Óvodában hogy "működik" a hiányzás? Akkor viszem/nem
viszem, amikor akarom? Indokolni kell?
Én úgy tudom,hogy 3 éves kortól kötelező az ovi.Tavaly még 5 éves kortól volt,így ha hiányzik igazolni kell,de pl mi a héten beszóltam telefonon,hogy nem megyünk,mert itthon van apa,aki kamionos és ritkán jár haza,de nincs belőle gond.
2012. szept. 14. 12:18
Csak 2014-től lesz 3 éves kortól kötelező. A törvény amúgy azt mondja, hogy ha 7 napnál több az igazolatlan hiányzás, akkor megszűnik az óvodai elhelyezés, de a szülői igazolást minden ovi tolerálja.
Viszont ha szólsz, hogy azért nem viszed, mert meg van hűlve,. akkor az ovi kéri majd az egészséges igazolást.
2012. szept. 14. 12:22
Nálunk is úgy van, ha csak kicsit is beteg és otthon van, akkor kell az igazolás. Nálunk ma pont így van, úgyhogy délután mennünk kell igazolásért, de lehet hogy csak hétfőn, mert még nincs igazán jól.
Különben meg törvény ide vagy oda, nem nagyon nézik, hogy egy gyerek hány napot hiányzik az oviból "csak úgy" betegség nélkül, szerintem örülnek neki ha eggyel kevesebb gyerekre kell ügyelni. Persze azért a szülőnek jelezni kell előre ha nem jön. Mi pl előre jeleztük, hogy többször el fogunk utazni pár napra az év során, és nem volt semmi probléma.
2012. szept. 14. 12:30
4/14 A kérdező kommentje:
Természetesen szóltam nekik, hogy a héten már nem viszem. És úgy terveztem, hogy remélhetőleg hétfőre kigyógyul, és az orvosnál kezdünk, onnan meg vagy az oviba megyünk, vagy ha nem lehet, akkor haza. Ha nem lenne körülményes a dokivizit, már elvittem volna, de sajnos az. Így viszont - hogy nincs láz- , nem nagyon látom értelmét, hogy kihívjam hozzánk...Ti mit tennétek?
5/14 A kérdező kommentje:
És visszamenőleg igazolja az orvos, hogy ettől eddig volt beteg? (Tudom, nagyon kezdő vagyok :S :D)
Sosem viszem, ha könnyebb nátha a gond, csak amikor meggyógyult akkor. A doki nem azt igazolja, hogy beteg volt, hanem azt, hogy mehet közösségbe:) Mivel szóltál, hogy beteg, és majd viszel igazolást, hogy egészséges, így ez már nem minősül igazolatlannak.
Az igazolatlan az, ha nem szólsz semmit, csak nem megy 2 hétig. Ekkor 2 alkalommal szólnak az oviból, hogy mizu, és ha semmi reakció, csak utána szűnhet meg az ellátás. De ez elég ritka:)
2012. szept. 14. 12:41
orvos válogatja, a miénk igazolja. pont ebben a cipôben vagyok most én is, igaz szoltam az oviban, h elutazunk, nem viszem csut. péntek, erre szerdán el is utaztunk, tegnap reggelre lebetegedett. nem úgy tunik, h hétfôre meggyogyul, tiszta takony. úgyh hétfô reggel a dokinál kezdunk valszín otthon, aztán meglátjuk...
2012. szept. 14. 12:47
Csak annyit ír az orvos, hogy "egészséges,közösségbe mehet". Ez nem olyan, mint a táppénz, hogy x-tól y-ig volt beteg. Egyébként ha betegség miatt tartod otthon (akár kis orrfolyás is), akkor is kell egészséges igazolás, ha viszed. Ha beszólsz, hogy most szabin vagy, a héten nem viszed, mert itthon van veled, akkor utána természetesen viheted és aláírsz egy nyomtatványt, amiben leigazolod, hogy x-tól y-ig nem vitted.
2012. szept. 14. 12:50
9/14 A kérdező kommentje:
Na, még jobb, hétfőn du. 4-6 rendel :(
gondolom ovi függő,a házirend.Nálunk 3 napnál több esetében kell az orvosi igazolás.Tehát ha egy pici nátha miatt nem viszem mondjuk csüt,péntek+a hétvége akkor nem kell feltétlen orvoshoz mennünk.Rugalmasak,ha előre bejelentem pl szabadság miatt,nem viszem egy hétig,ezt megtehetem.Viszont azt kérik hogy ha lehet előre jelezzem(a kaja miatt)mikor viszem legközelebb,vagy mikor nem viszem. Egyébként az ovisoknak nem napra írják az igazolást,hanem hogy gyógyult,közösségbe mehet,tehát a napok ebben az esetben nem számítanak.
2012. szept. 14. 13:17
Kapcsolódó kérdések: