Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Régen miért nem hisztiztek a...

Régen miért nem hisztiztek a gyerekek? Miért tudtak normálisan viselkedni? A mostani gyerekek meg miért ilyen hisztis akarnokok? Mit rontottunk el?

Figyelt kérdés
2012. szept. 4. 16:49
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

utolsónak is tök igazat adok....

a gyerekeim napközben az alvásidőn kívül soha nem voltak járókába téve...soha!

anyu meg mesélte hogy én milyen jól el voltam ott és ha majd meg lesz a tesó őt majd úgy kell szoktatni hogy szeresse :DD

és anyu ameddig csinálta a dolgát én elvoltam két szalmaszállal....

2012. szept. 4. 17:19
 22/34 A kérdező kommentje:

illetve a 19-esnek

20-asnak egyáltalán nincs igaza nem akartam regényt írni de elmondtam neki hogy ha mások vagy a saját szemébe szórja a homokot, akkor mehetünk a doktor nénihez...tehát nagyon nincs igazad amúgy!!!!!

és igen rászólok ha rosszat csinál, ez csak nem bűn???

gondolj bele ő nem tudja mi a helyes, nekem kell megmutatni neki, ha nem mondom el neki akkor az fog megmaradni benne hogy mindent csinálhat amit csak akr....

2012. szept. 4. 17:22
 23/34 A kérdező kommentje:

ja és tökéletesen beszél, kifejezi magát...

mikor mondom neki hogy NE SZÓRD A HOMOKOT akkor már ő folytatja hogy megyünk a doktor nénihez...és nem csak ismétli, tudja is .....

Azért idegesít a viselkedése mert tudja hogy mit miért nem szabad, mert elmondtam neki !!!!

2012. szept. 4. 17:23
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ennyi idősen ez normális. Mielőtt kiforgatjátok a szavaimat leszögezem: nem azt mondom, hogy annyiban kell hagyni, hanem azt, hogy ez nem a te nevelési kudarcod, és nem is az ő jellembeli problémája. Le fogod tudni szoktatni róla.

Az én kisfiam is közel 2,5 éves. És igen, nekünk is vannak harcaink. Ma például szántszándékkal ijesztgette a kishúgát, aki persze keservesen sírt tőle. Én ilyenkor nem küldöm a szobájába, nem bünti az, elfoglalná ott magát, csak éreztetem, hogy nagyon-nagyon mérges vagyok. Lerendeztük, azóta tündéri. Nem mondom, hogy pár nap múlva nem lesz újabb eset, de már tudja, hogy vannak következmények.

Azt viszont el kéne fogadni a nyugisabb gyerekek anyukáinak is, hogy vannak olyanok, akik aktívabbak, és ez nem a szülő hibája. Múltkor beszélgettem erről pont egy anyukával a játszón. Eldicsekedett, hogy ő milyen jól nevel, mert a nem egészen 2 éves gyereke szépen rendben megy mellette az utcán, babakocsit közel egy éve nem is látott, és hogy ez azért van, mert olykor keményebben fegyelmezi. A kisfiú tök édes volt, bogarászott, nézegette a kavicsokat, miközben az enyém fel-alá rohangált, egyik motorról ült a másikra, ovisokkal versenyzett, stb. Ő nem azért ült babakocsiban 2 éves koráig, mert nincs nevelve, meg nem kapott soha a popsijára (kapott már, nem is egyszer), hanem mert egy aktív, rohangálós gyerek, akit idő volt rászoktatni arra, hogy ne rohanjon el. Most már tudja ő is.

De lehet, hogy kicsit messzire kanyarodtunk a témától.

2012. szept. 4. 17:27
 25/34 anonim ***** válasza:
Ja, még annyi, hogy abban viszont igazat adok a szigort követelőknek, hogy sok szülő sajnos nem meri bevetni a tekintélyét, mert ez mára szinte szitokszóvá vált. És akkor hiába a leszidás meg a bünti, ha a gyerek érzi, hogy Anya belül tök bizonytalan, mert azért csak nem tud elvonatkoztatni attól, amit évtizedek óta sulykolnak, hogy éppen most teszi lelki beteggé a gyerekét. Nem hiszem például, hogy veréssel kéne gyereket nevelni, de ha előfordul egy kiabálás vagy popsira csapás, nehogy már utána én kérjek bocsánatot, ahogy netre írogató pszichomókusok javasolják, mert az röhej, és csak jobban elbizonytalanít egy kisgyereket. Kamaszkorban már más, akkor már talán meg lehet utána beszélni a nehezebb helyzeteket.
2012. szept. 4. 17:34
 26/34 A kérdező kommentje:

24 es köszi a válaszod, tényleg így van...

sokan(tényleg tisztelet a kivételnek) akinek nyugis a gyereke el nem tudja képzelni milyen egy temperamentumosabb gyerek....

2012. szept. 4. 17:39
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig... Anyukám szerint én nagyon hisztis voltam. A fiam viszont - kortársait nézve - igen nyugis.
2012. szept. 4. 18:13
 28/34 anonim ***** válasza:
Az idősek már bizonyára elfelejtették, hogy de hisztiztek a régi gyerekek is. :) Én is hisztiztem, 38 vagyok. Egyszer (még én is emlékszem) anyuék nem akartak venni egy drága barbie babát, viszont az autóba kellett venni egy aksit. Milyen oltári patáliát csaptam, hogy bezzeg aksit vettek, de babát nem vesznek nekem. No mi ez, ha nem hiszti. Illetve volt, hogy szilveszterkor mást akartak nézni, mint én, aztán úgy besértődtem, hogy fél éjszakát a fűtetlen konyhán töltöttem. Ez csak két emlékezetes példa, amire én is határozottan emlékszem. Ugyanakkor a mostani gyerekek talán valóban akaratosabbak olyan szempontból, hogy több mindent megkapnak, így könnyebben követelőznek.
2012. szept. 4. 20:20
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

nem azért,h kötözködjek,de én Téged nem értelek,ne haragudj..Azt írod,mindent jól csinálsz,rászólsz nevelsz,nem engeded szabadon és mégis ilyen,bezzeg a fiad...Figyi,szerinted a lányod érzi a társadalmi nyomást vagy a homokozóban látta,h hisztizni kell,netán a tévében?

Nem,ő ilyen korszakát éli,és esetleg még hevesebb vérmérsékletű is,ennyi,semmi több..Igazából nem a gyerekkel van neked sem a bajod,hanem azzal,h azt hallod anyukádéktól"h bezzeg ti nem ilyenek voltatok"-ez akarva-akaratlanul is úgy jön át tőle,mintha azt mondaná,h rosszul nevelsz,szerintem ez bánt Téged..Meg az,hogy kimerült vagy,hagyd a gyerekeket a nagyira,menj tornázni,keress valami hobbit,ami kikapcsol,stb...Máris jobb lesz a kedved.

Hiszti én igazi hisztérika voltam nagyon sokáig,ez a személyiségemben is látszik,lázadozós típus vagyok,öcsém sosem hisztizett,ő meg igazi nyugodt,amolyan megalszik a szájában a tej ember,akinek minden jó,ahogy történik...

off: valaki írta,h "félóránként szoptatnak,és teljesen kimerülnek"-hát ebben volt részem,de köszi,nem merültem ki,és kb. 2hónapig tartott,aztán kialakult a napirendje,amit ő formált...Ennek köszönhetően viszont volt tejem,és még most is szoptatok(egy év feletti a gyerek),holott anyu,és anyós is"vígasztalt",h semmi baj,nekik sem ment,csak 1-2hónapig,"mi ilyen alkatok vagyunk"....ezt csak azért írtam le,hogy ne kezdjünk már mindent ócsárolni,ami "új" dolog...Én igenis örülök,h ebben a korban élünk,amikor már ennyit tudunk a fejlődésről,gyermeklélektanról,stb...

2012. szept. 4. 20:27
 30/34 anonim ***** válasza:

12-es vagyok, de királyul le lettem pontozva...köszi.

Tök egyetértek a kérdezővel amúgy és átérzem mert nekem is ilyen a 2.5 évesem ( a középső gyerekem jelenleg)

És ahhoz is csatlakozom hogy igen manapság ez van mindenkibe beleverve hogy jaj nehogy véletlenül erősebben szóljak hozzá vagy ne adj isten büntetést kapjon mert egy életre megsérül a lelke...

szerintem meg a lelke sokkal inkább fog sérülni amikor kikerül a nagy büdös társadalomba ahol nagyon nem fogják díjazni a hisztis elkényeztetett elviselhetetlen viselkedését és majd nem kedvelik se az óvónénik se a tanárok de még a társak se...

Ez szerintem sokkal nagyobb kiszúrás vele mint hogy 2-3 évesen finomkodva szépelgek vele amikor iszonyúan viselkedik.

2012. szept. 4. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!