Akinek tervezetten van kicsi korkülönbség, beadná a nagyobbat bölcsibe, pont mikor a kicsi születik?
Biztos vagyok benne, hogy minden eset más és más dologért adják be a bölcsibe a nagyot egyesek.
Saját véleményem szerint könnyebb, ha nem jár a nagy bölcsibe, mert egyrészt drága, másrészt meg hazavisz minden betegséget a kicsinek.
Anyukának is könnyebb, ha "szabad", nem kell időre hozni-vinni a nagyot és esőben-hóban magával cipelni a kicsi babát is a bölcsibe.
Itt pont arról van szó hogy anyukának könnyebb ha nincs ott a nagyobb, nem kell lekötni, szórakoztatni egész nap, nem bántja a kicsit stb. (mikor nincs otthon persze).
19 hónapos a nagyobb egyébként, anyuka szerint nagyon kell neki a közösség és nagyon jó neki ott. A furcsa csak az ebben hogy míg kicsi volt ő volt a legnagyobb bölcsi ellenes, állandóan megjegyzéseket tett rám is (mert nekem vissza kellett mennem dolgozni így bölcsis lett a fiam) hogy ő biztos legalább 2 éves de inkább 3, otthon lesz a gyerekével nem küldi bölcsibe.
A "legjobb" az egészben hogy szerinte ez teljesen okos és logikus döntés hiszen ő fáradt és ott a kisebb akit el kell lásson tehát teljesen oké hogy lepasszolja bölcsibe a nagyobbat.
valóban kell a közösség,miért fáj ez neked? ez nem bírás kérdése. gondolj csak bele: ott egy nagyobb gyerek,aki teljese embert kíván. aztán egy csöpp,aki szintén. de csak 1 ember,1 anyuka. melyik kezembe harapjak? ja és háztartás is van,meg egyebek. én sem voltam bölcsi rajongó az 1.nél. aztán jött a 2.,addigra a fiam 20 hós volt. egy nagyon pörgős,barátkozós kis lurkó. átgondoltam: kinek mi a jó. gyerek imád társaságban lenni? ideje h szokja a közösséget? igen. picinek fontos h sokat figyeljek rá? igen. nekem kell a pihenés ? igen. próba,szerencse. gyerek első naptól imádta, a kapcsolatunkban semmi negatívot nem hozott,sőt!! most már ovis de most is felemlegeti h jaj de jó volt anya bölcsiben!
szóval ne legyél rosszmájú
Nem értek egyet. Épp ezért ha ennyire sok ingert igényel a nagyobb ( de még nem ovis korú véleményem szerint az anyjára lenne szüksége nem pedig 8 órában idegenekre) és ezt anyuka látja is akkor minek olyan gyorsan a második. nem becsúszott meg véletlen baba, hanem tervezett mint írtam. Háztartás, babával foglalkozás -igen ezek a feladatok vannak na de ezt előre tudta nem?? Azt megértem ha valaki nem akarja elvetetni a véletlenül sikerült babát csak azért mert túl hamar jött.
Egy 18-19 hónapos nem fog emlékezni a bölcsire főleg nem így ahogy írtad hogy jaj de jó volt a bölcsi...
Nem lehet, hogy azért vállalt kis korkülönbséget, hogy később jobban összeszokjanak a tesók? Én azért vállaltam, mert a húgom 5,5 évvel fiatalabb nálam, és sokszor nem tudtunk együtt játszani...
Én is elgondolkodtam a bölcsi dolgon (25 hónap a korkülönbség), de végül "megsajnáltam" a nagyot, hogy ne érezze úgy magát, hogy jön a tesó, őt meg rögtön lepasszolom.
Végülis irtó mázlim lett, mert a kicsi nagyon jó baba volt, evett-aludt-nézelődött, de amint 1 és 3 évesek lettek, alig vártam, hogy menjen a nagy oviba...
pedig emlékszik!! csűrheted-csavarhatod,de rosszmájú vagy. csak mert te másképp csinálod,neki miért kéne? nálunk mint írtam minden nagyon jól ment,és h miért akartam kis korkülönbséget? h jól ellegyenek,szeressék egymást,ne legyen féltékenység. 2 két gyerek olyan mintha ikrek lennének,együtt kelnek-fekszenek,most ovisok mindketten egy csoportban,úgy kell néha szétszedni őket.
ha a szerint választanánk h mikor jöjjenek a gyerekek h mennyi a teendő az 1.vel,csak 1 gyerek születne.
Sok gyerek 2 eves kora utan teso nelkul is bolcsis lesz. El tudom fogadni azt, aki teso mellett beadja a nagyobbikat bolcsibe, de megerteni nem.
En nem adtam be bolcsibe a nagyobbikat, most kezdte az ovit (3,5 eves). Eddig egyutt neveltem oket, igyekeztem mindegyik igenyet kielegiteni. Az ovibol a nagyot ebed utam elhozom. Nekem az az evidens, hogy amig otthon vagyok, a nagy is aludjon inkabb otthon. Bar nyilvan kenyelmesebb lenne ezt is rabizni az ovonokre. Valaki mas szemszogbol nezi ezt. Oket sem kell elitelni.
Nem rosszmájú vagyok (az egész mást jelent...értelmező kéziszótár: Rosszmájú (főnév)1. Rosszindulatú, mást kárának örülő; epés) hiszen ÉN AZTÁN nem örülök az ő kárának, csak nem értem a dolgot, mi motiválta épp emiatt amit írtam hogy lenézően és lekicsinylően szólt korábban a bölcsikről meg úgy egyáltalán a közösségbe adásról 3 év alatt és itt 2 év alatti gyerekről van szó.
Ha megterhelő egy kicsi is, miért kell a második hogy ahogy fogalmaztál előálljon a "melyik ujjamba harapjak " kérdés? Miért kéne ez történjen...
Ezt az összeszokik a két gyerek magyarázatot már inkább megértem. Hogy abban bízik hogy később könnyebb lesz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!