Mit teszel, ha a gyereked az utcán földre vágja magát és ordítva hisztizik?
Eddig 2X csinálta ezt a fiam.Belváros legforgalmasabb helyén:-)) Én kerestem egy padot ,leültem rá és nézelődtem.Kb.2 perc után rájött,hogy messzebb vagyok tőle és elkezdte érdekelni,hogy én mit nézek:-))
De,igazából nem tipikusan hisztis a fiam.Szerencsére.
nálunk is volt ilyen
leültem és megvártam míg befejezi, figyeltem de csak félszemmel titokban (olvastam vagy telefonáltam pont úgy csináltam mint ha egyáltalán nem venném észre :-)
pár alkalom után rájött h ez nem jön be nálam mert akkor sem lesz úgy ahogy ö akarja
ha abba hagyta akkor megbeszéltem vele és ha lehetett akkor kompromisszumot kötöttem vele
lényeg mindig ugyan azt a módszert használd ha hisztizik ha folyton változtatsz rajta akkor ö sem tudja h mi a helyzet
otthon hogyan reagálsz erre ?
nya utcán pontosan ezt tedd
és ha megnéznek tojd le :-))))
ők is voltak gyerekek és nem egy volt hisztis :-)
Mennyi idős? A reakció ezen is múlik.
Sztem a helyben adott válasznál fontosabb, h meg tudd előzni. Vannak cikkek, ötletek a hiszti okáról, kezeléséről, én találtam egy-két nagyon hasznosat.
Ezen kívül pedig sokat beszélgetünk a viselkedésről a maga módján. Például, amikor szépen viselkedik, mindig megdícsérem konkrétan megnevezve, h miért is jár a dícséret. Megállítom, ölbe veszem v egymásra nézünk és azt mondom, h pl megdícsérlek mert nagyon szépen levetkőztél. Elég rövid idő alatt erre került a hangsúly, és nagyon akarja a dícséreteket, persze meg is kell érte dolgozni, de azért napi 10-15 mindig van.
van még egy könyv, amit olvastunk, talán tetszik nektek is: Berg Judit: Hisztimesék. Hetekig ez volt az estimese.
nem mindig lehet megelőzni
a fiam csinálta anno: mentünk az utcán és egyszer csak levágta magát a földre és üvöltött semmi olyan nem történt ami kiválthatta volna
utólag kiderült, miután megnyugodott h azon gondolkodott h ha hazaérünk akkor biztos nem lehet majd mesézni és annyira felhergelte magát h csak nya
(pedig nem is nézünk annyit tv-t van h napokig nincs is bekapcsolva)
máig nem értem ami történt....
ezzel mit kezdesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!