Mire szedik a csoportpénzt a bölcsődék? Havi 1000 Ft-ot nagyon soknak találok (éves szinten az 12. 000 Ft), emellett mindent vinni kell: tisztasági csomagot, könyvet, játékot, pelenkát. Gyümölcsöt.
Ez tényleg nagyon sok, ha még ennyi mindent vinni is kell. Nálunk csak 500 forint havonta, és ebből tartják fent a sószobát, plusz játékot is vesznek belőle. Vinni semmit nem kell, se gyümölcsöt, se zsepit, se wc papírt, a világon semmit, csak az ágyneműt, törölközőt, amit ugye elég volt egyszer megvenni.
Szóval már csak ezért sem tudom elképzelni, hogy ha nálunk ennyi mindent meg tudnak oldani a saját kereteikből, meg havi 500 forintból gyerekenként, akkor máshol hogy lehet, hogy a szülőknek kell mindent bevinni (főleg a gyümölcs dolgot nem értem, hiszen az étkezést minden gyerek után kifizetik, vagy a szülő, vagy az önkormányzat, mégis a szülőktől kérik, hogy még ezt is pótolják ki).
Szóval én nem tudom mire kellhet a havi ezer forint, de nyilván tényleg ennyi, mármint nem csak úgy mondták. Ez két dolgot jelenthet szerintem, az egyik az, hogy nem tudnak gazdálkodni a pénzzel, nem jól osztják be, a másik meg az, hogy a befizetett összegek jó része megy valakinek a zsebébe.
Nálunk nincs is csoportpénz. A tisztasági csomagon(pelus, zsepi, szalvéta, szappan,stb)kivül nem kell vinni semmit,ill. ha mikulás karácsony stb van arra külön szednek pár száz vagy ezer ftot.Ha akarunk, tehát szabadon választott lehet vinni gyümit.Mondjuk azt én sztem fogok de az sem kötelező.
Bp.
Nálunk semmit sem kell fizetni, nem várják el a játékokat, csak örülnek neki. Alap tisztasági csomagot kell vinni és kész. Eddig egyszer említették meg, hogy örülnének Domestosnak.
A hugoméknak havi 500-at kell beadni, abból fedezik a tisztasági csomagot a pelenkán felül.Szerintem ez sem sok.
Én a helyedben odamennék a bölcsőde vezetőjéhez, s megkérdezném, hogy mire szedik a havi 1000 Ft-ot. Szerintem jogod van tudni, hogy mire kérik. Ha nem mondanak konkrét választ, csak általános dolgokat, akkor jelezném az önkormányzat felé, hogy a pontosan miket kérnek egy hónapban a bölcsődében.
Nem kell félni.
Én megkérdeztem mindent, mondjuk pont ezt nem. de állami bölcsi és a fésűn és fogkefén kívül csak a pelust és popsitörlőt kell vinni, mást semmit.
Nyugodtan, higgadtan, előzetes vádaskodás és szégyenkezés nélkül kérdezz rá, mire szedik a pénzt.
Ehhez jogod van és ha normálisan viselkedsz nem fog a gyereken csattanni semmi. Ha meg ige, hát majd a sarkadra állsz és akkor visszavesznek. Nem kell félni. Ha végül sok és megterhelő az összeg, akkor azt mondd meg a bölcsiben, hogy ez nektek túl sok, szociális alapon kérj engedményt, biztosan lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!