Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kislánnyal, hogy...

4 éves kislánnyal, hogy közöljek egy halálhírt?

Figyelt kérdés

Sajnos a kórházban meghalt a kislányom barátnője néhány nappal ezelőtt.

Sajnos nem halogathatom tovább, mert folyamatosan kérdezi, hogy mikor látogathatja meg.

Viszont hazudni se szeretnék neki angyalkákról meg, hogy "föntről néz minket".

Akinek van hasonló tapasztalata annak megköszönném ha leírná.

32/F

2012. máj. 13. 16:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
57%
Ő még nehezen dolgozná fel a halálhírt, nem is értené meg... meséld el neki a Mennyországot hogy oda ment a kis barátnője. Végül is ha vallási oldalról nézzük, akkor ezzel nem hazudsz neki, mégis kíméletes vagy.
2012. máj. 13. 16:37
 2/22 anonim ***** válasza:
59%
Ne gyere mennyországos dolgokkal. Ráadásul nem dolgoznak fel halálhírt olyan drasztikusan. A gyerekek elfogadják ezeket a dolgokat. Én 5 éves voltam, mikor az egyik barátomat elütötte az autó. Elmondták nekem, hogy meghalt. Én mondtam, hogy el akarok menni a temetésre. Mamám elvitt. Én voltam az egyetlen az oviból. Csak a gondozónők hoztak virágot a csoport nevében.
2012. máj. 13. 16:40
 3/22 anonim válasza:
63%

Pedig 4 éves korú gyereknek így kell fogalmaznod. Mennyországról, angyalkákról, stb.

"Az egészen kicsi gyermekek esetében a halál fogalma még nem tudatosul. Anyjának a fizikai távollétekor mindig attól retteg, hogy örökre elveszíti őt, hiszen a kisbaba még szimbiózisban él az édesanyjával. A halál, mint fogalom azonban még nem létezik számára. A gyermek 5-6 éves koráig visszafordíthatónak gondolja a halált. Ha egy gyerek tehát azt hallja, hogy meghalt valaki, gyakran megkérdezi, hogy mikor fog visszajönni: ma meghalt, de holnap vagy holnapután feléled, és visszatér. "

forr.:

[link]

2012. máj. 13. 16:40
 4/22 anonim ***** válasza:
27%
Én is megmondanám neki, és hogy most még a doktorbácsik vizsgálják, azért nem lehet menni hozzá. Majd amikor lehet, kimentek a sírjához, oda vihet ő is virágot neki.
2012. máj. 13. 16:42
 5/22 anonim ***** válasza:
78%
És mi van azzal, aki nem vallásos, aki szerint a halál a vég és nem néz minket senki? Bizonyára van egy más és egyenesebb, de a gyerek szintjéhez megfelelőbb közlés is.
2012. máj. 13. 16:42
 6/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk vallásosak.
2012. máj. 13. 16:44
 7/22 anonim válasza:
18%

mondd el neki

illetve azt is elmondhatod, hogy vannak emberek akik szerint esetleg a mennyországba/stb. kerül, ez is elképzelhető, de valószínűbb (sajnos), hogy nem

2012. máj. 13. 16:49
 8/22 anonim ***** válasza:
92%

Ha eddig soha nem beszéltetek neki angyalkákról egyebekről, akkor szerintem most se tedd. Mondd el neki, hogy olyan nagyon beteg volt, hogy a doktorbácsik nem tudtak rajta segíteni. Most nem lehet hozzá bemenni, mert azért még keresik az okát, miért nem tudták meggyógyítani.

Igérd meg neki, hogy amikor lehet, akkor majd elviszed őt a sírjához, a temetőbe.

2012. máj. 13. 16:53
 9/22 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem kellene elrejteni az emberek elől a valóságot.

Én elmondanám neki hogy meghalt.

Ha kérdezi elmondanám hogy halt meg.

Meg azt is hogy ilyenkor eltemetik.

Régen nem titkolták az ilyesmit.

Csak ebben a cenzúrázott világban.

2012. máj. 13. 16:54
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

Van már halálfogalma? Úgy értem, hogy járt-e már temetőben, beszéltetek-e vele elhunyt rokonról/ismerősről, esetleg filmen látott-e olyat, hogy meghal az egyik szereplő? Esetleg háziállat, vagy bármilyen figura/élőlény, ami meghalt?

Ezek alapján lehetne pontosabban válaszolni.

2012. máj. 13. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!