Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hallottatok már olyat hogy...

Ti hallottatok már olyat hogy a gyereket felvették az óvodába de délbe haza kell hozni mert nincs elég ágy aludni?

Figyelt kérdés
Fél éve várunk az ovira, a kicsi fiam 4 hónapos és haza kell majd hozni a nagyot délbe mert itthon vagyok a kicsivel. Ezzel is azokat a barmokat büntetik akik ebbe a csicska országba mertek még egy gyereket vállalni.
2012. aug. 16. 07:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
31%
Utsónak igaza van. Nem 'kötelezhetnek' téged rá, csak megkérhetnek. A legtöbb szülőnél bepróbálkoznak amúgy. Ha a felénél bejön, már nyert ügyük van, kevesebb a 'baj' a lurkókkal...
2012. aug. 16. 12:46
 12/24 anonim ***** válasza:

És ha tényleg kevés a hely?

Gondold el, a csoportszobában van-e 25X 2 nm szabad hely az ágyaknak? (25 fő a max. óvodai létszám, 2nm meg kell az ágynak és mellette a kisszéknek, ahol átöltözik.

Így is "egymás szájába" lógnak...sajnos a zsúfoltságban a fertőző betegségek is jobban terjednek...Ha megtehetném én hazavinném ebéd után.

Kedves Kérdező!

Olyan, mintha valamilyen jogot, vagy kedvezményt veszítenél el azzal, hogy a gyermekedet haza kell vinned ebéd után...Mi lenne, ha ezt inkább pozitívumként élnéd meg? (Hasznos együttlét)

2012. aug. 16. 13:41
 13/24 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk is ez van.Na, én vettem a lányomnak ágyneműt, mert igenis ott fog aludni.Van egy 6 hónaposom, és nem fogom őt felkelteni fél egykor, hogy induljunk a nagyobbért az oviba.Vagy itthon alszik el, vagy útközben.Ha hazaérünk megint ébresszem, vetkőztessem, mert be kell cuccolni a lakásba?Hát nem.

Tisztában vagyok vele, hogy felénk sokan vannak otthon munkanélkülin, akik nem viszik haza a gyerekeiket délben.Amíg ők ezt megtehetik, addig én is.Ennyi.

Már hónapok óta ezen vagyok kiakadva.Felveszem a fapofát, és ottalszik a lányom.Nálunk van bőven hely az oviban, elférnek.Délután többször láttam, hogy szinte kong az udvar, mert hazapaterolják a gyerekeket.

2012. aug. 16. 13:43
 14/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti! Úgy gondolom hogy az utóbbi 3 és fél évben baromi sok hasznos együttlét volt a lányommal, se nagymama se senki.Az óvoda pedig délutánig tart nem délig. És igen nagyon nagy hátrány ha pont az én gyerekem nem maradhat ezt ő nehezen élné meg mert nagyon társasági lény. Majd kap egy lelki sérülést ha azt mondják neki, hogy azért kell hazamenned mert anya otthon van a kistesóval /már megint valami a tesó miatt/. Ja nem beszélve rólam meg a kicsiről akit majd ahogy az utolsó írja télvíz idején húzgálni vetkőztetni öltöztetni dög fáradtan. De ezt csak az tudja akinek 2 vagy több gyereke van
2012. aug. 16. 14:08
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Komolyan két gyereket úgy állítod be mintha valami különleges csoda lenne. Nem hozod el akkor megmondod és nem hozod el.
2012. aug. 16. 14:13
 16/24 A kérdező kommentje:
Nekem csoda basszus a két gyerekem mint mindenkinek a magáé. Ha neked nem az akkor a te bajod. És ez egy fórum ahol beszélgetünk.
2012. aug. 16. 14:28
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
hozzá fog szokni a kicsi az új napirendhez, ne aggódj. a dolgozó anyuka viszont nem tudna érte menni. a munkanélküli meg lehet éppen állásinterjúra jár... ne ítéljünk meg senkit negatívan. sok helyen az oviból kirakják azokat, akiknek a kistesóval van otthon anyuka, mert kevés a hely, és egyelőre még kötelezően csak a nagycsoportosokat kell felvenni.
2012. aug. 16. 15:13
 18/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy érzed, hogy jobb helyen van a gyermeked az óvodában, mint otthon?

(Amúgy nekünk 3 gyermekünk van, és amikor kicsik voltak, még nem volt autónk...)

2012. aug. 16. 16:19
 19/24 anonim ***** válasza:
58%

Inkább használd ki az időt, amíg együtt lehettek, amíg számára Te vagy a legfontosabb! Olyan hamar eljön az idő, amikor már sokkal fontosabbnak tűnnek a barátok, mint a szülők!

Annyi mindent lehet együtt csinálni! A boldogságot/élményt nem csak "programmal", hanem pl. együtt főzőcskézéssel is meg lehet adni a gyermeknek...és milyen jó lenne a kistesónak, ha ebbe a tartalmas együttlétbe nőhetne bele...

Amíg görcsösen ragaszkodsz az intézményi ellátás iránt, addig kicsúszik a kezedből a lehetőség, hogy IDŐT szánjatok egymásra.

Biztosan nem gondoltad komolyan, hogy elég volt 3 és fél év...

Szeretettel írok, nem bírállak, hanem segíteni akarok

2012. aug. 16. 16:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
igen és én örülnék hogy fél napra felveték és ha kellene én bizony kicsit be a babakocsiba és irány a nagy mig a kicsi alszik a babakocsiba kicsit játszozunk vagy sétálunk stb .
2012. aug. 16. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!