Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még itt olyan anyuka,...

Van még itt olyan anyuka, akinek csak nagyon kicsi a korkülönbség a két pici gyereke között, max 1 év?

Figyelt kérdés
Hogy oldjátok meg az etetésüket és pl. azt az ominózus kérdést, hogy városba, bevásárolni mikor egyszerre kell vinni őket, ti milyen megoldást választotok?
2012. jún. 11. 07:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Ikreim vannak, így szerintem hasonló nehézségeink lehetnek.

Mindig egyszerre etetem őket, bár itt könnyebbséget jelent, hogy ők egyformát esznek. Egymás mellett vannak az etetőszékek, aztán egy kanál ide, egy kanál oda. Ha egyikük alszik, másikuk meg nem, és már éhes, akkor megpróbálom húzni az időt játékkal, vagy adok egy falat kekszet, pár korty innivalót. Vész esetén megetetem külön, de ilyenkor elcsúszik az egész nap.

Nagybevásárlásra sosem megyünk, azt a férjem intézi hetente egyszer, munka után. Amúgy meg kisebb boltokba elviszem őket, ahová befér az egymás melletti ikerkocsi. Nyilván vannak helyek, ahová sosem jutunk el, de azért igyekszem. Tudatosan kerestem olyan játszóházakat, amelyek közel vannak, és el tudok velük menni egyedül. A kertben, vagy elkerített játszótéren úgy játszunk, hogy ha egyikük messzebbre szalad, akkor a másikukat felkapva megyek utána. Ha végképp kétfelé mennek, és úgy ítélem meg a helyzetet, hogy nem tudok már így figyelni rájuk, akkor hazamegyünk ill. bemegyünk a házba.

Orvoshoz vagy egyéb eü helyre sosem megyek velük egyedül, akkor úgy intézzük a dolgokat, hogy a férjem is el tudjon jönni, vagy ha minden kötél szakad, egy nagyszülő vagy bébiszitter.

De mindenkinél más jön be, biztosan te is felfedezed azokat a dolgokat, amelyek megkönnyíthetik a mindennapokat.

2012. jún. 11. 08:37
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem 3 van. A két kicsi közt 10,5 hó van. A pici 4 hós szopik, a középső 15 hós lassan őt etetem, de már sok mindent eszik egyedül. A nagy 3,5 éves eszik egyedül. Együtt nem tudom elvinni őket, így apa vásárol. Ha nekem van elintézni valóm, akkor a picit viszem. A két nagy marad mamával.
2012. jún. 11. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!