Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai csoportpénz! Hol...

Óvodai csoportpénz! Hol mennyi csoportpénzt szednek havonta és azt mire költik?

Figyelt kérdés

Nálunk Újpesten 1.500 ft/ hó és állítólag ebből vesznek WC papírt, fogkrémet, szappant, zsebkendőt, szalvétát,

És esetlenként ceruzákat, zsírkrétákat, rajzlapokat.

Évente kb. 2 alkalommal 400-450 ft a bábelőadás, és egyebek.

havi szinten 34.000 ft az amit mi szülők beadunk, de a kiadásunk szerintünk havi szinten 4.000-8.000 ft között van, de akkor hol a többi pénz???

2012. szept. 11. 10:23
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

9-es de jó nektek, hogy csak 11-en vagytok, nálunk 30 fős a csoport :s

Kérdező: írtad, hogy 9100Ft az ebédpénz? Mi van benne? Ez nagyon soknak tűnik, nálunk olyan 350-400Ft körül van naponta 7500Ft kb havi szinten.

2012. szept. 11. 11:24
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem szednek csoportpénz, de felajánlást elfogadnak, ha az konkrétan rajzlap-színes papír-ragasztó-ceruza akkor úgy, ha pénz akkor pénz.

Viszont kaja havi 10ezerre jön ki, amihez heti 3* 2kg viszed a gyümölcsöt, mert nem fér bele a kajapénzbe, hogy egyenek gyümit, akkor viszed a tisztasági csomagot ( wc- papír, fogkrém, szappan, zsepit, szalvétát)

2012. szept. 11. 11:26
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
nálunk még csak meg sem említették. a napi díj 316.-ft,és kértek tisztálkodó szereket. egyebekre annyit mondtak,h mindent szívesen fogadnak,és megköszönnek. állami/egyházi ovi,bp
2012. szept. 11. 11:54
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2 oviba is járt már. Az egyikben itt is havi 1500 Ft-ot szedtek, ebből vették a wc-papírt és egyéb tisztálkodószert, anyák napját, karácsonyra játékot a csoportnak is ebből intézték. Ha előadás, program volt az oviban, arra már külön szedtek, ahogy a mikulásra is. Alma-nap nem volt, de minden hétre volt 2 gyümölcsfelelős gyerek, akiknek hozniuk kellett gyümölcsöt az egész csoportnak a hétre. Év végéig kb. 2x minden gyerek sorra került.

A mostani oviban negyedévente szednek 3000 Ft-ot, de a tisztálkodási csomagot itt nekünk kell vinni. (4 tekercs wc-papír, 1 fogkrém, 1 csomag zsepi, 1 szalvéta, 1 folyékony szappan negyedévente) Mikulás-karácsony még külön van, arra külön szednek pénzt. Itt is van gyümölcsfelelős, de mindenki maga iratkozik fel, amikorra szeretne, és ha "csak úgy" viszünk zöldséget-gyümölcsöt, annak is mindig örülnek.

A csoportpénzből ceruzát-papírt, ragasztót, meg egyéb kreatív dolgokat vesznek, és az összes pénzt a csoportra költik. Játékokat is vesznek, kertet újítanak, stb. Én nem gondolom, hogy elviselhetetlenül nagy összeg lenne... Mivel látványosan szépül az ovi, minden nyáron megcsinálnak, újítanak valamit, ezért én nem sajnálom ezt az összeget.

2012. szept. 11. 11:55
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi Debrecen mellett lakunk,az ovinkba 2000 ft/félév.De itt pl olyanokat vesznek belőle,hogy a vízfestékezéshez védő ruha (mutatta is az óvónő ilyen verdás,és esőkabátszerű,hogy ne kenjék össze magukat). Illetve hetente van gyümölcsnap.Mindig más szülő visz gyümölcsöt.Ez is 1-1,5 kg.

Wc papírt,zsebkendőt,szalvétát mi visszük.

2012. szept. 11. 12:36
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk 600 forint a csoportpénz havonta és minden év elején van egy tisztasági csomag (wc papír, zsepi, nedves törlő, szalvéta, fogkrém, folyékony szappan).

A megmaradt pénzből áprilisban-májusban elmennek kirándulni.

A pénzbefizetés és a tisztasági csomag beadása is önkéntes, ezt minden szülőin elmondják! Eddig még mindig mindenki fizetett és hozott csomit, sosem volt ebből gond. A csoportpénzt egyébként mindenki úgy fizeti be ahogy szeretné, egyben, félévente, havonta, ahogy tetszik.

Szerintem ez egy jó rendszer, nálunk legalábbis tök jól működik, állandóan látok bennt klassz új játékokat is!

2012. szept. 11. 12:41
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy nálunk 306 ft kb a napi étel, tehát egy hónapban 6000 és 6500 ft között mozog az étel és nagyon jó a kaja!
2012. szept. 11. 12:43
 18/34 ava87 ***** válasza:
100%

Ezt az 1500 forintot nagyon durvának érzem én is. A fiaméknál a bölcsiben is, meg most az oviban is havi 500 forint a csoportpénz. A bölcsiben ebből a sószobát finanszírozták, ami szerintem szuper dolog, egyáltalán nem sajnáltam rá a pénzt, főleg, hogy ez nem is sok szerintem.

Az oviban a programokat fizetik ebből (Hangoló, meg ilyesmik), szóval semmiért nem kell év közben külön fizetni.

2012. szept. 11. 13:11
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

16/17-es vagyok. Azt akartam még írni, hogy nálunk ezt az egészet a szülők intézik, nem az óvoda vagy az óvónő szedi a pénzt. Ebből fizetjük egyébként az óvónénik+ dadus névnapi és karácsonyi apróságát is vagy pl gyereknapon kaptak a gyerekek egy pici felfújható labdát, az is ebből volt.

A szmk-s anyukák minden szülőin tételesen elmondják, hogy mire mennyi pénz ment el és eddig sosem volt "eltűnt" pénz!

Nekünk az ovi így kajástól mindenestül, ebédlemondások belekalkulálva kb havi 550 Ft.

2012. szept. 11. 13:22
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
5500 :)
2012. szept. 11. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!