Elszalad az utcán és nem fogad szót. Mi a jó megoldás?
Nekem van egy 4 és egy 2,5 éves fiam. A nagyobbikat azért rakom bele babakocsiba ha megyünk a boltba vagy játszótérre mert ugyanezt csinálja velünk is. Megpróbáltam már, hogy szépen nyugisan elmondom, hogy ezt nem szabad csinálni mert nagyon nagy baj lesz belőle de csak vigyorog. Ezért vissza álltunk a babakocsizásra. Tudom pár hónap és már nem lesz ilyen, tesója is ezt csinálta de most már megbízhatóbb.
Nem gondolom, hogy 4 éves korig babakocsiba kell tenni :) csak nagyon résen kell velük lenni. Én egyszerre kettőjükre így tudok figyelni mert néha elég forgalmas helyeken járunk hárman.
En a ket eves lanyomnak ugy magyaraztam el, hogy jonnek az autok, nagyon gyorsak, nem tudnak gyorsan megallni, ha o az utra szalad, akkor ellokik az autok, elesik es bibis lesz a terde meg a feje, meg mindenutt. Az uttesten ha atmegyunk, fognia kell a kezem es mindig mondjuk, hogy gyorsan, gyorsan, vagy siet, siet es kozben szinte szaladva jon mellettem.
Az enyem meg lassan, mint a csiga, ugy megy az utcan. Most mi azt gyakoroljuk, hogy kicsit gyorsabban kell haladni, meg nem veszem fel 2 perc utan.
Ez nálunk is megvolt, feszegeti a határait.Engem elég hamar elkap a hajcihő. :(
Ha a második szólásnál sem mozdította a füle botját sem, akkor elkaptam a csuklóját, és megindultam a saját tempómba, neki meg nem volt más választása futva kellet mellettem jönnie.Üvöltött, hisztizett, néztek sokan csúnyán, de nem érdekelt.Ha abba hagyta a hisztit, akkor lassítottam, de a kezét nem engedtem el.Ezt elég hamar megtanulta hogy ha nem hisztizik, nem kell futnia. :) Így egy idő után csak duzzogott ha elkaptam a kezét.
Most már úgy jön mellettem mint egy kis angyal. Ha járda van, a járdán futhat,de csak a sarokig, ezt is nagyon jól tudja, megáll a sarkon.Ha csak halljuk hogy valamerről kocsi közeledik, már fogja is meg a kezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!