Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha gyerek fullad?

Mit csináljak ha gyerek fullad?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az előbb volt itt nálunk az orvosi ügyelet 15 hónapos kisfiam befulladt félrenyelte a nyálát vagy slejmet mert beteg. Szóval ott fulladt a gyerek a kezemben már teljesen vörös volt a szeme nem tudott levegőt venni. Teljesen sokkolt a helyzet, és azért írok ide hogy valaki segítsen nekem hogy ilyen esetben MIT KELL CSINÁLNI??? Hogyan tudok könnyíteni a gyerek szenvedésén? Ha neadjisten legközelebb ilyen lesz mit tegyek pontosan?

2012. aug. 29. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Az orvos mit mondott?
2012. aug. 29. 23:26
 2/8 A kérdező kommentje:
megvizsgálta és azt mondta semmi rendelleneset nem hall. mármint endoszkóppal vagy mivel meghallgatta.
2012. aug. 29. 23:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Fonendoszkóp :)

Egyébként szerintem friss levegő nem árthat és mindenképp hívd ki újra az orvost. Sajnos konkrétabbat nem igazán tudok, hiszen ha nincs idegen test a nyelőcsövében, ezer dologtól fulladhat, mindenképp vidd el a háziorvoshoz!

2012. aug. 29. 23:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez szokott lenni, nagyon ilyesztő. Kérdeztem az orvost, hogy megfulladhat-e ettől, azt mondta, hogy nem. Én ilyenkor mindig felveszem, hogy függőlegesen legyen és megvárom, míg kiköhögi. Az ágyának a fejvégét is meg szoktam emelni, könyvet rakok a lábak alá, hogy a slejm le tudjon folyni. De már olyan is volt, hogy magam mellé fektettem, félig ülő helyzetben aludt úgy, hogy párnákat raktam a háta mögé.
2012. aug. 29. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem több gyereknél (3 lányom van) több dolgot is mondott több orvos.

1. Tekerjem be pokrócba és álljunk ki vele az ablakba, az segít.

2. Fektessem a térdemre, mintha el akarnám fenekelni, de nem a fenekét ütöm hanem a hátát jó erősen, hogy felszakadjon a váladék és ki tudja köpni, vagy köhögni. A lényeg, hogy a feje lejjebb legyen mint a mellkasa.

3. Vegyek párásítót, az segít.

4. Váladék oldás!!!!!

Egyik vagy együtt az összes segíteni szokott.

Jobbulást!

2012. aug. 30. 00:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Sűrű orrszívás! Akár ha kell, félóránként is, mert a lenyelt váladéktól kikészül a pocakja, akkor meg hányni fog és az még ijesztőbb tud lenni sajnos.
2012. aug. 30. 00:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ablakba akkor érdemes menni, ha kint hideg van:)
2012. aug. 30. 07:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, ablakba csak ha hideg van, addig meg a fagyasztó elé.
2012. aug. 31. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!