Az a jó anya akinek úszik a háza a koszban, mert minden idejét a gyerekre szenteli?
Ez a legnagyobb bődületes baromság,amit valaha olvastam. Félre ne értsd kérdező,nem a kérdésedre gondolok! :) Hanem magára az idézetre.
A meglátásom az (bár én még nem vagyok édesanya, a barátnőim már azok),hogy igenis LEGYEN ideje egy nőnek arra,hogy a ház tiszta legyen.Egyrészt mert egy kisgyerek ne a koszban játsszon,másrészt meg,ez valahol benne van a "munkaköri leírásunkban",nem? Személy szerint hiába érek este később haza, mindig figyelek rá,hogy rendszeresen rend legyen meg tisztaság...
A gyerekneveléshez annyi - tényleg nincs tapasztalatom - hogy amíg a pici baba alszik,ki lehet takarítani. Ha meg nagyobb a gyerek, le lehet tenni egy kis időre,amíg az ember rendet rak,nem kell állandóan a nyakán lógni... szerintem. Nyilván a nap nagyobbik részében el sem mozdulsz a gyereked mellől (hiszen ez a normális),de tényleg nem a gyereked rovására megy,ha egy tiszta,rendes házban éltek,nem egy koszfészekben.
És tényleg egy gyereknek meg kell tanulnia egy kicsit függetlenedni, egyedül játszani.
Ismerősöméknél, ahol van ugyan takarítónő, de ragad minden a mocsoktól, szó szerint koszos ruhában járnak a gyerekek, mert nincs idő mosni. Múltkor láttam, hogy 1 hétig ugyanabban a koszos, foltos pizsamában aludt, ami nekem gusztustalan. Vasalva még az irodai munkát végző férj ingje sincs. Lazán betették a kádba a full penészes csúszásgátlót a gyerekek alá. Miközben gazdagok, mint a fene.
Én sem takarítom agyon a lakást vagy mosok mindent azonnal, de néha gyerekek félre és takarítás, főzés. Ez normális szerintem.
Nekem is van ilyen barátnőm.
Irtó kupleráj van náluk, a konyhában szanaszét a fél vekni száradó kenyerek, nem lehet leülni, mert minden széken, fotelban hegyekben áll a vasalatlan ruha.
A kertben derékig érő gaz stb.
Nekem fura, de ettől nem szeretem őket kevésbé, őt és a férjét pedig láthatóan nem zavarja a dolog, ott ül a gyerekekkel a földön, játszanak, bolondoznak, boldogok.
Amíg otthon voltam, én is reggel, ill. du alvásidőben mindent el tudtam intézni, jóleső érzés volt, hogy rend és tisztaság van.
Most, hogy már dolgozom, sokkal de sokkal nehezebb megoldani, fáradtabb is vagyok, meg a bölcsi utáni 2-3 órát nem szívesen töltöm suvickolással, inkább focitunk, krétázunk, motorozunk az udvaron, elmegyünk pizzázni stb.
Marad a hétvége mindenre, de nehéz összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!