Jó kisfiúból rossz kisfiú?
2,5 éves múlt kisfiam, fél éve jár bölcsibe. Szófogadó, jó kisfiú, érzékeny gyerek. A bölcsi kezdésekor gyakran "bántották", vettek el tőle játékot, sőt, volt, hogy "meg is verték" (pl. fejbe vágták játékkal stb.). A verekedős gyerekek többsége elment, egy kisfiú maradt csak. Ez a kisfiú most valamiért az én kisfiamat szemelte ki magának játszótársnak, az én kicsim pedig megy utána. Ha a másik kisfiú csapkod az asztalokon, akkor követi, és ő is ugyanezt csinálja. Ha a másik fiú homokot szór valakire, akkor ő is, és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy egy-két csúnya szót is sikeresen megtanult már a másik kisfiúnak hála.
Én elég tanácstalan vagyok, többször próbáltam a lelkére beszélni, hogy ne ezzel a kisfiúval játsszon, úgy is tűnik, hogy hatásos, amit mondok, aztán mégis újra és újra vele játszik. Nem tudom, mi tévő legyek, nem akarom, hogy az aranyos, kedves kisfiamból egy verekedős, csúnyán beszélő gyerek legyen. :(
Amit nem írtam, és fontos még, hogy otthon ugyanúgy viselkedik, ahogy eddig, továbbra is szót fogad, de a bölcsiben, ha ott van ez a kisfiú, akkor mint akit elvarázsoltak, megy utána.
Mit tehetnék?
Köszönöm! Idő közben átgondoltam a dolgokat, na meg a gondozónővel is beszélgettem. Arra jutottam, hogy itthon nem mondogatom neki, hogy ne játsszon a másik kisfiúval, mert ahogy írtátok is, nincs értelme, mert nem érti, miért nem engedem. A gondozónőt viszont megkértem rá, hogy igenis lépjen közbe, és szóljon rá, ha kell, akkor keményebben is az én kisfiamra, ha nagyon rosszat csinál, mert muszáj megértenie, hogy ez nem jó viselkedés. Azért várok még válaszókat, de sajnos a gondozónőnk is azt mondta, hogy nem tudok mit csinálni, neveljem, ahogy eddig, beszélgessek vele, de ne stresszeljem itthon azzal, hogy ne játsszon a másik gyerekkel, mert nem fogja megérteni, és csak belső feszültség lesz benne miatta. Egyébként a kisfiamnak vannak más játszótársai is, aranyosak, egy kisfiú és egy kislány, de a héten hiányzott a kisfiú. Ez a verekedős kisfiú maradt egyedül, mert a barátai oviba mentek.
Bocsi, hogy ilyen sokat írok, de nagyon bánt a dolog, meg aggódok is. :(
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!