Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezek autista tünetekre utalnak?

Ezek autista tünetekre utalnak?

Figyelt kérdés
Kislányom két és fél éves, nem nagyon tarja a szemkontaktust, és sokszor nem figyel ha szólítják, már 5 napja megkezdtük az óvodát ahol a problémát ők is észrevették, figyelgettem és valóban más, mint a többi ennyi idős gyermek, szeret egyedül játszani, de itthon a húgával is jól el van, érdeklődik mindenről, szereti a játékokat, nem beszél, most csak pár szót: szia, nyam nyam, iszi, cici, cica, baba, csicsija babája, tente baba, akkor hagyta abba a beszédet mikor a kistestvér született, nagyon féltékeny is volt. Még amit észleltem sokat sikogat hangosan napjában többször csak úgy, illetve grimaszolgat szája sokszor nyitva van fogait mutatva. Amúgy nagyon okos értelmes kislány, mindent megért és meg is mutat. Sokszor épp az ellenkezőét mutatja és így nagyon megtévesztő mindenki számára, sokszor rendes épp természet, máskor pedig nem! Segítséget kérnék akinek volt hasonló tapasztalata, az én gyanúm sajnos autizmus!:( Teljesen elkeseredtem! Azt még hozzátenném most költöztünk és eddig nem volt más gyerekek közelében most a gyerekek is újdonság neki.

2012. szept. 7. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Én még várnék azért ezzel a kijelentéssel!

Írtad, hogy most költöztetek, nem volt eddig vele egykorú gyerektársasága. Neki is szocializálódnia kell, nem megy ez egyik napról a másikra. Eddig gondolom nem találkozott azonos szintű gyermekekkel. Az is lehet, hogy még fél tőlük, azért nem megy oda és játszik velük.

A legtöbb gyermek ilyen korban még egymás mellett játszik, nem együtt. Ekkortájt indul meg az "együtt" fogalom megértése.

pl. együtt megyünk az udvarra, együtt játszunk az autókkal, együtt mondókázunk, stb.

Nem hinném, hogy a beszéd abbahagyás miatt autizmusra kéne gondolni egyből. Ez inkább a kisgyermeknek szól. Hidd el, minden családban előfordul - és nagyon egészséges is - a testvérféltékenység!

A legtöbben még "sztrájkolni" is szoktak. pl. nem fogadnak szót, vagy kiabálnak és hangosan beszélnek, mert tudják, hogy ezt nem szabad, mivel anya és apa is mindig "tiltja" nekik, ha a kisebb gyermekről van szó.

Szerintem azért adj neki még időt. 5 nap az édeskevés mindenre!

Ha nagyon aggódsz, akkor vidd el a óvodai védőnőhöz és beszélj vele.

Valamint, a sajátodat is felkeresheted, hiszen ő azért 90%-ban ismeri a gyermeked.

De nem hinném, hogy autizmusról kéne beszélni.

2012. szept. 7. 13:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon sokat beszélgettem, ezelőtti védőnőnkkel erről még régebben is ő állítja, hogy nem autista, a gyermekorvosunk is nyugtatgatott, hogy nem az, mert nagyon okos értelmes, önálló, és gondoskodó, szemészetre el kell mennünk mert egyik szeme láthatóan kisebb is mint a másik, és sokszor húzogatja reflexből és néha kancsal is az a szeme, arra gyanakodnak az miatt nem veszi fel mindig a szemkontaktust, hallásvizsgálatot is kértek, jövő héten végzik el a vizsgálatokat, és az óvodai logopédus is megnézte sokat vele volt, mondta kimondottan értelmes, nagyon okos két és fél évesen ha nem látja nem hiszi el, azt mondta a sikogatás azért lehet mivel nem tud még beszélni így hívja fel magára a figyelmet, vele a szemkontaktust is felvette végig.
2012. szept. 7. 14:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Na igen, ezt is elfelejtettem írni!

Nem egy olyan ismerősöm van, akinek a gyermeke óvoda középső csoportig nem volt hajlandó beszélni.

Mondogatott szavakat, azoknak a gyermeki becézését. Rámutatott dolgokra, odavitte ha kérték, de semmit nem mondott, ami értelmes lett volna.

Aztán egyszer csak szinte folyékonyan beszélt.

Ezekre is meg kell érnie.

Egy gyermek, aki rendesen, jól fejlődik, értelmes és az ügyessége is kiváló, az nem autizmusban szenved!

2012. szept. 7. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Számomra kulcsszó a leírásodban a "gondoskodó". Egy autista gyermek sosem gondoskodó. És osztom az előttem beírók véleményét, csak egy kiigazításom lenne: egy autista lehet okos és értelmes. De szerintem a kislányod nem autista.
2012. szept. 7. 22:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Szívesen megosztom tapasztalataimat 5,5 éves, autizmussal diagnosztizált kisfiúnk jelentős eredményekkel alkalmazott terápiáival kapcsolatban, mind szülőként, mind gyógypedagógusként és családkonzulensként. elérhetőségem: hapamada@yahoo.es
2012. szept. 8. 08:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Tegnap volt nálunk az új védőnő, nagyon aranyos megkértem sokáig maradjon és figyelje kislányomat, neki is mindent megmutatott, minden érdekelte, mondott is neki pár aszót a kislányom. A szemkontaktust vele sem nagyon tartotta, és szó szerint azt mondta a védőnő, hogy nem tudja eldönteni, hogy ezt direkt csinálja, vagy épp más okozza, mondta, hogy a szeme neki sem tetszik valószínűleg szemüveg fog kelleni neki. A védőnő szerint valami van, de nem kell nagy bajra gondolni. Hát akkor mi lehet? Mit gondoltok?
2012. szept. 8. 12:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Érintett szülő vagyok. A jelek nem utalnak egyértelműen autizmusra. Azonban véleményem szerint vidd el valahová gyermek pszichiátriára egy vizsgálatra a kislányt. Egyrészt megnyugszol, másrészt ha van valamiféle kis elmaradása a fejlődésben vagy más apróbb jellegű problémája a kislányodnak, akkor az 6 éves korig úgy korrigálható megfelelő fejlesztéssel, hogy nyoma sem marad.

Ne itt akard diagnosztizáltatni, hanem szakemberekkel. Ez ügyben sajna a védőnő és a gyermek orvos nem irányadó.

2012. szept. 8. 12:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Volt egy autóbalesetem abban a hónap végén amiben a pici megfogant, két kórházban röntgeneztek, kérdezték várandós vagyok e mondtam, hogy nem,nem tudtam még. Meg kellett műteni altatásban és fájdalom csillapítókat is adtak vénásan! Ez okozhatott károsodást a gyermekemnél, aminek ezek a jelei amit fent írtam?
2012. szept. 8. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!