Hogy kezeljem kislányom "rossz gondolatait"?
A gyerekek nagyon énközpontúak, azt gondolják, h minden miattuk történik.
Ha válás van, a gyerek saját magát hibáztatja, h ő okozta, mert pl rossz volt.
Annyit tudsz tenni, h mindig elmondod neki, h más is szokott ilyenekre gondolni, de a lényeg, h nem gondolja komolyan.
Biztos azért jut eszébe, h bárcsak halna meg mama, mert esetleg rászült, nem engedett meg valamit.
Ilyenkor el kell mondani, h nem utálod mamát, apát, stb, csak mérges vagy, de attól ugyanúgy szereted, és nem is igazán akarsz rosszat neki.
Ha nem változik a helyzet, akkor elvinném a családsegítő pszichológushoz, mert lehet, h olyan mértékű lesz a szorongása a kicsinek, ami már problémákat okozhat.
Nem hiszem, hogy ez normális, de nem is kóros. Sőt, a leirásod alapján az átlagosnál okosabb, érettebb gyermek. És feltehetőleg jóval érzékenyebb is. Lehet valami körülötte, ami tartósan rosszul érinti, valamilyen stresszforrás. Ő ezt a negativ érzést vetiti ki a "rossz" gondolataiba, ezeken a fantáziákon keresztül próbálja meg levezetni a feszültséget. Az, hogy utólag lelkiismeretfurdalása van, teljesen normális, szerintem azt mutatja, hogy az erkölcsi értékrendje teljesen rendben van.
A kiváltó okot mégis meg kellene találni, és szerintem ez már olyan terület, ahol szükségetek lesz egy pszichológusra. Nem tudom, nálatok van-e az oviban, ha igen, szerintem keresd fel egy külön megbeszélt időpontban, és mondd el neki a problémát.
en eloszor is egy ordoguzovel kezdenem.
ja ,es locsolgasd szenteltvizzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!