Hogy szoktassam le? Vagy jó lenne egyáltalán? Mi a megoldás?
Kisfiam 21 hónapos, és elalváshoz "cicizik" vagyis benyúl a pólómba és matat.Viszont inkább egy rossz szokás(mióta nem cicizik azóta csinálja),mert nem csak nekem csinálja, hanem apának is, mamának, akivel éppen alszik.
Már próbáltam mindent, nem ment....ha drasztikus vagyok,annak csak sírás a vége.
Még annyira nem is zavarna a dolog, csak decemberben érkezik a tesó és nem tudom mi lesz...sürgősen le kéne szoktatnom akár sírás árán is?De ez nem okozna később nagyobb féltékenységet?Vagy hagyjam,de akkor mi lesz majd mikor a pici szopizik???
Meg néha fájdalmasan csinálja, ekkor persze rászólok,mert nem akarom, hogy baj legyen, úgy tudom a mellbimbók macerálása akár keményedést is okozhat később...
vagy takaró,pelus, vagy bármi mi nélkülözhetetelen az alvásához
vele alszol?
igen vele alszom el(tudom nem így kéne lennie,de ez van)
és ahogy írtam semmi nem működött...nem kell neki alvásnál se játék se semmi, csak a cumija és hogy cicizhessen.
Barát házaspár 12 éves gyereke is fogdosta még az anyja cicijét, ami elég durva látvány volt így idegenként, amikor először láttam. Sőt, a kisfiú még nálam is bepróbálkozott, de én lefogtam a két kezét és mondtam, hogy ezt nem szabad. Elbőgte magát szegény és hozzám se szólt egy jó ideig, de aztán megbékélt velem. Mindenesetre csak akkor szokott le a matatásról, amikor az anyja újra terhes lett, valahogy akkor értette meg, hogy az már nem neki való, de szerintem már eléggé kóros volt a dolog...
Szóval szerintem a legjobb az lenne, ha elmagyaráznád neki, hogy mire való a cici, és hogy ő már nagy fiú és neki nem szabad a matatnia, mert az neked (és a picinek) rossz lenne, és nagyon szomorú lennél, ha miatta történne valami nagy baj. Rá kell ijeszteni... :) Aztán szép lassan csak megérti, hogy a melleid már nem neki valók, hanem most a kistesónak lesz rá szüksége. Helyette át kéne szoktatni másra, hogy azt fogja, amíg elalszik, mondjuk az egyik pólódat, hogy rajta legyen anya illata. Fog sírni, de máshogy sajna nem megy.
Kitartást!!!
köszönöm kedves Médea!A válaszod csak megerősített,hogy lépnem kell,mert később jobban "elfajulhat" a dolog,és bár próbáltam már neki magyarázni,eddig nem nagyon használt.
Most viszont úgy tűnik megértette, ez a 2. este, hogy cicizés nélkül aludt el:)))Azt mondja, hogy a "tesóé":)
Szóval örülök, köszi a megerősítést és a segítséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!