Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 26hónapos és még...

Kislányom 26hónapos és még cicizik, hogy tudnám leszoktatni?

Figyelt kérdés

Vagy egyálltalán már le kell szoktatni?

És a bilizésre sem mutat hajlanduságot.... Erőltetni nem akarom, de már itt lenne az ideje, nem? Tippeket tudnál adni?

2012. aug. 22. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Már rég le kellett volna, nem normális dolog,ha egy két éves kisgyerek még cicizik. Egyszerűen ne engedd neki,más nem válik be. Nem ítélkezni akarok,mielőtt a sok szuperanyu elkezd ócsárolni,de egy két éves gyereknek minek a szoptatás? Ne engedd neki,és ennyi. Ha nem vagy keményebb vele,akkor 4-5 éves koráig ciciztetheted...
2012. aug. 22. 12:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia

Bilizést kb 1éves korában kezdtem el vele. Kiválasztotta, megvettük. Aztán elmondtam neki, hogy abba kell pisilni, kakilni. Aztán ráült pelussal és így pisiltünk együtt. Aztán anélkül. Közben az összes baba, játékautó, fakocka is a bilibe pisilt. :) Végül egyszer csak, amikor pelus nélkül ráült, akkor jött is pisi. Onnantól nem volt megállás. :D Nem adtam rá pelust, kérdezgettem, hogy kell-e, és nagyon örültünk amikor sikerült. Most 2éves és szobatiszta.

Szopi: Igaz, az én babám is cicizik még, de meg tudom vele beszélni, hogy most a cici fáradt, pihennie kell délelőtt és akkor nincs cici. Mondogatom neki, hogy csak alváshoz van, megérti és van hogy nem is kéri. Persze hogyha nagyot esik, vagy hiszti után nyugtatónak az kivétel :) Úgyhogy beszélj vele, elég nagy már és akkor szép lassan a tempójában elhagyja majd :)

2012. aug. 22. 12:41
 3/7 A kérdező kommentje:

A bilivel mi is így csináljuk (pisil bele a baba is és a plüssök), de ő csak pár másodpercre ül rá és várja a csodát, hogy ott lesz a pisi. És ha látja h nem is jött semmi, már megy is tovább. :(

Nálunk is már csak alvás előtt van, de van amikor hisztizés után is elkéri. Ma pl. a játszón esett egy nagyot és a játszón akart cicizni, na azt nem engedtem neki és nagyon elkezdett hisztizni egészen hazáig.... Mondtam neki h csak a kisbabák ciciznek a játszón (mert persze látja h a babákat szopiztatják), de nem hatotta meg, közölte h ő is baba...

2012. aug. 22. 12:46
 4/7 anonim ***** válasza:

nehez este barátnömnek a lánya is ilyen

csak alváshoz adj neki máskor meg tereld el a figyelmét

este meg apa altassa el (ugyebár neki nincs cici )

2012. aug. 22. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Türelem a bilivel. Én ilyenkor azt csináltam, hogy a mese elé leültettem ő meg közben a bilin csücsült. Így elült 5-10percet is. Addig persze kijött a pisi is :) Na akkor örültünk, mondtam is neki, hogy ülni kell a bilin, várni kell a pisire. De ő is az elején felugrált. Mostmár mesekönyvet adok neki, amikor kakil-vagy pisil, addig is lefoglalja magát :)

Én adtam játszón is cicit, amikor leesett a csúszdáról. Hisztikor csak itthon van cici, máshol csak ölelés. De mondom mindig neki, hogy játszón csak ölelés van és az ugyanolyan jó, mint a cici :) Ezt megérti.

Én próbátam a drasztikus módszert, de úgy ordított, hogy nem bírtam, a szívem fájdult bele. Úgyhogy haladunk a tempójában, meg fog rá érni úgy érzem. Majd amikor úgy érzi, elhagyja.

2.voltam

2012. aug. 22. 12:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első hozzàszolotol kérdezném h szoptatta e valaha a gyermekét, mert a reakcioja tipikusan tápszeres anyukára utal. Egyébként én is 24 hònapig szoptattam, de trükkösen sikerült leszoktatni. Azt mondtuk neki h az egyik ismerősünknél született kisbabának adtuk oda a cicit mert ő még nagyon pici és kell neki.
2012. aug. 24. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Én szoptattam mindkát lányom, de egy 26 hós gyerek nem baba. A cicit totál megnyigtatásra használja, mint látszik, ezzel nyugtatja meg magát, ha vmi baj éri, ill. ezen altatja el magát.

Ha te eszköz akarsz maradni, akkor szoptasd nyugodtan tovább, az anyatej jó, egészséges. De sztem gáz, hogy te vagy a cumija.

Én először a teljesen csak cicizős szopit hagynám el, amikor nem az evésről van szó. Utána az estit hagynám el.

Lányaimmal így csináltam. Apa fektesse le, de ez nem biztos, hogy hagyni fogja a lányod. (nálunk ez van, a mai napig csak én fektethetem le). akkor tedd úgy, hogy kap üvegből/pohárból tejet (tehéntejet), de dajkáld közben, majd kicsit ringasd, utána fektesd le az ágyába.

2-3 elkalom nehéz lesz, utána már nem. De készülj fel arra is, hogy valószínű lesznek újra próbálkozásai (4. napon mondjuk), de ne gyengülj el.

A bilizéssel meg sztem még kicsit várjatok, pláne, ha a cicit most hagyod el. Pár hét múlva próbáld ki újra.

Mi egyébként a reggeli pelenkázás előtt, és este fürdés előtt jártunk már nagyon hamar sikerrel.

2012. aug. 24. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!