Elsősorban pszichológus válaszolók! Ha már büntetni kell a gyereket (mondjuk úgy 2.5 éves kortól), akkor hogyan tegyük?
ranschburg állt ki amellett, hogy a figyelemmegvonás 3 éves kor alatt semmiképpnem alkalmazandó. De hiszti esetén ő is az ignorálást (ami tulajdonképp figyelemmegvonás) írja.
a figyelemmegvonás semmiképp sem " nem szeretlek" figyelemmegvonás. Hanem, "most nem viselkedsz úgy, hogy észrevegyelek"
én nem vagyok pszichológus,csak egy anyuka
az én fiam nagyon akaratos,hisztis,már majdnem egy éve tombol a dackorszak,hol jobban,hol kevésbé
én soha nem vertem,a lassan három éve alatt kétszer kapott a fenekére,mindkettő akkor történt,amikor hajmeresztően veszélyes dolgok csinált,pedig ezerszer fel lett a szólítva,hogy nem szabad.szóval a verés nálam nem jöhet szóba
néha rákiabálok,de akkor már szakad nálam a cérna
nálunk a leggyakrabban alkalmazott büntetés,a szobájába küldés,illetve ha nem megy,viszem.ilyenkor mindig mondom,hogy mész a szobádba egyedül,ha nem fejezed be,ha nem használ megy.pár másodperc után szól.Bemegyek,és mondom neki,hogy hallgatlak.Erre elmondja magától,hogy mit rosszalkodott,hogy ez butaság,csúnya dolog volt,aztán bocsánatot kér.én pedig megölelem,megpuszilom,és elmondom,hogy nem haragszok,de nem szabad ezt csinálni.ezután szent a béka egy darabig.
szerintem ez nem káros a lelkének.valahogy nevelni kell,mert ha mindent ráhagy az ember,borzasztó utálatos,hisztis,neveletlen kiállhatatlan embert csinál belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!