Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Odaadnád olyan gyereknek a...

Odaadnád olyan gyereknek a gyereked játékát aki előzőleg sajnálta az övét a tiédtől? Nagyon szemét voltam a kislánnyal?

Figyelt kérdés

A játszótéren történt hogy a 2,5éves lányom elkérte a homokozójátékot egy nagymamától,a padon voltak mellette. Ő persze szívesen odaadta. Az unokája(5,5éves) máshol játszott. De mikor meglátta hogy a kislányomnál vannak a játékai mint egy fúria nekirontott,és kirángatta őket a kezéből! Szegény kicsikém meg elkezdett sírni. A nagymama hiába mondta miért ilyen irigy,add vissza a kicsinek te most úgy sem játszol vele ő csak azt hajtotta "nem megmondtam hogy senkinek ne add oda"! Aztán berakta a játékokat a táskába,és elment játszani.

Pár nappal később összefutottunk ugyan ezzel a kislánnyal megint a játszótéren,(most nem a nagyival volt)de most nála nem voltak játékok. A kislányom homokozós dolgai szét voltak a homokban,ő meg szó nélkül odament és elkezdett játszani. Nem tudta kié. Én meg rászóltam hogy nem kéne hozzányúlni,főleg nem kérés nélkül!

Lehet kicsinyes voltam,de nagyon bennem volt még milyen durva és irigy volt a kislányommal!

2012. aug. 24. 16:04
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nem kértem gyereknevelési tanácsot!!! Azt hiszem ez a kérdésből kiderült! Csupán kíváncsi vagyok ki mit tett volna! És leírtam hogy belátom nem a legjobban reagáltam. Az adott helyzet ezt hozta ki belőlem. És ha 1 szülő 2 órán keresztül nem jön be az 5éves gyerekéhez arról te mit gondolsz? Ha baja lesz a kislánynak idegenek lesznek a hibásak mert ők ott voltak és nem vigyáztak rá?!
2012. aug. 24. 17:38
 22/27 A kérdező kommentje:
A nagyi meg nem tudom hogy jön ide? Hiába szólt a gyerekre,még sem hatott rá.
2012. aug. 24. 17:40
 23/27 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Igazából szerintem nem gáz, hogy rászóltál a gyerekre, max a megfogalmazással volt baj. Elhiszem, hogy rosszul esett, ahogy a kislány olyan erőszakos és durva volt a te piciddel, nekem is rosszul esett volna. Viszont én azon az elven vagyok, hogy egy játszótéren a gyerekekre a másik anyukája/apukája/nagynénja/akárkije is figyel, nem csak a sajátja. Szóval ilyen helyzetben én emlékeztettem volna a kislányt, hogy milyen csúnyán viselkedett az én kislányommal pár nappal azelőtt és megkértem volna, hogy kérjen bocsánatot az én gyerekemtől és szépen kérje el a lapátot, ahogyan a te picinyed is szépen elkérte aznap, és csak utána játszhat. Ha erre nem hajlandó, akkor bocs, szevasz. Az meg, hogy apuka mit csinál, vagy mit nem, az édes mindegy, mert valószínűleg fingja sincs az esetről, és ha el is mondod neki az előzményeket, lehet, hogy egy bunkó állat, és még felesleges vitába is keveredhetsz vele, amiből aztán véget nem érő háborúzás lesz, kb mint egy elvetemült amcsi filmben. :)

Szóval ne húzd fel magad, hanem beszélj úgy legközelebb másnak a gyerekével, mintha a sajátod lenne: kedvesen, de érthetően és kellő határozottsággal a hangodban, hogy ha ezt meg ezt csinálja jól, akkor az meg az lesz, de ha nem, akkor szevasz.

2012. aug. 24. 17:58
 24/27 anonim ***** válasza:
25%

Egy 5 éves gyereken bosszút állni gyerekes és kicsinyes dolog.

Neked is lehet még irigy a gyereked. Nem minden esetben nevelés kérdése. Én egyformán nevelem a 4 gyerekemet, de a lányom nagyon nehezen tanulja meg, hogy nem kell irigynek lenni.

Ez is egy korszak.

Nem a te dolgod lett volna leosztani a kislányt, főleg napokkal a történtek után, valószínűleg már nem is emlékezett rátok, tehát a dolog nevelő hatása is 0.

2012. aug. 24. 18:07
 25/27 A kérdező kommentje:

Igen kicsinyes voltam,de abban a pillanatban eszemben sem volt a "nevelési" szándék!

Kedves utolsó előtti. Igazad van,és köszi a tanácsot! Ha legközelebb ilyen helyzet adódik,próbálok beszélni a gyerekkel!:)

2012. aug. 24. 20:33
 26/27 anonim ***** válasza:
48%
Én igazat adok neked. Az, hogy a szülei nem tanították meg a jó modorra, az egy dolog. Neked azonban miért kellene hagynod, hogy a gyereked ennek igya meg a levét? Én ugyanezt tettem volna a helyedben. Ha ő nem adja az övét, ne várja a másét sem, főleg nem kérdés nélkül. Ezt még a 25 hónapos fiam is tudja, nem egy 5 éves.
2012. aug. 24. 21:06
 27/27 anonim ***** válasza:
Én azt mondtam volna, hogy "Emlékszel, te pár napja elvetted a lányomtól a játékod. De, neked megengedjük, h játssz a miénkkel, remélem tanulsz belőle:)"
2012. aug. 26. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!