Használ a gyereknek, ha kikötöm a tv-t és csak erőszakmentes rajzfilmeket kap dvd-n?
A tom és jerry is erőszakos nekünk a 80 as 90-es években nyomatták a szülők mert kuriózum volt.
a köv. generáció dragonball-on nőtt fel de szerintem jobb ha nem vonunk párhuzamot.
és igen előbb utóbb megismeri de talán minél később minél érettebb fejjel annál jobb.
Nem kell kiköttetni a tv-t, tegyél gyerekzárat a csatornákra, bár nem tudom, milyen a szolgáltatótok, mik a lehetőségek.
Abban teljesen egyetértek, hogy cenzúrázd a meséket, ha az oviban lát is egyebet, legalább otthon ne.
Nálunk nem csak a mese van cenzúrázva, a mesenézés ideje is korlátozva van.
Az én nagyfiaim is 5 évesek, és nem túlzok, ha azt mondom, hogy mesecsatornát legfeljebb vendégségben láttak (van tv-nk, de csak akkor kapcsoljuk be, ha a gyerekek lefeküdtek).
Az értelmesebb mesék úgyis beszerezhetők dvd-n, nálunk az a rendszer, hogy szerdán és pénteken (ezek az ún. "dvd-napok") lehet megnézni 1-1 mesét. Ennyi. Tudják, hogy ez szabály, úgyhogy nincs hiszti, nincs nyafi, várják a szerdát meg a pénteket, és előre tervezgetik hogy mit fognak nézni, de ezen kívül a két napon kívül nem ülnek a tv elé.
5 éves már nyugpdtan nézhet dokumentumfilmet, a da Vinci learning-en kimondottan vab nank gyerekeknek való.
De ha mát itt tartunk, egyesek annyira ppropagálják a magy Népmesék-et, szerintem az egyik legdurvább mese.
előz
de ha már a Tom &Jerry- nél tartunk ott ics püfölik egymást
Szerintem a PC-s játékok 100x károsabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!