Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 hónappal ezelőtt felvették...

3 hónappal ezelőtt felvették a gyereket bölcsibe, de ma telefonáltak, hogy túl kövér és ez nekik próbléma, mégsem veszik fel. Már nincs sehol szabad hely. Mit tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés
Ma a telefonhívás után bementem a bölcsöde vezetőjéhez aki azt mondta,hogy a 2 éves fiam túl kövér és ha ebédnél rosszul lenne,mert akkor derülne ki,hogy cukros vagy lisztérzékeny stb,akkor nem tudnának foglalkozni a többi gyerekkel és erre hívatkozva lemondta a felvételt.Én mutattam neki orvosi papírokat,hogy voltunk már cukormérésen is és semmi baja sincs,de nem érdekelte.Mivel már mindenhol meg volt a beíratkozás,így már nem találok másik bölcsödét.Tudnám valahogy kötelezni a bölcsödét,hogy vegyék mégis fel.Ha nem állok munkába ,akkor nem tudjuk kifizetni az albérletet.:(

2012. aug. 21. 17:36
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

miért lenne kizárt?? azért mert te nem láttál még ilyet attól még előfordul.

és miért állítana valótlanságot a szülő? gondolom ő is jobban örülne,ha kevesebb kiló lenne.

2012. aug. 22. 21:38
 22/35 anonim ***** válasza:
egyébként láttam ilyen gyereket. igaz hogy csak tv-ben!és hát tényleg nagy darab volt.
2012. aug. 22. 21:41
 23/35 anonim ***** válasza:
Kis cukorfalat lehet tényleg :)
2012. aug. 23. 13:08
 24/35 A kérdező kommentje:

Az új fejlemény az,hogy felhívott a védőnőm,mert őt meg a bölcsödéből hívták fel.Kapunk egy beutalót hormonvizsgálatra.Annak az eredményével kell elmennünk a bölcsöde orvosához és utána döntenek,hogy felveszik e vagy sem.Bár még most sem tudom,hogy mi köze van a bölcsödének ahhoz,hogy hormon bajos e a gyerek.

Március óta többszőr jártunk a bölcsödében a gyerekkel beíratkozáson,nyílt napon,együtt vittünk be papírokat,munkáltatóit stb... már ,akkor is látták a gyereket,de nem volt szó a súllyáról.

Pár napja készült képek a fiamról:

[link]

[link]

Én is láttam már a tv-ben nagyon elhízott gyerekeket,de ő nem olyan csak egyszerűen nagydarab.

2012. aug. 23. 19:32
 25/35 anonim ***** válasza:
tényleg nem olyan fajta,amit a tv-ben látni.biztos,hogy jól írtad és 24kg?
2012. aug. 23. 20:00
 26/35 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképpen ki kell vizsgáltatni (már kellett volna) a kisfiú saját egészségének érdekében. Ő már bocs, de nem az a jó húsban van típus, hanem kórosan elhízott és ezen változtatni kell. Mindezek ellenére nem fertőző beteg, hogy erre hivatkozva ne járhasson közösségbe.
2012. aug. 24. 10:43
 27/35 A kérdező kommentje:
Ma reggel voltam a háziorvosunknál.Lemérte a gyereket.24 kg ,98 cm. Szerinte mehetne bölcsödébe.Adott egy beutalót endokrinológiára.Erre a vizsgálatra hónapokat kellene várni,de sürgősséggel mehetünk október 1.-én.Felhívtam a bölcsöde vezetőt és azt mondta,hogy a fiam nem kezdheti a bölcsödét szeptemberben.Meg kell várnunk az eredményt utána azzal menni a bölcsöde orvoshoz...amikor tud majd fogadni,még azután fognak dönteni,hogy felveszik e.November előtt semmiképpen nem kedthet a fiam.Felhívtam a többi bölcsit a környéken.Már sehol sincs beíratkozás.Voltam a helyi oviban is,de feltétel a betöltött 3. életév.Kedden megyek az önkormányzathoz,hogy kötelezzék valamelyik bölcsit a felvételre.Ha nem sikerül,akkor beperelem a bölcsit a kiesett jővedelem pótlására.
2012. aug. 24. 17:22
 28/35 anonim ***** válasza:
Sok sikert mind a bölcsihez, mind a vizsgálatokhoz.
2012. aug. 25. 11:35
 29/35 anonim ***** válasza:

De azt megkérdezhetem, hogy eddig miért nem vittétek el kivizsgálásokra? milyen gyerekorvos az, amelyik nem küld egy kórosan elhízott gyereket kivizsgálásra?

Téged nem zavar, hogy kövér? Hogy gond lehet? Miért a bölcsit hibáztatod?

Vagy beteg vagy irdatlan sokat eszik. Mindkettőt észre kellett volna venned.

2012. aug. 25. 13:24
 30/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!Én nem a bölcsit hibáztatom azért ,mert kövér a gyerek.Nagyon félre érted.Azért hibáztatom a bölcsit,mert felvették a gyereket szeptembertől majd közölték,hogy nem járhat.

A gyerekorvos nem tartotta eddig szükségesnek a hormonvizsgálatot.Még most sem csak azért adott beutalót,mert a védőnő kérte tölle.

Amúgy én is kövér vagyok születésem óta és sosem voltam hormon vizsgálaton.Többszőr kértem az orvost,hogy utaljon be ,de mindig azt mondja,hogy ez egy felesleges és nagyon drága vizsgálat.

Voltam pajzsmirigy vizsgálaton.A doktornő megtapogatta a nyakamat,azt mondta,hogy nagyobb a pajzsmirigyem,mint az átlag és fogyókúrázak,mert kövér vagyok.Ezért szerintem teljesen felesleges elmenni orvoshoz.

Nem azért vagyunk kövérek,mert sokat zabálunk.A párom is ugyan annyit eszik ,mint mi és vékony.

2012. aug. 25. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!