Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai csoportpénz! Hol...

Óvodai csoportpénz! Hol mennyi csoportpénzt szednek havonta és azt mire költik?

Figyelt kérdés

Nálunk Újpesten 1.500 ft/ hó és állítólag ebből vesznek WC papírt, fogkrémet, szappant, zsebkendőt, szalvétát,

És esetlenként ceruzákat, zsírkrétákat, rajzlapokat.

Évente kb. 2 alkalommal 400-450 ft a bábelőadás, és egyebek.

havi szinten 34.000 ft az amit mi szülők beadunk, de a kiadásunk szerintünk havi szinten 4.000-8.000 ft között van, de akkor hol a többi pénz???

2012. szept. 11. 10:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

10.45.-ös vagyok!

Mi még csak bölcsibe fogunk menni,de reggel ahogy mentünk a játszóra akkor hallottam ahogy az anyukák felháborodva beszélnek erről!

2012. szept. 11. 13:25
 22/34 anonim ***** válasza:
73%
ez nem arról szól h sajnálom-e a pénzt a gyerekekre-ovira. hanem arról h ELVÁRJÁK h adj. és akinek nincs? akinek nehéz még a sima ovi is? nekem 2 gyerekem kezdte most az ovit,szerencsére nem állunk rosszul,de még így is épp elég a havi 14e a két gyerekre,plusz a tisztálkodószerek,amiket kérnek,hisz abból is kettő kell.
2012. szept. 11. 13:28
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
bocs az offért, csak eszembe jut,hogy ezért (is) nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor a "ahol egy gyerek elfér, ott kettő is" szlogen jön...csak az ovi 10-15 havonta, az bizony két gyereknél már 20-30 ezer. Nem mindegy. Ja, állami ovi bizony.
2012. szept. 11. 14:14
 24/34 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk 300 ft a csoportpénz/hó, de ezen felül vinni kell egy tekercs wc papírt, egy csomag 100-as papírzsepi, egy csomag éttermi szalvéta

Fél évente 3!!! tubus fogkrém, 1 l folyékony szappan.

Ha kiszámolod havi szinten ez sem kevesebb sokkal 1500 ft-nál ja és nálunk hetente kell gyümölcsöt vinni 0,5kg/fő/hét

Egyébként nálunk minden fillérrel elszámolnak az óvónénik negyed évente.

2012. szept. 11. 14:39
 25/34 anonim ***** válasza:
73%
Sziasztok! Nálunk szülőin elmondták, hogy nem szedhet az óvónő csoportpénzt, ezt SZMK-s szülő teszi. Havi 800 ft a csoportpénz, plusz bábszínház, kirándulás fizetős. A csoportpénzben a tisztasági szerek vannak, más nem. Havonta kell gyümölcsöt vinni, 2-3kg-t mert mindennap esznek valamennyit. Egyéb hozzájárulás is plusz költség: pl. rajzlap, zsírkréta, festék, cellux stb. A kaja havi 10-11 e ft.
2012. szept. 11. 14:48
 26/34 anonim ***** válasza:
1500 ft nekem soknak tűnik! Kérjetek részletes kimutatást, hogy mire költik!
2012. szept. 11. 18:12
 27/34 anonim ***** válasza:
23-as válaszoló, nálatok valami nagyon rosszul működik, nálunk 2 gyerekre csoportpénzzel, ebéddel együtt 12000 Ft (ha nem mondok le ebédet egyáltalán), azért mégsem 20-30000 Ft.
2012. szept. 11. 18:32
 28/34 anonim ***** válasza:

én írtam,azt,hogy benne van a kajapénz

az nálunk 8600 ebben a hónapban

és lehet,hogy nekünk tíz hónap alatt 5000,nektek meg 15000-et szednek be,de nektek ebben benne van a tisztasági,nekünk meg nincs,azt pluszban kell vinni

2012. szept. 11. 18:59
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

én ne tudom mit vagytok annyira felháborodva,meg írjátok,hogy mennyit kell fizetni havonta.és otthon nem enne a gyereked?Napi háromszori étkezés van benne ebben a pénzben,azt ne számoljátok

gondolom egy válaszoló sem óvodavezető,így nem tudja,hogy mennyi pénzt kap az ovi eszközökre,játékokra

én nem hiszem,hogy maguknak teszik el a pénzt,aztán lehet csak én vagyok naív

2012. szept. 11. 19:03
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam, hogy nálunk minden fillérrel elszámolnak.

Speciel nálunk kerek perec megmondta a vezető óvónő, hogy amit kapnak az önkormányzattól az semmire sem elég.

Hogy csökkentsük a költségeket mindig megbeszéljük szülőin, hogy ki mit tud esetleg bevinni, rajzpapír, nem használt diafilm, használható állapotú játékok stb. Van a csoportban egy kis sarok fodrászszalonnak kialakítva, azt egy az egyben a szülők hozták össze, a hajszárító búrától az utolsó kis fésűig.

Sajna tényleg nem egyszerű az ovik helyzete, és szerintem nem az óvónénik nyúlják le a pénzt, vagy lehet nekem van nagyon jó tapasztalatom, de nálunk még a színes ceruzákat és a gyurmát is a csoportpénzből veszik, mert ovinak nincs rá pénze!!!!

Pest megye, kisváros

2012. szept. 11. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!