Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlaggódós anyuka akit emiatt...

Túlaggódós anyuka akit emiatt pszichológus kezelt? Van közetetek ilyen? Segít setek!

Figyelt kérdés

Az a gondom, hogy betegesen aggódom a gyerekeimért. Tudom hogy a legtöbb anya félti őket, de én már túlzásba viszem. Ez nekem is szörnyű, és nekik sem jó.

Pl. kényszeresen mérem a lázukat, minden nap, ha betegek én totál idegbeteg vagyok. Igyekszek nem mutatni nekik, de rettentő feszült vagyok, még egy szar náthától is. Ha lázasak, akkor én nem arra gondolok hogy vírus, hanem tuti valami halálos nyavaja, vagy rák stb...

Ha megütik a fejüket, akkor tuti bevérzik az agyuk, ha fáj a hasa, biztos vakbele van. Rettegek az éjszakáktól, mert általában ha gond van olyankor jön elő. Nem szeretem nézni ha alszanak, mert nekem nem az jut eszembe milyen békés, hanem hogy olyan mintha halott lenne. (Ez valószínű azért van, mert fital koromban láttam egy fotót anyum testvéréről a ravatalon (3 éves volt)).

Ez iszonyú érzés. Szeretnék felszabadultabb lenni, nem állandóan rettegni, és belenevelni ezt az irreális félelmet a gyerekeimbe.

Ha van itt olyan aki átment ezen, vagy pszichológus, kérem segítsen hová fordulhatnék. A gyerekorvos nem vesz komolyan, és a háziorvosom sem. Itt egy pszichológus rendel 70 km-es körzetben, de sok jót nem hallottam róla. Aki orvossal eddig beszéltem erről az nyugtatót javasolt, de reménykedek hogy meg lehetne oldani gyógyszer nélkül, mert a kisebbik lányom még szopizik.

Viszont ez így nem élet, hanem folytonos rettegés. Már nagyon elegem van.

2012. aug. 21. 14:35
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
A munka amúgy tényleg jó lehet, mert napközben nem gondolok rá hogy gond van, viszont bánt hogy keveset vagyok velük, és esténként behozom a lemaradást az aggódás terén :)
2012. aug. 22. 16:11
 22/24 A kérdező kommentje:

Ja és annál a bizonyos bevérzéses dolognál, az én kislányom boldogan ugrált a starndon, én meg a könnyeimet nyelve néztem, hogy mi van ha ez komoly, mindjárt belázasodik, és mi van ha most vagyunk így utoljára.

Meg annyira szeretne elmenni a tengerhez. Az éven nem tudtunk, mert felújítunk, és elment minden pénzünk a házra. Melyik anyának van olyan hülye gondolata, hogy mi van ha többet nem lesz lehetőségem elvinni a tengerhez, mert történik valami?

Szabad a gazda?

Persze hogy nekem. Agyrém!

2012. aug. 22. 16:14
 23/24 anonim ***** válasza:

No, akkor figyelj engem:

Tavaly karácsony előtt pár nappal láttam meg a youtubeon egészen véletlenül egy emlékezős videót egy kb. 5 éves kislányról, aki tavaly halt meg leukémiában, és készítettek a fotóiból egy videót. TUDTAM, HOGY NEM SZABAD MEGNÉZNEM!!!!! De!!! Természetesen elindítottam a videót, álomszép, gyönyörű, babaarcú kislány volt, szőke, hosszú hajú, barna szemű, kreol bőrű, pont, mint az én lányom....és az egyik képen pont olyan pillangószárnyak voltak rajta, mint amilyen az én lányomnak is van..........és hát ez a film és jópár képkockája is örökre beégett az agyamba. mondanom se kell, a karácsonyunkat is egy az egyben meghatározta. Miközben a kislányom az ajándékokat csomagolta, ujjongva örült a babának, playmobilnak, és alig bírtam visszatartani a sírást, mert egyfolytában arra gondoltam, mi van, ha ez az utolsó karácsonyunk....és amikor csináltam a fotókat, akkor is egyfolytában az járt az eszemben, hogy arról a kislányról is csinálták a szülei a boldog mosolyos fotókat, és akkor még biztos nem gondolták, hogy hamarosan vége.....és azóta sem tudom úgy megnézni ezeket a karácsonyi fotókat, hogy ne jutna eszembe az a kislány, és az akkori rossz érzéseim.

Jajistenem, annyira egy marha állat vagyok!!!! Na, ezeket sem mondtam el még soha senkinek, ilyen szinten a férjemet sem avattam még be a hülye gondolataimba, mert már elmenekült volna tőlem szerintem!!!

Fú, még magam előtt is szégyellem magam, így arctalanul, névtelenül, hogy ilyen gondolatok tolulnak a fejembe....:-(((

2012. aug. 22. 19:55
 24/24 A kérdező kommentje:

Szerintem nekünk találkoznunk kellene. Te tuti az alteregom vagy.

Azért jó tudni, hogy nem csak én vagyok ilyen hülye. (már bocsi) Sokszor már én sem merem elmondani mik járnak a fejemben.

Mindenesetre tuti keresek egy pszichológust, mert téged olvasva még inkább megerősödik bennem, hogy ez nem jó. :(

2012. aug. 22. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!