Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Odaadnád olyan gyereknek a...

Odaadnád olyan gyereknek a gyereked játékát aki előzőleg sajnálta az övét a tiédtől? Nagyon szemét voltam a kislánnyal?

Figyelt kérdés

A játszótéren történt hogy a 2,5éves lányom elkérte a homokozójátékot egy nagymamától,a padon voltak mellette. Ő persze szívesen odaadta. Az unokája(5,5éves) máshol játszott. De mikor meglátta hogy a kislányomnál vannak a játékai mint egy fúria nekirontott,és kirángatta őket a kezéből! Szegény kicsikém meg elkezdett sírni. A nagymama hiába mondta miért ilyen irigy,add vissza a kicsinek te most úgy sem játszol vele ő csak azt hajtotta "nem megmondtam hogy senkinek ne add oda"! Aztán berakta a játékokat a táskába,és elment játszani.

Pár nappal később összefutottunk ugyan ezzel a kislánnyal megint a játszótéren,(most nem a nagyival volt)de most nála nem voltak játékok. A kislányom homokozós dolgai szét voltak a homokban,ő meg szó nélkül odament és elkezdett játszani. Nem tudta kié. Én meg rászóltam hogy nem kéne hozzányúlni,főleg nem kérés nélkül!

Lehet kicsinyes voltam,de nagyon bennem volt még milyen durva és irigy volt a kislányommal!

2012. aug. 24. 16:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Az apuka a zárt játszótéren kívül tartózkodott (gondolom)haverokkal,és cigiztek. Nekem meg eszem ágában nem volt e miatt otthagyni a lányom,vagy magammal cibálni mikor szépen játszott!

Meg nem tudom mi értelme lett volna beszélni az apával,mert ezek szerint arra sem tudták megtanítani a gyereket hogy ne legyen ennyire durva és irigy!!!

2012. aug. 24. 16:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Biztos nem álltam volna rajta "bosszút" ha nem ennyire durva! Ha normálisan mondja hogy nem adom oda más a helyzet,de ő szerintem meg is verte volna a lányom,ha nem tudja tőle elvenni!
2012. aug. 24. 16:40
 13/27 anonim ***** válasza:
72%

1.vagyok

Akkor engem most le lehet pontozni!

Itt olyan sok okos anya van.Szerintetek el lehet magyarázni egy gyereknek?Nem nem lehet! Én saját tapasztalatból tudom,mint fent már írtam.A nővérem lányának is el lett mondva minden egyes alkalommal hogy nem szabad ilyet csinálni.Következő alkalommal ugyanúgy csinálta.

Kérdező!

NEM VOLTÁL DEDÓS!

2012. aug. 24. 16:41
 14/27 anonim ***** válasza:
67%
Én biztos nem mentem volna oda az apjához, hogy a gyereke mit tett 2nappal ezelőtt...az szerintem tök nevetséges helyzet lett volna, az apa alig nézett volna hülyének!!!
2012. aug. 24. 16:43
 15/27 anonim ***** válasza:
21%

Akkor szaladj végig mint egy tornádó a játszótéren és akinél helytelen viselkedést látsz utasitsd rendre. Mi mást lehet ezek után mondani?

Szülök egymást közt ez a helyes, nincs más út. Minden más csak fél percig tartó megoldás. Ha nincs rá partner, mert nincs rá agy vagy túl fárasztó a feladat valamelyik félnek akkor a manók ne játszanak együtt.

2012. aug. 24. 16:44
 16/27 A kérdező kommentje:
red4me Neked mi bajod van???
2012. aug. 24. 16:50
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Nem azért kell odamenni az apjához hogy elpanaszold a sérelmed, hanem azért hogy lehetőséget adj neki a helyes döntéshez. Igy nem tudja mi miért zajlik, ha nem tud az elözményekről igy csak egy félbolond anyuka leszel aki nem adja oda a 20 filléres homokozó lapátot.

Viszont ha az elözményekröl tud akkor el tudja mondani Ő a lányának miért nem jétszhat most ANNAK a kislánynak a játékával. Ezt egy ovisnak, aki nemsokára suliba megy már érteni kell. Ha nem adsz, te sem kapsz, ilyen a világ.

Ezt vele meg kell értetni, és ez nem egy idegen feladata hanem a szüleié.

2012. aug. 24. 16:51
 18/27 anonim ***** válasza:
64%

Nem lehet hogy azért veszik itt zokon egyes anyák a kérdező kérdését mert az ő gyerekük is ilyen???

KINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA!

2012. aug. 24. 16:52
 19/27 A kérdező kommentje:

Ne már most komolyan te odamentél volna egy idegen férfihoz aki rá se bagózik mit csinál a lánya,mert még a játszón voltunk 1x sem jött be hozzá! 1000% hogy hülyének néz,azt sem tudja miről beszélek,ő meg ki tudja miről beszél a többiekkel! Hát nem csinálok magamból hülyét!!! Meg írtam hogy nem fogom otthagyni a gyerekem,sem kivinni magammal!

A félbolond anyukát meg kikérem magamnak!

2012. aug. 24. 17:04
 20/27 anonim ***** válasza:
42%

Na várjál, kezdem elvesziteni a fonalat... most gyermeknevelési tanácsot kérsz vagy a társadalmi poziciódat félted?

Ráadásul már elöre eldöntötted, hogy ő le sem szarja a gyermekét.

Elsőre úgy tünt azért kérdezel, mert legközelebb szeretnéd jobban csinálni. Mostmár úgy hogy mindegy mi a válasz csak a megerősitést fogadod el. Tőlem nem kapod meg.

Az ideális az amit én irtam. Hogy most neked ez túl munkás, ciki, nem tudod kezelni hogy is kéne ezt vagy valóban az 'ellenfél' olyan akit nem lehet partnerként ebbe bevonni ez már a te dolgod. Te vagy ott, te látod, bár még mindig nem derült ki számomra honnan jön le tényként hogy az ellenfél szülei le sem szarják a gyermeküket. Ha a játszótér közepén cigizne a homokozóban akkor világos, ha merevrészeg délelött akkor világos, de ennyiböl amit itt leirtál számomra még nem.

Söt, a nagyi rászólt az unokára hogy hagyja a picit játszani a cuccaival, annyira sötétek azért nem lehetnek mint ahogy itt hirtelen fordulattal pálcát törtél felettük.

2012. aug. 24. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!