Mit csináljak, a lányom (2é) kibontat-elkészíttet kajákat aztán nem eszi meg? Nem vagyok konyhamalac amúgy is fogyózok, nem fogom bekapkodni amiket nem eszik meg, de így meg dobjam ki?
6. vagyok.
Nem értelek. Hogy lehet az, hogy 2 év után sem tanultad meg a gyermeked igényét? Ha tudod, hogy mindig meghagyja a joghurt felét, akkor vegyél kisebb joghurtot. Már ezer félét lehet kapni, van fél decis kiszerelésben is, abból már csak megeszik egyet. ( lányom 4-et)
Vagy kenjél neki csak egy negyed szelet kenyeret, vagy miniatűr mandarint bontsál! Ésatöbbi....kis fantázia szükségeltetik, egy kis odafigyelés, kevesebb körbeugrálás és menni fog, meglásd!
Hát nagyon meglepőt fogok írni, 2 év alatt rengeteget változott a lányom (de a nagyobbam is az első 2-3 évben) csecsemőként jó evő volt simán megevett annyit aminek most felét se, és hetente változik mikor mit szeret épp enni van hogy napokig csak mondjuk paradicsomot savanyú uborkát meg pl. banánt eszik, vagy az ebédből egyik nap csak a hús érdekli semmi mást nem eszik mellé, másnap pedig a húst nem eszi, csak a rizst pl.
De ez nem gondolom hogy csak az én gyerekemre jellemző.
Kedves utolso! Nem ez volt a kerdes!!!
Nalunk is van hasonlo. En visszarakom a hutobe (joghurt, puding),es kesobb kiontom egy kistalba teszek bele gyumolcsot es igy mar megeszi, talan mert mas az ize, vagy, mert nem latta, hogy a mar felbontott dobozbol kapja.
Bar nem egyszer volt, hogy a felbontas kozben eltort a banan . Termeszetesen ugy nem kell, ujat kellett bontanom. Az eltort banant felreraktam es kesobb joghurtba tettem es igy elfogyott.
De nalunk is sok mindent kidobnank, ha a ferjem nem jatszana "konyhamalackat".
Előző vagyok. Az utolsó kommentedhez hozzáfűzném, hogy nálunk is ez van mostanában, hogy egyik nap megeszi a rántott húst, legközelebb rá sem néz. A levesből egyik nap kieszi a tésztát, levét ott hagyja, másnap meg pont fordítva. És az ilyen eseteken felbuzdulva, amikor hirtelen megkedvel valamit, újra készítem ugyanazt, de legközelebb nem eszi meg.
Hát ezt szerintem nem lehet elkényeztetésnek nevezni, ez a gyerek hóbortja, vagy mittudoménmi, de erről a szülő tényleg nem tehet.
jajj de szeretem mikor megkapja az anyuka a gyerek elkényeztető titulust. Mert hogy miért nem tanulta már meg, meg már késő, miért nem állt a sarkára?
Minden gyerek más, nincs két egyforma gyerek.
A fiam inkább legyen elkényesztetett, mint egy bambabéla,akit frusztrálja saját anyja a terrorjával...majd később visszaüt.
Na pontozzatok! Hajrá!
Ui: fiam is szokta ezt csinálni. Nálunk az vált be, hogy megissza a manó a teáját, hogyha ő nyitja ki a hűtőszekrényt. Már csak akkor nyitja ha ott vagyunk mellette, és a joghurtot, kinder szeletet jó mélyre el szoktam dugni hogy ne lássa meg, meg minden mást ami kíváncsivá teheti. 2éves
szerintem minden gyerek csinál ilyet
a joghurtot simán visszateszem a hűtőbe, majd megeszi később (ha meg nem akkor én)
a többit meg szintén megeszem én :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!