Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem eszik a lányom húst?

Miért nem eszik a lányom húst?

Figyelt kérdés
Októberben lesz 2 éves a kislányom. Egy ideje egyáltalán nem eszi meg a húst. Már 2-3 hónapja tart nála ez az étvágytalanság. Volt hogy csak 1 kockasajtot evett egész nap :( Vettem Neki béres cseppet és cebiont. Azóta jobban eszik, de a húst semmilyen formában nem fogadja el. Minden mást eszik. Ugye nem lesz vega?
2012. aug. 28. 16:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbálkoztál már a hús különböző formáival? A fiam (2,5 éves) például már fél éve csak a darálthúst eszi meg, az egész húsokat meg sem kóstolja. Neki abból van pörkölt, sülthús, húsostészta, minden hús, mert ha nem olyan az állaga, akkor nem eszi meg, de darálva jöhet minden a sertéstől a nyúlig. :)

2012. aug. 28. 16:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Pulyka-és csirkemellet sem eszik? Darált húst sem? Amúgy ha vega lesz, azzal nem sok mindent tudsz kezdeni, max azt, h elfogadod. Én 3 éves koromban kezdtem elutasítani a húst, de nem mindent, csak a főtt húsokat. A szüleim nem fogadták ezt el, erőltették, cirkuszoltak miatta. Ezzel annyit értek el, h már az asztalhoz se voltam hajlandó ülni, nemhogy enni. aztán belefáradtak. Én pedig mai napig nagyon kevés húst eszek, heti 1X. Egyszerűen nem igénylem, meglennék nélküle is. Egészséges vagyok, csontom se volt még eltörve, kórházban sose voltam, szerencsére semmilyen krónikus betegségem nincs. 29L
2012. aug. 28. 18:11
 3/6 A kérdező kommentje:
Mindenféle hússal próbálkoztam már. Még kisebb volt, nagyon jól evett. De most sehogy sem eszi meg. :( De darálva, se rántva, se főve. Csak a köretet eszi mindig.
2012. aug. 28. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Még talán a virsli, az, amiből eszik kb 5 falatot. Most már ott járunk, hogy a szendvicsről is leszedegeti a felvágottat/szalámit és csak a sajtkrémes vagy vajas kenyeret eszi.
2012. aug. 28. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztosan nem nyugtat meg, és nem is igazán válasz a kérdésedre (bocsánat érte), csak gondoltam leírom, hogy nálunk minden teljesen fordítva van. Lányom a szendvicsről csak a húsfélét eszi meg, a főzeléket és a levesből a zöldségeket félreteszi, sőt kiveteti a tányérból és csak a hús fogy el. Pedig kicsinek ő is mindenféle zöldséges ételt megevett. Remélem, hogy változik még az étkezési szokása. :-)
2012. aug. 29. 03:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :)) A zöldségekkel nincs baj. A levesből csak a répát, krumplit eszi meg, a húst kipiszkálja. A főzelékeket is imádja. De a hús is nagyon fontos lenne Neki. Én is remélem, hogy ez még változni fog :) Egy kicsit utána néztem a szójának, de azt állítólag 7 éves kor alatt nem ajánlják. Ez is kilőve :( Nincs semmi ötletem. De erőltetni sem akarom, mert akkor lehet még ennyit se enne.
2012. aug. 29. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!