Ezek autista tünetekre utalnak?
Én még várnék azért ezzel a kijelentéssel!
Írtad, hogy most költöztetek, nem volt eddig vele egykorú gyerektársasága. Neki is szocializálódnia kell, nem megy ez egyik napról a másikra. Eddig gondolom nem találkozott azonos szintű gyermekekkel. Az is lehet, hogy még fél tőlük, azért nem megy oda és játszik velük.
A legtöbb gyermek ilyen korban még egymás mellett játszik, nem együtt. Ekkortájt indul meg az "együtt" fogalom megértése.
pl. együtt megyünk az udvarra, együtt játszunk az autókkal, együtt mondókázunk, stb.
Nem hinném, hogy a beszéd abbahagyás miatt autizmusra kéne gondolni egyből. Ez inkább a kisgyermeknek szól. Hidd el, minden családban előfordul - és nagyon egészséges is - a testvérféltékenység!
A legtöbben még "sztrájkolni" is szoktak. pl. nem fogadnak szót, vagy kiabálnak és hangosan beszélnek, mert tudják, hogy ezt nem szabad, mivel anya és apa is mindig "tiltja" nekik, ha a kisebb gyermekről van szó.
Szerintem azért adj neki még időt. 5 nap az édeskevés mindenre!
Ha nagyon aggódsz, akkor vidd el a óvodai védőnőhöz és beszélj vele.
Valamint, a sajátodat is felkeresheted, hiszen ő azért 90%-ban ismeri a gyermeked.
De nem hinném, hogy autizmusról kéne beszélni.
Na igen, ezt is elfelejtettem írni!
Nem egy olyan ismerősöm van, akinek a gyermeke óvoda középső csoportig nem volt hajlandó beszélni.
Mondogatott szavakat, azoknak a gyermeki becézését. Rámutatott dolgokra, odavitte ha kérték, de semmit nem mondott, ami értelmes lett volna.
Aztán egyszer csak szinte folyékonyan beszélt.
Ezekre is meg kell érnie.
Egy gyermek, aki rendesen, jól fejlődik, értelmes és az ügyessége is kiváló, az nem autizmusban szenved!
Érintett szülő vagyok. A jelek nem utalnak egyértelműen autizmusra. Azonban véleményem szerint vidd el valahová gyermek pszichiátriára egy vizsgálatra a kislányt. Egyrészt megnyugszol, másrészt ha van valamiféle kis elmaradása a fejlődésben vagy más apróbb jellegű problémája a kislányodnak, akkor az 6 éves korig úgy korrigálható megfelelő fejlesztéssel, hogy nyoma sem marad.
Ne itt akard diagnosztizáltatni, hanem szakemberekkel. Ez ügyben sajna a védőnő és a gyermek orvos nem irányadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!