Mit (mivel) játszik a 2,5 - 3 éves gyereked?
- autózás mindennel (tehát minden autó, az is, aminek se kereke nincs, se a formája nem hasonlít, de brümmög, berreg, fékez vele)
- legózás dudlóval és kis legóval is
- fakockázás
- favonathoz pályaépítés, vonatozás
- a nővére playmobiljaival nagyon hosszú időn keresztül elmókolgat ő is, egyszerű szerepjátékokat játszik velük (motorozik a bácsi, vagy autózik, beáll a garázsba, biciklit szerel, stb.)
- főzőcskézik, babázik is a nővérét utánozva
- imád gyurmázni, rajzolni, vágni, ragasztani, festeni
- szeret könyvet nézegetni, meséli őket
októberben lesz 3 éves
Focizik mindig és mindenhol. Épp mikor melyik focista szerepét játssza (járunk focimeccsre, a kedvenc focicsapat összes játékosát név szerint felsorolja). Mikor focizik, és rúgja a labdát, akkor kiabálja, hogy most épp ő melyik focista.
Autózik világba, már összeszámolni sem tudom mennyi kisautója van.
Kint bicajozik, motorozik, fürdik, ezekhez nem kellek.
Bent építőzik, ehhez általában az apját szokta kérni, ő épít neki garázst, tornyot építenek együtt. Vagy vannak felhúzhatós autói, azzal szoktak versenyezni.
Bent még fejlesztő játékkal szokott játszani (Carrotina), vagy lufizik, ahhoz sem szoktunk kelleni.
3 éves lesz novemberben, egyedül ás együtt is szoktunk játszani.
Kint biciklizik, rollerezik, focizik, szaladgál, az apjával járnak csavarogni bicajjal.
Bent:
-műanyag állatokkal játszik (egy darabig egyedül beszélget velük, aztán együtt is szoktunk vele -játszani,kiosztja a szerepeket)
-puha labdával labdázik, léggömböt ütögetünk
-kirakózik, formabedobózik
-autózik (ezt általában együtt csináljuk)
- "olvas" (ismered azt, mikor húzza a kis ujját a könyvön és mondja a verset vagy mesét, haláli jópofák!)vagy én olvasok neki
- rumbatökkel-mini pianínóval "kíséri" magát, amint énekel
-kagyló homokozó egyik része bent van, tele van kislabdával, beveszi magát közéjük, kidobálja a labdákat, én visszadobálom, ezzel teljesen jól el tudunk szórakozni
-a plüssöket, kesztyűbábokat áthordja egyik helyről a másikra, orvososat, bölcsiset játszik velük (orrmandula műtét előtt vagyunk, minden macinak kivette már az orrmanduláját)
- kesztyűbábbal játszunk, szerepjátékozunk
- szívesen húz vagy tol valamilyen járművet, megpakolja őket
- van egy kis fonott kosara, azzal "jár" a boltba - ezt nagyon szereti játszani
- rajztáblára rajzol
- néha rájön a firkálgatnék vagy a gyurmázás, de ez ritkán, mivel a bölcsiben rendszeresen van kézműveskedés, ez az ő igényeit kielégíti
- az építőkért annyira nincs oda, de tornyot, garázst, karámot szokott építeni az autóknak vagy az állatoknak. Tornyot csak együtt építünk, én fogom, ő meg pakolja.
- az apjával szoktak dalokat, meséket nézni a Youtube-on
Ennyi jutott eszembe így hirtelen.
Előző vagyok:
Ja, meg az utóbbi pár hétben nagy kedvence lett a fogócska és a bújócska, aminek a szokásos vége egy jó nagy hancúrozásba torkollik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!