Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28. hétben kell indokolni ha...

28. hétben kell indokolni ha szeretnék táppénzen maradni? Vagy elég az hogy már nehezemre esik a mozgás?

Figyelt kérdés
2009. dec. 3. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia, nekem a harmadik hónapban mondta a háziorvos, hogy jogom van bármikor elmenni táppénre minden indok nélkül, csak a női dokitól kell kérni egy ajánlást ami alapján ő kíír.
2009. dec. 3. 19:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem kell indok, simán táppénzre vesznek, csak szólj az orvosodnak. Persze, a papírodra kell majd valami okot írni, de ettől ne ijedj meg.
2009. dec. 3. 19:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! A nőgyógyászodnak elmondod, hogy szeretnél táppénzen maradni, és ő fog írni egy szakvéleményt, amit elviszel a háziorvosodnak. Így a házidokid táppénzre vesz. Valószínű azt írják be, hogy veszélyeztetett terhesség. Minden hónapban kell vinni szakvéleményt a nőgyógyásztól, a háziorvos az alapján tud táppénzen tartani. Érdemes mindig figyelmeztetni a nődokit, hogy táppénzen vagy, mert akkor olyan dolgokat is ír a leletedre, ami indokolja a táppénzt. Legalábbis nálunk így volt. Remélem segített a válasz!
2009. dec. 3. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Engem már rögtön az elején táppénzre akart venni a háziorvos, mert émelyegtem. A 6. hónaptól végülis tényleg otthon maradtam. Nekem csak egyszer kellett szakvélemény a nődokitól. Ami nevetséges volt, ezt írta rá: Javaslom a beteg táppénzre vételét.

A háziorvos viszont azt mondta, hogy ennél több kell neki, mert önmagában a terhesség nem indok a táppénzre. Szóval beírtuk, hogy itt fáj, ott fáj. Havonta kellett a háziorvoshoz menni táppénzes papírért.

De!. Pl. a sógornőmet lombikbébi alatt sem akarta a háziorvos táppénzre venni, mert a terhesség nem betegség. Nem is maradt meg szegénynek. Szóval azért vannak szemét orvosok is. De akkor keress mást.

2009. dec. 3. 20:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem meg épp azt mondta a héziorvos, hogy terhességgel nem tud táppénzre venni. A terhesgondozó vett táppénzre, havonta írják a papírokat a 8. héttől.
2009. dec. 3. 20:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia, én 2 hete vagyok táppénzen. Ebben a nőgyógyászod dönt, ha ő megírja neked a papírt, akkor a háziorvos köteles kiírni!!! A nődoki persze kiír, adj neki egy kis lóvét :) Ha meg fizetős dokid van, akkor tuti kiír. Nekem sincs semmi bajom, csak a járvány miatt nem szeretnék visszamenni, de a doki mindent ráírt a papírra, fáradékony, stb...
2009. dec. 4. 07:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 7.20-as hozzászóló. Ez lemaradt: én is most vagyok 28 hetes. Március 3-ra vagyok kiírva. Februárban már szülési szabit vehetek ki. Viszont a nődokitól 6 hetente szükséges papírt beszerezni a táppénzhez!!!
2009. dec. 4. 07:21
 8/8 A kérdező kommentje:

okés csajok,kösz mindenkinek.Csak mert a Lidl-ben dolgozom és azért napi 600-700 embertől veszem el a retkes pénzt,ebben a járványban... jobb lesz itthon :)

Szép napot nektek

2009. dec. 4. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!