit.
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy akár beteg, akár nem, ha nem megy oviba, akkor vagy előre szólok (nyilván ha nem beteg, csak program van, elutazunk, vagy valami ilyesmi), vagy a hiányzás első napján odatelefonálok. Egyrészt, hogy tudjanak róla, másrészt az ebédet is le kell mondani.
Nálunk, ha szólsz, hogy családi hepaj miatt nem megy a gyerek x-yig akkor nem kell az orvosi igazolás, hogy hiányzott, az oviban nincs megkötve mennyit és hányszor igazolhat a szülő(nálunk). Ha a gyerek betegség miatt nem megy oviba(ilyenkor is szólsz, ha más nem az ebéd miatt), akkor kérik az orvosi igazolást, hogy egészséges. Nálunk azt nem kérik, hogy a teljes időt igazolja le a doki, csak az engedélye kell, hogy meggyógyult, közösségbe mehet.(kiscsoportosnál, mi is most kezdenénk, de beteg a gyerek)
(Azt tudom, hogy a sulinkban a szülő csak 3alkalmat igazolhat bármiért is.)
Olvasva a válaszokat, rájöttem, hogy nálunk nagyon szigorúan veszik a hiányzás -igazolás dolgot. :))
Ha 3 napnál többet hiányzik bármilyen oknál fogva, orvosi igazolással mehet csak újra, hogy egészséges, közösségbe mehet.
Ha csak azért tartom itthon, mert taknyos, nyűgös, és mondjuk ez csütörtök péntekre esik, akkor nem kérnek orvosi igazolást, de szülői igazolást igen.
Ja és a szülő egy tanévben csak 20 napot igazolhat az ezen felüli igazolás csak orvosi lehet.
Ha beteg mondjuk 1 hétig, az igazolást is csak úgy fogadják el,hogy x naptól y-ig beteg volt, z napon közösségbe mehet.
Magyarul minden hiányzott napról valamilyen igazolás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!