Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elszalad az utcán és nem...

Elszalad az utcán és nem fogad szót. Mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés
2 éves múlt a lányom és pár hete,egyszerűen,mintha a falnak beszélnék:(,elszalad és hiába ordítozok,mint egy félőrült...röhögve rohan tovább,én meg 66 szatyorral robogok utána:(.Próbáltam már,hogy megfogtam a két kis kezét,legugoltam hozzá,és nyomatékosan elmagyaráztam neki,hogy mi az ábra,próbáltam kérni,próbáltam kiabálni,de semmi nem hat,egyszerűen nem fogad szót.Minden másban igen,csak ez az elszaladás....de ez a legveszélyesebb:(Most ott tartunk,hogy amikor elszalad elkapom és megcsapkodom a kis kezét:(((((( Ez az egyetlen dolog,amit zokon vesz és tudja,hogy gáz van.de az emberek úgy néznek mindet,hogy azt el sem tudom mondani,én meg szégyellem magam:(....Egyébként piszok okos,folyékonyan beszél,számol stb.

2012. aug. 16. 21:10
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
szóval:De az emberek úgy néznek minket....
2012. aug. 16. 21:13
 2/15 nevem-senki ***** válasza:
100%
Dackorszak, feszegeti a hatàrait, figyeli, h meddig mehet el.
2012. aug. 16. 21:21
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozik, "vizsgáztatja" anyucit, hogy meddig lehet elmenni. Légy résen. Azzal meg ne törődj, hogy néznek rád. A te gyereket, neked kell megtanítani bizonyos viselkedési szabályokra és arra, hogy vigyáznia kell saját magára. Inkább nézzenek rád csúnyán, mint te tegyél szemrehányást saját magadnak.
2012. aug. 16. 21:25
 4/15 anonim ***** válasza:
65%

Nekem van egy 4 és egy 2,5 éves fiam. A nagyobbikat azért rakom bele babakocsiba ha megyünk a boltba vagy játszótérre mert ugyanezt csinálja velünk is. Megpróbáltam már, hogy szépen nyugisan elmondom, hogy ezt nem szabad csinálni mert nagyon nagy baj lesz belőle de csak vigyorog. Ezért vissza álltunk a babakocsizásra. Tudom pár hónap és már nem lesz ilyen, tesója is ezt csinálta de most már megbízhatóbb.

Nem gondolom, hogy 4 éves korig babakocsiba kell tenni :) csak nagyon résen kell velük lenni. Én egyszerre kettőjükre így tudok figyelni mert néha elég forgalmas helyeken járunk hárman.

2012. aug. 16. 21:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

En a ket eves lanyomnak ugy magyaraztam el, hogy jonnek az autok, nagyon gyorsak, nem tudnak gyorsan megallni, ha o az utra szalad, akkor ellokik az autok, elesik es bibis lesz a terde meg a feje, meg mindenutt. Az uttesten ha atmegyunk, fognia kell a kezem es mindig mondjuk, hogy gyorsan, gyorsan, vagy siet, siet es kozben szinte szaladva jon mellettem.

Az enyem meg lassan, mint a csiga, ugy megy az utcan. Most mi azt gyakoroljuk, hogy kicsit gyorsabban kell haladni, meg nem veszem fel 2 perc utan.

2012. aug. 16. 21:28
 6/15 anonim ***** válasza:
az én lányomnál az vált be, hogy olyankor beültetem a babakocsiba. ordít mint a fába szorult féreg, de csak ez használ hidd el
2012. aug. 16. 22:05
 7/15 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van, babakocsit már nem nagyon szeretnék használni, én múltkor elkaptam és mérgesen mondtam, hogy menjen világgá és elfordultam, hát, mint egy kisangyal követett. De sajnos csak egyszer vált be, szoktam pufit vinni, vagy egy plüsst amit szeret, de én is kiborulok minden sétától.
2012. aug. 16. 22:17
 8/15 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló vagyok. Nem a nagyobbikat hanem a kisebbiket teszem bele a babakocsiba ha olyan a szitu. :)
2012. aug. 16. 22:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nálunk is megvolt, feszegeti a határait.Engem elég hamar elkap a hajcihő. :(

Ha a második szólásnál sem mozdította a füle botját sem, akkor elkaptam a csuklóját, és megindultam a saját tempómba, neki meg nem volt más választása futva kellet mellettem jönnie.Üvöltött, hisztizett, néztek sokan csúnyán, de nem érdekelt.Ha abba hagyta a hisztit, akkor lassítottam, de a kezét nem engedtem el.Ezt elég hamar megtanulta hogy ha nem hisztizik, nem kell futnia. :) Így egy idő után csak duzzogott ha elkaptam a kezét.

Most már úgy jön mellettem mint egy kis angyal. Ha járda van, a járdán futhat,de csak a sarokig, ezt is nagyon jól tudja, megáll a sarkon.Ha csak halljuk hogy valamerről kocsi közeledik, már fogja is meg a kezem.

2012. aug. 17. 08:54
 10/15 anonim ***** válasza:
Én is beleültettem a babakocsiba, ha így viselkedett. Ez persze nem tettszett Neki. Illetve abban egyeztünk meg, hogy a kocsi oldalát fogja és úgy sétálunk, ez tettszett neki, mert csak a kezemet nem akarta fogni.Illetve minden nap venni kell neki perecet a pékségbe, ő vette meg magának és amikor rossz volt, mondtam, hogy most ezért nem kap. És tényleg nem kapott, de erre csak otthon eszmélt rá, másnap már okosabb volt!:)
2012. aug. 17. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!