Régen miért nem hisztiztek a gyerekek? Miért tudtak normálisan viselkedni? A mostani gyerekek meg miért ilyen hisztis akarnokok? Mit rontottunk el?
Szerintem, legalábbis én arra emlékszem gyerekkoromból, hogy tudtam, hogy hol a helyem. Nem anya társa, barátja voltam, hanem az alárendelt gyereke, akinek kuss a neve, szigorúan, túl szigorúan, lelki zsarolások közepette.
Nem hisztiztem, nem voltak botrányok, "jó, nagyon jó" kislány voltam.
36 évesen szinte gyűlöljük egymást. sajnos. Hogy ez a gyerekkor következménye, nem tudom.
Mert régen dr spock volt amiben napirend volt és következetesség és büntetés. manapság meg ettől a szótól hogy BÜNTETÉS már mindenki kiakad. Szegény gyerek nem büntetni kell hanem jutalmazni és dícsérni. épp valamelyik nap volt itt is egy ilyen kérdés amiben leírták anyukák hogy hát csak dícsérni kell mert az nagyon hatásos, ja az alapban nyugis, türelmesebb megülősebb gyereknél lehet hogy igen de nem csak olyan gyerek van ám.
Manapság minden meg van magyarázva agyon van bonyolítva látom a barátnőimen is ahogy nevelnek, azaz nem nevelnek. Jaj szegény Sárika most érzi a frontot, jaj most nem aludta ki magát (mert ugye köztük alszik 3 éve) meg jaj szegény hát ebben a korban van később meg óó hát rossz napja van, bántották az oviban, összevesztünk az apjával és megérzi a gyerek szóval SOHA NINCSEN INDOK rá hogy kicsit megfogják azt a gyereket vagy megfegyelmezzék.
nem beszélve ha meg el is válnak a szülők akkor is hajlamosak mindkét oldalról csak kényeztetni a gyereket nehogy már a másik szülő legyen a jobb...szomorú de így van.
Egyik barátnőmékkel épp ezért már alig találkozunk mert a gyerekei 4 és 5 évesek és bántják fizikailag és tettben is az enyémeimet (de a saját szüleiket is amúgy) és mondtam hogy ha ez így marad akkor én ennek nem teszem ki a gyerekeimet. Annyit kaptam válasznak hogy hát nekem SZERENCSÉM VAN mert milyen jó gyerekeim vannak, NINCSENEK jó gyerekeim, nekem is aktív pörgős, hisztis alaptermészetűek csak én nem dobom a lovak közé a gyeplőt hogy majd lesz valahogy meg majd kinövik. ja hogy ez nehéz és macerás?? lehet. De ki ígérte hogy könnyű lesz gyereket nevelni?
85% írsz valamit, de igazából már kezdenek átesni a ló túlsó oldalára: pl. nem szabad sírni hagyni: ha kell cövekelje le magát az anya a gyerekéhez, fél óránként szoptassa, (merüljön ki teljesen.).
Nem kell 2 éves kora után szobatisztává nevelni , ráér,ha 3,5 évesen lesz az az se gond. (pelusra mindig van pénz, és kicsit se meleg már az neki...
Nem szabad a fenekére csapni, mert akkor már agresszív, sz.ranya vagy (hadd tomboljon nyugodtan)...stb.
2,5 éves....
az a baj hogy már nincs idegrendszerem ehhez....
ma pl megharapta az öccsét, de elég dúrván,
beküldtem a szobájába gondolkodni, erre bosszuból tollal össze firkálta az ágyat.....
persze utána minden tollat elvettem tőle nah de mikor megláttam :S
a tollakat mindíg eltesszük, véletlenűl maradt a szobájába az az egy...
12-es válaszolónak :
szerintem eléget fegyelmezem , és ezekbe vagyok már kifáradva...
mindíg mondom neki ha nem helyes, a nagy dolgokért meg büntit kap.....
de nem értem ....olyan jól el lehetnénk, játszhatnánk de ő csak keresi h kötözködhessen....
mondjuk ha valami jót csinál, ügyes én is megdícsérem és próbálok mindent megadni nekik,
de bünti és leszidás is van....
Szerintem az sem nevelés, amit régen csináltak. "Egy büdös pofon és takarodj a szobádba"
Szerintem az meg a másik véglet.
Tagadják az ősök, de javarészt napjaink nagy részét járókába, kiságyba, 1 évesen bölcsibe töltöttük. Ha zavartuk őket, egy apai pofonnal megoldották.
Valahol meg kellene a közép útat találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!