Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet a húgommal?

Mi lehet a húgommal?

Figyelt kérdés
Már régóta csinálja ezt... Egy nagyon kedves, mosolygós és vicces kisgyerek, de néha(Főleg esténként...) olyan , nem is tudom... Megijed dolgoktól, amik nincsenek! Én nem hiszek semmiféle természetfeletti lényben meg ilyenben, de ez valamikor csak ilyesmikről beszél... Esténként gyakran átjön hozzám. Egyik este (Szokásosan...) bőgve jött át hozzám, hogy hangokat hall meg, hogy árnyékokat... Jól van mondom, átmentem a szobájába, szokásosan átnéztem mindent, semmi sem volt ott. Vissza mentem és megengedtem neki, hogy ott aludhasson. Aztán hirtelen elkezdett ordítani, hogy áll valami az ajtóban. B.sszameg mondom, nálunk folyton áll valami az ajtóban... Oda mentem az ajtóhoz kinyitottam, semmi. Felkaptam a húgom aztán lefeküdtünk. Húgom megint rám feküdt és úgy aludt. Következő este megint velem aludt húgom, mire az éjszaka közepén elkezdett bőgni. Felkelek, éppen meg akarom kérdezni mi a baja már megint, mire hallom odakintről az ablakomat dobálja valaki kövekkel. De csak a haverjaim "hülyültek". Jó kis hülyülés volt, mert húgom azóta nem mer aludni sem... Anyumnak nem akarom ezt nagyon ragozni, mert... Nem tudom. Ezt csak beképzeli magának. Viszont az már, hogy a húgom egyre gyakrabban játsza el ezt, elég zavaró. Mit kéne vele csinálnom? Hogy magyarázzam meg neki, hogy nincs mitől félni?Más gyerek is csinálja ezt? De már én is nagyon kifáradtam a folytonos esti programtól... (Meg nem is akarom ezzel anyumat cseszegetni, mert rengeteget dolgozik és ha este emiatt kell még szórakoznia...?! Szerintem értitek.)

2012. aug. 26. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
kérdés mennyi idős a gyerkőc ?
2012. aug. 26. 13:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Most lesz 5 éves.
2012. aug. 26. 13:36
 3/9 anonim ***** válasza:

akkor valahol természetes

gondolom jó a fantáziája .-)

nekem is ekkora korukban volt baj az alvással 5-7 éves korukban

viszont szólj anyukádnak fontos lenne h ö is tudjon róla

én is féltem kiskoromban és volt képzeletbeli barátom is sokat segített elaludni mikor rettegtem a sötétben (most sem szeretek sötétben aludni legalább az utcai lámpa fénye világítson )

2012. aug. 26. 15:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam erre, de miért ilyesmikről fantáziál? :S Ha barátja lenne, akkor azt mondanám, hogy majd kinövi, de ez ilyen szörnyekről meg ilyenekről fantáziál... Igen, kicsi koromban nekem is élénk volt a fantáziám, mindig betakaróztam, hogy nehogy megharapjon egy démon, meg a pincében is mindig futottam nehogy elkapjon egy vérfarkas vagy egy szellem, de ez már más. Persze, anyum tudja, de hát mit tud vele csinálni? Annyit mint én, semmit... A sötéttel amúgy nincs baja, amikor este sétálgatunk, vagy valami fesztivál van amin kinn maradhat velem, sem fél.
2012. aug. 26. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Biztos nézett valami filmet, amiben ilyesmi szörnyek voltak, vagy az oviban mesélte neki valaki. Amíg nem lép túl rajta, addig félni fog.
2012. aug. 26. 16:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem látott semmi ilyen filmet... Olyan nincs, hogy az ennyire megijeszthette volna...:S
2012. aug. 26. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kis koromban láttam egyszer egy filmet, amiben a szereplők átjutottak valami másik világba, ahol olyan forróság volt, hogy az egyiknek kiugrottak a szemei. Iszonyatosan megijedtem és nagyon nagyon sokáig nem tudtam egyedül aludni. Meg rettegtem az E.T.-től meg a T-Rex-től, ugye pont akkoriban jött ki ez a két film, amikor én voltam kisgyerek. Ez a három film engem annyira megrémisztett, hogy tényleg kész gyötrelem volt minden éjszakám. Aztán apukám vett nekem egy óriási majmot (szerintem a legnagyobb plüssállat volt, amit talált a boltban), Judo Joe volt a neve de én Dodónak neveztem el. Apu elhitette velem, hogy ő egy nagyon erős majom, és meg tud védeni a szörnyektől, dinoszauruszoktól, meg minden szörnyűségtől. Egyébként kb akkor volt, mint én, úgy hogy el is hittem, hogy meg tud védeni, onnantól kezdve Dodó mindig ott volt mellettem az ágyban és vele aludtam. A mai napig megvan, pedig már 26 éves vagyok, persze nem vele alszom, csak mondom, hogy még mindig ott van a szekrény tetjén. :D

Szóval talán beszerezhetnétek neki egy ilyen óriási plüssállatot, ami védelemérzetet kelt benne. Egyébként ha nem is kifejezetten olyan filmet néz, amiben szörnyek vannak, van egy csomó családi film is, amiben vannak ijesztő jelenetek (pl a Reszkessetek betörőkben ott is van a pincében egy kazán, ami rémisztő), és ilyen apró jelenetek bizony megragadnak egy kisgyerek fejében.

Én hiszek a természetfelettiben, és abban is, hogy a gyerekek fogékonyabbak rájuk, de ne aggódj, nem bántanak. :) Nem tudnak átjönni 4 dimenzióba, csak abban az ikszedikben vannak, amit a gyerekek is tudnak érzékelni. Nem fogja őt elrabolni egyetlen szörny sem, és egy darab szellem sem tud neki ártani. Amiket lát lehet hogy ott vannak, csak neked már láthatatlanok, ahogyan te is láttad gyerekként a szörnyeket, de téged sem bántottak és most már nem is látod őket. :D

Mesélj neki állatos történeteket, ha megint sírva megy át hozzád, az állatok jó fejek, őket szeretik a gyerekek, és legalább a kis agya is máson fog dolgozni, nem a rémségeken. Csak ne olyat mesélj neki, hogy a medve megette a nyuszit, hanem valami pajtáskodót. Van ilyen mesekönyv ha jól tudom, hogy 365 és 1 állatmese, vagy valami ilyesmi, abban rengeteg kis történet van.

Ha pedig végképp semmi ötlet és eredmény nincs, akkor gyerekpszichológus.

2012. aug. 26. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy ötlet:

[link]

Jó, hogy ez külföldi, de egy pici kreatívsággal Te is tudsz ilyet készíteni. Vegyél valami olyan flakonos valamit, ami nem túl drága és semmi mérgező nincs benne. Ezt öntsd ki, vagy anyukáddal használtasd el, mosd ki alaposan és tegyél tiszta vizet a helyére. Csinálj rá cimkét, és a húgodnak mondd meg, hogy ilyen szörnyűzőt szereztél, és hogy befújsz vele nála, és nem fogják bántani.

És oszd meg anyukátokkal a problémát... már csak azért is, hogy ha esetleg orvoshoz kényszerültök a tesóddal, ne álljon értetlenül a probléma előtt.

2012. aug. 26. 21:23
 9/9 A kérdező kommentje:

8# Ez egy remek ötlet!!4 Ez talán majd segít, köszönöm szépen!

Köszönöm az összes eddigi választ!:)

2012. aug. 26. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!