Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovi-kérdés! Jövő októberben...

Ovi-kérdés! Jövő októberben tölti a 3 évet a kisfiam. Mikor kezdheti majd az ovit? Mikor kell beiratnom?

Figyelt kérdés

2010. október 9-én született a fiam. Mikor kell majd beiratnom az óvodába és mikortól kezdheti el?

Illetve melyik lesz az illetékes körzeti ovi? Az állandó lakcím szerinti vagy az ideiglenes lakcím szerinti (albérletben lakunk)?

2012. szept. 3. 17:31
 1/7 anonim ***** válasza:

hát mi kiválaszthattuk az ovit. nem tudom, hogy ez máshol hogy volt, de nálunk így.

aztán megnéztük őket, amelyik a legszimpibb volt (három ovi is van a környékünkön, kb egyforma távolságban) ott beszéltem a vezetővel, felírtak minket és mehettünk minden nap kicsit játszani meg ismerkedni a többiekkel. aztán amikor betöltötte a 3-at (októberben) akkor kezdett minden nap járni

bocsi, hogy elmeséltem, de hátha tudtam kicsit segíteni

2012. szept. 3. 17:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Felénk úgy működik, hogy tavasszal beíratod, aztán mikor betölti a 3. évet, akkortól mehet oviba (ha szobatiszta). A kiscsoportot folyamatosan töltik fel.

Esetedben 2013 áprilisban beíratod, és október 10-én mehet oviba.

Az illetékes óvoda pedig az, amelyikbe felveszik! Ha jól tudom, akkor a lakcím szerintibe kötelesek felvenni, a másik választott helyre csak akkor ha van szabad helyük.

Ha jól tudom a tartózkodási hely (mivel már rég nincs ideiglenes lakcím) ha szerepel a lakcímkártyádon, akkor az olyan, mint az állandó lakhely így az ottani oviba kötelesek felvenni.

2012. szept. 3. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem rákövetkező évben, tehát majdnem 3,5 évesen. Illetve lehet, hogy az oviban van minicsoport, hallottam olyat, hogy 2,5 évesen bevették. Nálunk a betöltött 3 év számított.

Szerintem az ideiglenes lakcím számít, mert ha pl. állandóra be vagytok jelentve Debrecenbe, de Budapesten éltek ideiglenes lakcímen, akkor nem viheted a gyereket minden nap Debrecenbe oviba Pestről...

Viszont ha pl. a IV. kerületben laktok, de te a VI.-ban dolgozol, ha jól tudom (de ha számít, érdeklődj utána, mert nem vagyok 100% biztos benne) a VI. kerületibe is jelentkezhettek. Egy ismerős anyuka a körzeti iskola helyett a munkahelye melletti suliba íratta a lányát, mert így nem kell érte rohanni, csak átszalad a gyerekért, majd amíg nem végez, a gyerek elvan az irodájában, majd együtt hazamennek.

2012. szept. 3. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:

2: "Esetedben 2013 áprilisban beíratod, és október 10-én mehet oviba. "

Igen, csak nálunk akkora volt a túljelentkezés, hogy megmondták, év közben nem tudják felvenni. Talán, ha egy, már felvett gyerek mégiscsak elmegy. A szülőket azért is próbálják rábeszélni a bölcsiben maradásra és a későbbi ovikezdésre, mert iskolába úgysem mehet ha nem tölti be a 6. évet, úgyis ismételné valamelyik csoportot.

2012. szept. 3. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez nem évközbeni beiratkozás, nálunk az adott év tavaszán van a rendes beiratás, és a helyet fenntartják a beiratkozottaknak!
2012. szept. 3. 20:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Hűha, köszönöm szépen a segítséget!

Igaza van az egyik válaszolónak, elírtam: nem ideiglenes lakcím, hanem tartózkodási hely.

Tehát áprilisban, a hivatalos beiratkozás idején majd iratkozunk és az adott ovi eldönti, hogy 2013. októbertől vagy csak 2014-ben kezdhetünk. (Egyébként mindkét ovi szimpatikus, a távolabbiba én jártam anno, a közelebbi pedig kb. 500 méterre van tőlünk.)

2012. szept. 3. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:
2014-től már lesz az a törvény is ami szerint 3éves korától óvoda köteles a gyermek.Pontosan nem tudom mit fog ez jelenteni,de érdemes lesz a beiratkozásnál erre is rákérdezni,mert lehet hogy pl. 2014 januárjától ovis lehet.
2012. szept. 3. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!