Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megszóltak már a munkahelyeden...

Megszóltak már a munkahelyeden a sok hiányzás miatt (kicsivel voltál otthon)?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hete kezdte a bölcsit, de tegnap már nem mentünk. Náthás és köhög, dokinéni sem engedi. Pénteken kell visszavinnem. DE még biztos lesz egy pár ilyen alkalom. Nagyik dolgoznak, meg egyik sem lakik velünk egy városban.
2011. febr. 23. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Vedd észre, hogy minden munkáltató úgy tesz, mintha egyedül a te gyereked lenne beteges az első időkben.

Jó néhány hiányzáson voltam túl, a főnököm erősen pedzegette, hogy nem kellene ennyit otthon lennem a gyerekkel. Így bár kicsit náthás volt, bevittem a bölcsibe (elveim ellenére), hogy ne legyen balhé. Délben telefonáltak, hogy a gyereknek 40 fokos láza van, kihívták az ügyeletet. Amikor újra mentem dolgozni, leültem a főnökömmel, és megmondtam neki, hogy innentől nem vagyok hajlandó a beteg gyerekemet magára hagyni. Rúgjon ki, ha akar, de Ő is tudja, hogy számára pótolhatatlan a munkám, és hogy otthon is elvégzem és naponta beküldöm neki.

Onnantól békén hagyott.

2011. febr. 23. 13:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem vissza sem vettek,és amikor felvételiztem anno az volt az első kérdésük van e gyerekem,és jaj volt annak aki igent mondott.Utána én 1évet dolgoztam terhes lettem és nagyon csúnyán bántak velem,most meg közölték, hogy sorry de létszámcsökkentés ,válság, blal-bla és nem vesznek vissza.

Nehéz olyan munkahelyet találni ahol tolerálják a hiányzást.

2011. febr. 23. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is aggódok emiatt, azért is irok, ha nem baj.

Nálunk az van, hogy a főnököm (nő, nincs gyereke) néha felhív, hogy nem mennék-e már vissza, mert kellenék. Persze nagyon jól esik :) A lányom áprilisban kezdi az ovit, igy azt mondtam a főnökömnek, hogy csak nyár elején megyek, mert tudom, hogy az ovikezdés betegeskedéssel fog járni, és inkább még itthol leszek mig kialakul minden az oviban. Bizom abban, hogy nyáron nem fog betegeskedni, őszre meg majd igyekszünk felkészülni, már amennyire lehet.

2011. febr. 23. 13:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem nő a főnököm, 2 gyerekkel, de akkor is érdekes egy szerzet, na mindegy.
2011. febr. 23. 13:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Szorongva közöltem mindig a munkahelyemen,ha a kisfiam beteg volt és nem tudtam megoldani az elhelyezését,ekkor pár nap szabadságot kértem mindig,nem mentem táppénzre.

Aztán jött egy súlyos betegsége a kisfiamnak,eleinte még próbáltam magam állandó éjszakásra kérni,nagyon fáradt voltam,vele voltam nappal,éjszaka dolgoztam,fel sem kelhetett,a karomban vittem mindenhová 4 évesen.

Amikor csak súlyosbodott a helyzet ahelyett,hogy javult volna kénytelen voltam bejelenteni,hogy táppénzre megyek,mindezt nyári szabik idején,akkor már csak a gyerek számított és hogy végre helyrejöjjön.

Visszahallottam,hogy voltak rosszalló,bántó megjegyzések,nagyon fájtak! ha választhatnék 100 x inkább dolgozom és a gyerekem legyen egészséges,még most sem biztos,hogy vissza tudok menni majd dolgozni rendesen.

2011. febr. 23. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
És neki mekkora gyerekei vannak? Ha betegek, akkor mit csinál velük? mert gondolom, nem marad otthon
2011. febr. 23. 14:47
 7/7 A kérdező kommentje:
a gyerekei már nagyok, de míg kicsik voltak nem voltak ilyen gondjai. Mivel ott volt a mama aki vigyázott rájuk ha szükséges. Ezért nem igazán érti meg ezt a helyzetet.Most is ahogy mondtam, hogy beteg a kicsi, kérdezte, hogy nem tudom mamákkal megoldani. Hát nem.
2011. febr. 23. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!