Odaadnád olyan gyereknek a gyereked játékát aki előzőleg sajnálta az övét a tiédtől? Nagyon szemét voltam a kislánnyal?
A játszótéren történt hogy a 2,5éves lányom elkérte a homokozójátékot egy nagymamától,a padon voltak mellette. Ő persze szívesen odaadta. Az unokája(5,5éves) máshol játszott. De mikor meglátta hogy a kislányomnál vannak a játékai mint egy fúria nekirontott,és kirángatta őket a kezéből! Szegény kicsikém meg elkezdett sírni. A nagymama hiába mondta miért ilyen irigy,add vissza a kicsinek te most úgy sem játszol vele ő csak azt hajtotta "nem megmondtam hogy senkinek ne add oda"! Aztán berakta a játékokat a táskába,és elment játszani.
Pár nappal később összefutottunk ugyan ezzel a kislánnyal megint a játszótéren,(most nem a nagyival volt)de most nála nem voltak játékok. A kislányom homokozós dolgai szét voltak a homokban,ő meg szó nélkül odament és elkezdett játszani. Nem tudta kié. Én meg rászóltam hogy nem kéne hozzányúlni,főleg nem kérés nélkül!
Lehet kicsinyes voltam,de nagyon bennem volt még milyen durva és irigy volt a kislányommal!
Hát ööö izé...:-) Minden okés, egy kivétellel. Hogy nem a te reszortod ily módon az orrára koppintani. Az alapgondolat rendben, de nem te hajtod végre, hanem a nagyija.
Ha bosszud volt a cél akkro az sikerült, de feltételezve hogy érett felnőtt vagy át kell lásd jelenleg nem te irányitod a kislányt hanem a nagyi. Amit te mondasz az csak addig tart mig lát, viszont amit a nagyi az az amit komolyan kell vennie.
Tehát ha kivánt hatás eléréséhez a nagyinak kellett volna ott helyben emlékeztetnie arra hogy tegnap nem adtad oda a kislánynak a játékod, ennek az a következménye hogy most ő sem adja oda neked.
Ha ezt te mondod te csak egy gonosz boszi vagy a szemében, ha a nagyija akkor az egy feldolgozandó szabály.
ne haragudj, de dedósan viselkedtél.
szépen is el lehet mondani egy ovis gyereknek.
semmivel sem viselkedtél különböl, felnőtt létedre, mint az a kislány, 5,5 évesen.
Aláírom nem viselkedtem felnőtt módjára! De nagyon szíven ütött ahogy a lányom kezéből úgy kirántotta a játékot hogy szegény majdnem elesett. Rendesen megijedt tőle,és keservesen sírt!:(
És nem az én feladatom hogy elmagyarázzam neki,a dolgokat.
Azért szeretném tudni hogy ha veletek történik ilyesmi,egyikőtökben sem marad tüske??? Mindnyájan nagyon szívesen odaadjátok a gyereketek játékát mint ha mi sem történt volna,csak mert ti vagytok a felnőttek?
Ebből nem azt szűri le az az 5éves hogy ő mindent meg kap,de neki szabad irigy kutyának lenni?!
Nincs jelentősége, hogy a nagyi van mellette vagy az apja. Okos szülök ilyenkor együttmüködnek. Elmondod apjának a tegnapi vagy tegnapelötti sztorit ő pedig - remélhetőleg - helyesen reagál. De ő intézze mindenképp, ne te.
Onnantól kezdve hogy te intézed már csak egy szimpla bosszú lesz, ami egy felnöttel szemben még elmegy, de egy gyermekkel szemben nem, ha jól veszem ki ezt te is érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!