Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szólnak a munkahelyeden...

Mit szólnak a munkahelyeden ha minden hónapban legalább egy hetet otthon vagy a beteg bölcsiseddel?

Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

" Köszönjük az eddigi munkáját, de úgy gondoljuk, mindenkinek jobb, ha inkább a gyereknevelésnek szenteli az idejét. A viszonlátásra."

És felvesznek a helyemre egy fiatal férfit.

Bocs, ha nyers voltam, de a fenti oknál fogva nem mentem el húsvét óta fogorvoshoz, és kb. ebben az évtizedben nem lesz a sérvem sem megműtve.

Az eszembe se jut, hogy ha a gyerek beteg, én maradjak vele itthon.

Az az alapfelállás, hogy kisgyerekes anyaként örüljek, hogy egyáltalán van munkám. A fizetést is ehhez mérik, örüljek, ha "gyerekbarát" időbeosztásban dolgozom.

2011. okt. 2. 13:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
a bölcsis még feltehetőleg nincs 3 éves, nem rúghatnak ki se ezért se másért (kivétel persze ha rendkívüli felmondásra adsz okot, mondjuk sikkasztasz)
2011. okt. 2. 13:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy azt mondják, mint az első.

Mivel azonban ezt nem nagyon "illik", mármint ebbe belekötni, ezért bármi másba belefognak.

Kicsit sem lehet hibázni. Ha másba nem, akkor abba, hogy nem lehet rád számítani, hiszen bármikor előfordul, hogy a gyerek betegsége miatt nem tudsz bemenni dolgozni.

Nagyon szomorú. Kb. egy évet vesz igénybe, amíg a gyerek hozzászokik az idegen klímához. Aztán még utána is. Hol egy kis himlő, ez-az.

De nem riogatlak tovább.

2011. okt. 2. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Nekem nem szólnak érte. Nagyon jó, állami munkahelyem van, jó a főnököm, és nehezen találnának helyettem egy ugyanolyan tudású embert a munkámra. Egyébként meg én szoktam magamat szégyellni, ha már megint beteg a gyerek, ezért gyakran vigyáz rá a nagymama.
2011. okt. 2. 14:06
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Nekem elég laza a beosztásom ilyen szempontból, de havi minimum 1 hét az nagyon sok. Meg lehet érteni a munkaadókat is..
2011. okt. 2. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Nekem "szerencsém" van. Oviban vagyok dajka, így tudják hogy a mi a szitu. Sosem volt ebből gond. Az első fél évbe 1-2 hetet ment a kisfiam, 1 hét itthon. Volt olyan, hogy 2 hét itthon bárányhimlő miatt. Sőt, 1 hét itthon lét után vittem vissza kontrollra, ott kiderült, hogy előző héten amikor vittem a dokihoz lázzal, összeszedett egy torok gyulladást, ami a 2. hétre jött mi:-) Így beszóltam, hogy bocsi, nem megyek még 1 hétig. De szerencsére anyukám is bevállalja ha bírja. Remélem már javulni fog a helyzet.
2011. okt. 2. 20:35
 7/10 A kérdező kommentje:
nekem is állami munkahelyem van, normális fönökkel, de fix munkám ,és nem tudom hogy tudna helyettesiteni ha el el tünnék táppénzre, anyos együtt lakunk de nem fogja vállalni.
2011. okt. 2. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az előző munkahelyemen azzal küldtek el, mikor a kislányom betöltötte a 3. életévét, hogy már csak fiúkat vesznek fel, mert azok nem mennek gyesre, továbbá a kedves főnököm közölte, hogy úgyse tudnék sokáig ott maradni, mert ugye a frissen oviba kerülő gyerekem sokat lesz beteg, ők meg nem engednek el ezzel az indokkal szabira. Táppénz után meg alapból kirúgnának. Szóval elég sz*rul érintett.

Az új helyemen szerencsére "normálisabbak", de azt azért közölték, hogy ha van nagymama, akkor nem veszik jó néven. Egy hét ovi után a lányom beteg lett, mivel próbaidős vagyok, se táppénz, se szabi. Anyukám volt otthon vele. De a meló meg kell. Ez van. Engem eléggé megviselt, hogy ennyire kiszolgáltatott egy szülő.

2011. okt. 2. 22:23
 9/10 anonim válasza:

Nekem két kicsi (2 és fél éves) fiam van. Ők is bölcsisek. Állandóan betegek szegénykéim. Már megesett, hogy 3 különböző ember vigyázott rájuk (beleértve barátnőt is, mert anyós vagy lánytesó nincs a háznál és anyukám is dolgozik) egy nap alatt, mert nekem dolgozni kellett. De örülhetek, hogy van munkám! :)Azt is váltanom, illetve keresnem kellett, mert az eredeti munkaadóm eltűnt, amíg GYEDen voltam. így engem törvény sincs, ami védjen a kirúgás ellen.

És még örülhetek, hogy van munkám!!!

2011. okt. 4. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló cipőben járok, mint a két utolsó hozzászóló. Április 1-jétől dolgozom, és most szóltak a bölcsiben, hogy lázas volt. Az érdekes az, hogy nem köhög, nem megy a hasa, semmi hasonló. Itthon semmi baja sincs, és a bölcsiben állandóan lázasnak mondják a gyerekemet. Mivel én is próbaidős vagyok, nem tudok táppénzre jönni, szabi egyenlőre kizárt. Nekem meg is mondták, hogy az nem gond, ha beteg a gyerek, de rendszer ne legyen belőle. Ezek után már szólni sem merek. Úgyhogy nagy nehezen tudom csak megoldani, hogy anyósom fél napra bevállalja, most ő viszi dokihoz is, mivel a férjem két állásban dolgozik, és nem tud orvoshoz szaladni a gyerekkel. A nap másik felét viszont bevállalta a férjem, csak sajna így nem keres semmit. De a gyerek fontosabb! Tiszta szégyen ez az ország!
2012. ápr. 24. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!