Mennyi idősen tudott a gyermeked 3 lépcsős utasítást végrehajtani?
Gondolok itt ilyenre: "Hozd ide a meséskönyvet, tedd az asztalra és nyisd ki!"
Kislányom két éves, de még csak a két lépcsős utasítást csinálja meg, azt sem mindet. Sokszor elkezdi és az első lépcső után vár, hogy még egyszer mondjam el a másodikat. Kinél hogy alakul ez.
Köszönöm a válaszokat!
Ez 3 lépcsős utasításnak számít?:
"Keresd meg a kutyádat, adj egy puszit a tesónak és menjél aludni." Ő megkeresi a kutyáját, megpuszilja a tesóját, majd bemegy a szobájába és odaáll az ágya elé.
első gyerekem még 3 évesen sem hajtotta végre, max. 2 lépcsőig, de vele vannak is problémák (nem fogyatékos vagy ilyesmi de a beszédje se indult be járunk fejlesztésre stb.)
Így aztán hatalmas meglepetésként ért amikor a 18 hónapos lányom simán megcsinált ilyet amit írsz. De én is azt gondolom hogy 2 éves kor körül várható.
Ez egyáltalán nem versenyistálló. Mikor megérik rá, megteszi mindegyik.
Én ezt nem is figyeltem.
A problémák ott kezdődnek, hogy születéstől kezdve idióta tezsteknek teszik ki a gyermekeket. Aztán, ha valamelyiken véletlen nem úgy szerepel, ahogy Az Okosok szerint elvárható, akkor anyuka kétségbeeseik, idegesíti magát, és a környezetét, valamint elmaradottnak képzeli a kisbabáját.
Aki egyébként általában teljesen normálisan, a saját tempójában fejlődne, ha hagynák.
jézusom
teszteled a gyereket meg felméréseket csinálsz vele???
teljesen egyedien fejlődik minden gyerek az egyik 1,5 évesen szobatiszta a másik csak 3,5 évesen
az egyik 1,5 évesen tisztán beszél a másik még 4 évesen sem
utasításnál is ez a helyezett 3 évesen lehet h a dackorszak miatt nem csinálja meg vagy ha nincs kedve
3 gyerekem van az egyik ebben van/volt előre a másik másban de mind a 3 okos normális
2 évesen a lányom egészen tűrhetően rajzol (házat cicát stb....) szal fel lehetett ismerni amit le akart rajzolni a fiam ezzel szemben még ceruzát sem volt hajlandó a kezébe venni most ott tartunk h a fiam szebben ír mint a lányom -- most akkor melyik miatt kellett volna, kellene aggódnom ?
20 hónaposan a nagyok már szépen beszéltek a kicsi nem hajlandó viszont ha zenét hall énekel
ilyen utasítás már a kicsi lányom (20 hónapos) is megcsinál ha éppen úgy tartja úri kedve anno a fiam nem volt hajlandó nekem megcsinálni de persze ha a nagyi kérte meg..... a lányom 10 évesen sem jutott el eddig 1 után "bealszik" leül játszani bevonul a világába úgy kell keresni h naaa mi van kész amit mondtam ?
akkor most elmaradott valamelyik ?
ááááá dehogy ők ilyenek minden tesz nélkül
soha nem néztem h az átlag gyerek milyen és soha nem hasonlítgattam őket máshoz és még egymáshoz sem
nincs értelme !!!!
a húgom gyerek úgy ment oviba h nem beszélt
vagyis nem magyarul
az anyja és a tesója értette csak amit mondott jobban mondva halandzsázott
kb 3-4 hónap múlva már teljesen jól beszélt
és mire vége lett az ovis éveknek behozta a kezdeti lemaradást
tán ha 5-6x volt kontrollon a fejlesztőben
ma 5ikbe megy és kitűnő tanuló :-)
szal ennyi idősen nem biztos h lemaradás
ha meg fizetsz akkor peersz h mindig "le lesz maradva a gyerek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!