Mit csináljak, a lányom (2é) kibontat-elkészíttet kajákat aztán nem eszi meg? Nem vagyok konyhamalac amúgy is fogyózok, nem fogom bekapkodni amiket nem eszik meg, de így meg dobjam ki?
Rettentően elkényeztetted:( 2 éves? mi lesz később???
Állj a sarkadra!
Elég furcsa, hogy nálatok a 2 éves gyerek diktál, Te pedig szó nélkül csinálod amit parancsol, utána meg itt kérsz segítséget. Erre van a mondás: nehogy már a farok csóválja a kutyát vagy a nyúl vigye a puskát.
Nekem 3 gyerekem van, a legkisebb pont 2 éves.
Az anyai pályafutásom alatt csak akkor tettem ilyet, ha valamelyik beteg volt, persze akkor is ésszerű határok közt. Hasmenésre pl hiába könyörög a pudingért.
Nálunk már a 2 éves is tudja, hogy mikor van evés, és a főétkezéskor nincs nasi, csak utána ha szépen megette az ebédet. Nálam már a joghurt is nasinak számít ha azt főzelék helyett kérné.
A gyümölcs persze más tészta, bármit megpucolok amit kér, felvágom kockákra, hozza a kistálkáját és belerakom. Ha sok lesz, akkor is elfogy, vagyunk 5-en, apránként elcsipegeti a család ha a kicsinek nem kell, de ez is úgy működik, hogy ha épp nyúlok egy szelet mandarinért, már rohan is a kicsi, hogy megegye előlem. Jó példát kell mutatni:)
Egyszóval, én maximum egy pudingot vagy joghurtot nyitnék fel egy nap és kész. És ha nem kéri és ez gyakran ismétlődik, akkor nem is kell venni egy darabig. Ha nem eszi meg, akkor csak unatkozik, menjetek inkább ki sétálni, mire visszajöttök, tuti kérni fogja, addigra nem is romlik meg semmi.
A reggeli, ebéd és vacsora legyen fix, ne legyen előtte nasi, mert akkor nem eszik rendesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!