6 éves fiú, ha az anyjával alszik egy ágyban normális?
Szerintem a világon semmi durva nincs benne.
Nekem van egy 6 éves lányom, van külön szobája, de gyakran előfordul, hogy éjszaka vagy hajnalban odabújik közénk, vagy amikor apa korahajnalban elmegy dolgozni, akkor mellém, és úgy alszunk reggelig. Mi lenne durva benne? Semmiféle szexuális jellege nincs, ahogy gondolom, az ismerősödnél sincs. Az, hogy érzelmi köteléket erősít esetleg, az talán baj???? Az a durva????? De hiszen egy gyerekről beszélünk. Vagy egy 6 éves már nem tekinthető gyereknek? Miért baj az, ha az anyukája melletti biztonságban érzi jól magát? Az anyukájának is biztos jó, hogy hallja a szuszogását, érzi a jelenlétét a közelében. A világon semmi durvát nem érzek ebben!
Utolsó véleményén osztozom. Pici koruktól velem aludtak egy szobában a gyerekek. Aztán kb. 3-4 évesen külön tettem őket. A kisebbik lányom 7 éves koráig amig az öcsi meg nem született átszokott éjjel jönni hozzánk. Most a 2 éves fiam szintén velünk alszik, külön ágyban (össze van tolva a miénkkel) és imádom hogy ott van velem. Én sem értem mi van ebben rossz.
Anno én is egy szobában aludtam a szüleimmel, mert alapból félős voltam és nem is volt több szoba ahol külön lehettem volna. Aztán 10 éves koromban meghalt az apukám és az anyum mellé költöztem az ágyba, nem is tudtam volna külön menni mert nagyon féltem. És most lehet megbotránkoztok de vele aludtam 19 éves koromig (persze ebbe a helyhiány is benne volt). És teljesen normális felnőtt nő lett belőlem, aki imádja a gyerekeit.
Utolsó kettőhöz szólok hozzá:
fontos különbséget tenni, hogy azért alszik-e együtt a gyerek a szüleivel (legyen az mindkettő, vagy csak az egyik), mert a gyereknek van rá igénye, akár rövid vagy akár hosszú távon, vagy pedig a szülő akarja ezt. Ha a gyerek igénye (mert fél vagy trauma érte), akkor normális, ha viszont a szülő teszi ezt, mert a saját magányát csökkenti, akkor elmehet (het! tehát esély van rá, de nem 100%) beteges irányba, főként ha az ellenkező nemű szülővel alszik együtt. És főleg, ha a gyerek már serdülni kezd...
5,5 éves a fiam, és minden éjjel átjön hozzánk, és bebújik mellém az ágyba. Nagy igénye van erre. Szeret közel lenni, és hozzám bújni.
Igen, normálisnak érzem. A férjem is ott van , nincs kirekesztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!