Tulajdonképp mire való az óvoda, mi a szerepe, csak megőrző hely, vagy egy életkor után szükséglet? Hol van erről hivatalos ajánlás, leírás, törvény?
Figyelt kérdés
Ha van ilyen egyáltalán. Ha van hely egy oviban egy csoportban (nem pedig iszonyú magas létszámmal dolgoznak már eleve) akkor azon a jogon hogy az anyuka otthon van a kisebbel, elutasítható a nagyobb gyerek ovis helye? Értem, hogy az az első hogy aki dolgozik, legyen hova vinnie a gyereket, de ha őket felvették, és mondjuk még 20as a csop.létszám akkor nem kell felvenni a jelentkező 3-4 évest? Mire való az ovi?2012. aug. 6. 12:40
1/2 anonim válasza:
Az ovi sok olyan dologra megtanítja a gyerekeket, amire otthon Te nem tudod, hiszen a közösség, a gyerektársaság, az egymáshoz való alkalmazkodás, a közös játékok, tevékenységek, ami segíti a gyereket szocializálódni. 2014-ig még megteheted, hogy nem viszed, de attól az évtől már törvényileg kötelező lesz az ovi 3 éves kortól, illetve 5 éves kortól eleve kötelező, hogy az iskola megkezdése előtt 1 évet járjon a gyerek közösségbe. Egyébként szerintem igénylik is a gyerekek a társaságot egy idő után, már nem elég nekik Anya.
2/2 A kérdező kommentje:
Én pontosan így gondolom ahogy te, de felénk az ovikban ezzel az indokkal nem veszik fel a gyereket hogy úgyis otthon van anya. Ez oké is de az én lányom pl. 2.éves kora óta iszonyúan igényli a társaságot és még mindig nem mehet majd csak 4 évesen...:(( Én ezt igazságtalannak érzem.
2012. aug. 6. 13:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!