Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen tudott a gyermek...

Mennyi idősen tudott a gyermeked 3 lépcsős utasítást végrehajtani?

Figyelt kérdés

Gondolok itt ilyenre: "Hozd ide a meséskönyvet, tedd az asztalra és nyisd ki!"

Kislányom két éves, de még csak a két lépcsős utasítást csinálja meg, azt sem mindet. Sokszor elkezdi és az első lépcső után vár, hogy még egyszer mondjam el a másodikat. Kinél hogy alakul ez.

Köszönöm a válaszokat!

2012. aug. 18. 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ez 3 lépcsős utasításnak számít?:

"Keresd meg a kutyádat, adj egy puszit a tesónak és menjél aludni." Ő megkeresi a kutyáját, megpuszilja a tesóját, majd bemegy a szobájába és odaáll az ágya elé.

2012. aug. 18. 16:20
 2/13 anonim ***** válasza:
2 évesen már mindkét fiam végrehajtott 3 lépcsős utasításokat.
2012. aug. 18. 16:21
 3/13 anonim ***** válasza:

első gyerekem még 3 évesen sem hajtotta végre, max. 2 lépcsőig, de vele vannak is problémák (nem fogyatékos vagy ilyesmi de a beszédje se indult be járunk fejlesztésre stb.)

Így aztán hatalmas meglepetésként ért amikor a 18 hónapos lányom simán megcsinált ilyet amit írsz. De én is azt gondolom hogy 2 éves kor körül várható.

2012. aug. 18. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Ez egyáltalán nem versenyistálló. Mikor megérik rá, megteszi mindegyik.

Én ezt nem is figyeltem.

2012. aug. 18. 16:26
 5/13 A kérdező kommentje:
Nálunk is a beszéddel vannak problémák. Ezzel kapcsolatosan egy felmérésen merült ez fel. A másik a többszörösen eldugott tárgy megtalálása és a kör rajzolása. A család szerint ne aggódjunk, mert én is és a párom is későn kezdtünk beszélni.
2012. aug. 18. 16:41
 6/13 anonim ***** válasza:
3 as vagyok, kör rajzolása...na nekünk is ez volt feladat na de nem 2 évesen...2 évesen a teljesen jól fejlődő beszédes lányom se tud kört rajzolni...2 évesen a teljes karral végzett firka rajz a jellemző illetve a madárfészek (ami egy nagy bolyhos valami) de KÖR tuti nem.
2012. aug. 18. 16:47
 7/13 anonim ***** válasza:

A problémák ott kezdődnek, hogy születéstől kezdve idióta tezsteknek teszik ki a gyermekeket. Aztán, ha valamelyiken véletlen nem úgy szerepel, ahogy Az Okosok szerint elvárható, akkor anyuka kétségbeeseik, idegesíti magát, és a környezetét, valamint elmaradottnak képzeli a kisbabáját.

Aki egyébként általában teljesen normálisan, a saját tempójában fejlődne, ha hagynák.

2012. aug. 18. 18:11
 8/13 anonim ***** válasza:

jézusom

teszteled a gyereket meg felméréseket csinálsz vele???

teljesen egyedien fejlődik minden gyerek az egyik 1,5 évesen szobatiszta a másik csak 3,5 évesen

az egyik 1,5 évesen tisztán beszél a másik még 4 évesen sem

utasításnál is ez a helyezett 3 évesen lehet h a dackorszak miatt nem csinálja meg vagy ha nincs kedve

3 gyerekem van az egyik ebben van/volt előre a másik másban de mind a 3 okos normális

2 évesen a lányom egészen tűrhetően rajzol (házat cicát stb....) szal fel lehetett ismerni amit le akart rajzolni a fiam ezzel szemben még ceruzát sem volt hajlandó a kezébe venni most ott tartunk h a fiam szebben ír mint a lányom -- most akkor melyik miatt kellett volna, kellene aggódnom ?

20 hónaposan a nagyok már szépen beszéltek a kicsi nem hajlandó viszont ha zenét hall énekel

ilyen utasítás már a kicsi lányom (20 hónapos) is megcsinál ha éppen úgy tartja úri kedve anno a fiam nem volt hajlandó nekem megcsinálni de persze ha a nagyi kérte meg..... a lányom 10 évesen sem jutott el eddig 1 után "bealszik" leül játszani bevonul a világába úgy kell keresni h naaa mi van kész amit mondtam ?

akkor most elmaradott valamelyik ?

ááááá dehogy ők ilyenek minden tesz nélkül

soha nem néztem h az átlag gyerek milyen és soha nem hasonlítgattam őket máshoz és még egymáshoz sem

nincs értelme !!!!

2012. aug. 18. 18:25
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem én tesztelem, hanem le van maradva a beszédben és a fejlesztés során kérdeznek ilyeneket. Gondolom, hogy hol van lemaradva, milyen területen kell fejleszteni. Bár néha úgy érzem, hogy amíg viszem fejlesztésre, mindig le lesz valamiben maradva, mert különben nem vinném és nem fizetnék. Nem találom az egyensúlyt ebben a kérdésben, mert rettegek attól, ha nem viszem fejlesztésre, akkor később visszafordíthatatlan lemaradása lesz. A születésénél voltak problémák, de akkor azt mondták, hogy teljesen egészséges.
2012. aug. 18. 20:41
 10/13 anonim ***** válasza:

a húgom gyerek úgy ment oviba h nem beszélt

vagyis nem magyarul

az anyja és a tesója értette csak amit mondott jobban mondva halandzsázott

kb 3-4 hónap múlva már teljesen jól beszélt

és mire vége lett az ovis éveknek behozta a kezdeti lemaradást

tán ha 5-6x volt kontrollon a fejlesztőben

ma 5ikbe megy és kitűnő tanuló :-)

szal ennyi idősen nem biztos h lemaradás

ha meg fizetsz akkor peersz h mindig "le lesz maradva a gyerek"

2012. aug. 18. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!