Ha leesett a gyerkőc, beütötte a fejét, de nem viszem el orvoshoz, mert nem gondolnám hogy kellene, nincs tünete, de mégis agyrázkódása lenne, annak milyen következményei vannak lehetnek? (nem tünetekre gondolok)
hát .....
gondatlanságbol elkövetett kiskoru veszélyeztetetsége
de ha te vagy az aki kiirta hogy a gyermek leesett és a csempébe beleütöte a fejét és még mindig emiatt aggodsz ???
én ezért vittem azonnal az ügyeletre majd a sürgösségi traumatologiára majd koponya ct re biztos ami biztos alapon semmi baja nem lett a manomnak de inkább ez a tortura minthogy a végén egy óriási koponya ödéma miatt veszélyeztettem volna ygermekem
Hogy reagált rá a gyerkőc? Sírt rögtön? Nem vesztette el az eszméletét, akár csak rövid időre? (Rongybaba-effektus.) Utána nem volt "zavart", nem hányt? Ha ilyen nem volt,
Lehet amúgy agyrázkódása "tünet" nélkül is. Ilyenkor csak abból tudod, hogy aluszékonyabb utána egy napig - az ilyen baleset után pihenni kell, fekvő helyzetben!
Koponyaröntgent szoktak csinálni (CT-t ilyen esetben nem), hogy nincs-e repedés, mert az növeli a kockázatot. Ha nincs, akkor vagy hazaküldik, vagy egy nap pihentetés, kórházi megfigyelés. (Kétszer volt agyrázkódása a gyerekemnek, sajnos nagyon rossz a mozgáskoordinációja, mindig "fejre esik", nem támaszt ki, onnan tudom ezeket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!