Milyen rajzfilmeket/mesefilmeket nez ket es fel eves kisfiatok?
2,5 éves a fiam, de van egy 4 éves nővére is, úgyhogy már a kicsi is ki van művelve póni és hercegnő témában :)
Naponta kb 30 percet meséznek, de van hogy egyáltalán nem néznek semmit, illetve hétvégén előfordul, hogy egy-másfél órát is tv-znek (egyszerre ritkán, inkább két-három felvonásban), vagy ha mamánál vannak akkor egy komplett mesefilmet végignéznek. De itthon azért igyekszem limitálni.
Hogy miket néznek... lássuk csak: a kisfiam kedvence jelenleg a Kung Fu Panda, a Madagaszkár (+ a madagaszkáros pingvinek animációs meséi), a Csodabogarak c sorozat részei, szereti az Aranyhajat, Orszolánkirályt, Aladdint, Jégkorszakot, Shreket és a Tarzant is, de igazándiból megnéz ő bármi mást is. A nővére miatt szokott menni mindenféle Disney hercegnős mese, meg Eperke (a régi rajzolt változat nem a mostani csupacsillivilli nagyoncsajos izé), és a mostani új dizájnos MyLittle Pony mesék, ezt mindketten szeretik.
Egy időben kedvelte a fiúsabbakat is pl Thomas, Roary, Postás Pat, Tűzoltó Sam, Bob mester ilyesmik, de mostanában jobban kedveli az összefüggőbb sztorikat, főleg, ha vannak benne legyőzendő "gonoszak", meg sok énekbetét.
Ha rajtam múlna, még semmilyet nem nézne.....egyébként meg csak általam cenzúrázott mesefilmeket (Legkisebb ugrifüles, Fülesmackó, Kisvakond, Mazyola és Tádé, Futrinka utca, Barbapapa, Nouky és barátai....)
Mesecsatornánk nincs és nem is lesz.
2-es vagyok megint. nekünk sincs kábel Tv-nk. Lemezen rakom be, tehát én válogatok, és eleinte minden ijesztő részt kiszedtem a filmekből, mostmár végignézhtenek egy oroszlánkirályt pl, tudom, hogy nem lesznek rossz álmaik tőle. illetve nekem fontos, hogy minden új meseélménynél jelen legyek, tudnak kérdezni, megbeszéljük az élményt, ha szükséges ,vagy igényük van rá akkor utólag kijátsszuk.
Sajnos a mamáknál kábelcsatorna van, de ott se bakugant vagy ilyesféle borzadványokat néznek, hanem lightosabb meséket, azért erre figyelnek (mindkét mami pedagógus amúgy, anyukám óvónő, anyósom alsós tanító).
A kisvakond meg a kockásfülű nyúl nálunk is nagy kedvenc volt :) de már nem érdekli őket. Ha a kicsi elkezdi mondani, hogy kapcsoljunk mesét, a nagy mindig rászól, hogy inkább játszunk és elterelődik a figyelme. Vacsi után szoktak egy kis mesét nézni ha én dolgozom és apa van velük este, míg letusol addig meséznek. Úgy érzem ennyi belefér az életükbe, meg aztán enélkül nekiállnának ugrálni és felspanolnák magukat, aztán lőttek a nyugis altatásnak...
2múlt a kicsi a nagyobb majdnem 4.
a kicsi thomas függő.mindegy hogy dvd,vagy mesekönyv-egész álló nap képes nézni olvastatni.
de szereti a tatonka meséit,és Uki-t is.
a nagy most kattant rá a vuk mesére(persze csak a kombájn miatt) ő sokáig a Fifi-t szerette,most a bob mester és a Sam a favorit
Kedves kérdező, egy két és fél éves kisgyerekről van szó! Még a reggeli vackok hagyján, de este semmiképpen nem engedném rajzfilmeket nézni, nemhogy ilyeneket, mint amiket felsoroltál. Vacsora után te olvasd neki az esti mesét, az ágyában. Ha elaludt, utána is össze lehet gyorsan pakolni és feltörölni a konyhát.
A távirányítót még a 6 éves nagylányomnak se engedem kezelni, nem is érdekli szerencsére. A kicsit (2,5 éves) természetesen annál inkább érdekelné, de egyszerűen felteszem a polcra, ahol nem éri el. Én a mesecsatornákat nem állítottam be a TV-n, így amiről nem tudnak, az nem hiányzik, nem harcolnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!